Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Rower - kondycję buduje i paliwa nie potrzebuje

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
lew
Cromaniak
Re: Rower. Kondycję buduje i paliwa nie potrzebuje.

Nieprzeczytany postnapisał(a) lew » 13.04.2020 13:23

bluesman napisał(a):I wczoraj i dzisiaj kolejne trasy po 45 km, ta dzisiejsza ciekawsza bo po górkach :) Nie można się dać zwariować :) mijały nas dwukrotnie rajdowozy i nic :) ludzi na rowerach czy też pieszo "4" więc zagrożenie żadne :) Wybieramy odludne trasy :)

.....niestety w czasie tego mijania też można się zarazić, strefa "brudna" wokół rowerzysty to 7-10 m , ale trzeba mieć nadzieję , że ci mijani nie byli chorzy; 24 letni syn kolegi triatlonista , od miesiąca wychodził tylko na bieganie do lasu i rower- ścieżka rowerowa. W lesie nie było nikogo, na ścieżce spotykał" ludzi w kaskach" .Tydzień temu wystąpiła ,wysoka temp. ból gardła i duszność. Test "załatwił" mu ojciec,wyszedł niestety "+". Aktualnie nie ma już żanych objawów, ale to 24 latek,
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 13.04.2020 14:19

.
Ostatnio edytowano 23.04.2020 21:32 przez bluesman, łącznie edytowano 1 raz
lew
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) lew » 13.04.2020 15:38

......zgadza się, ......ale lepiej się nie zarazić- po przebiegnięciu 150 m mam 150 BPM.
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 13.04.2020 23:00

.
Ostatnio edytowano 23.04.2020 21:33 przez bluesman, łącznie edytowano 1 raz
lew
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) lew » 14.04.2020 00:15

.......dokładnie
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 14.04.2020 09:53

.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 15.04.2020 15:42

Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 15.04.2020 17:04

Janusz Bajcer napisał(a):https://noizz.pl/spoleczenstwo/w-finlandii-rowerzysci-spowalniaja-epidemie-w-polsce-dostaja-mandaty/h181wce

U nas dla odmiany, promuje się jazdę autem i robi darmowe parkingi... U mnie w mieście jeszcze nikt nie zarobił mandatu za jazdę na rowerze ale trzeba się pilnować by nie wjechać na bulwar nad rzeką albo do jakiegoś parku czy drogi wzdłuż drzew :lol:
ACandrzej
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ACandrzej » 15.04.2020 17:57

Dlatego ja obecnie nigdy nie jeżdżę rekreacyjnie. Zawsze jadę pilnie zawieźć lekarstwa do teściów. :mrgreen:
Zastanawiałem się nad bochenkiem chleba, ale pudełko lekarstw jest mniejsze i lżejsze.
Z drugiej strony, jak ktoś się stawia, pyta na podstawie jakiego paragrafu, że jemu wolno itp., to reakcja kontrolujących może być różna. A jak grzecznie odpowie, że jedzie w pilnej sprawie to większość odpuści.
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 15.04.2020 18:40

.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 15.04.2020 20:59

ACandrzej napisał(a):Dlatego ja obecnie nigdy nie jeżdżę rekreacyjnie. Zawsze jadę pilnie zawieźć lekarstwa do teściów. :mrgreen:
Zastanawiałem się nad bochenkiem chleba, ale pudełko lekarstw jest mniejsze i lżejsze.
Z drugiej strony, jak ktoś się stawia, pyta na podstawie jakiego paragrafu, że jemu wolno itp., to reakcja kontrolujących może być różna. A jak grzecznie odpowie, że jedzie w pilnej sprawie to większość odpuści.

Nie spotkałem dzisiaj ani jednego patrolu... Przedwczoraj widziałem ze dwa radiowozy ale nikt się rowerzystami nie zainteresował. W lasach u nas są tablice z informacją o zakazie a tam, gdzie się da - blokady. Policja jeździ pi najpopularniejszych, ubitych duktach leśnych - straży leśnej nie widać :mrgreen:
sito_zabrze
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sito_zabrze » 15.04.2020 21:13

pääkäyttäjä napisał(a):
ACandrzej napisał(a):Dlatego ja obecnie nigdy nie jeżdżę rekreacyjnie. Zawsze jadę pilnie zawieźć lekarstwa do teściów. :mrgreen:

Nie spotkałem dzisiaj ani jednego patrolu... Przedwczoraj widziałem ze dwa radiowozy ale nikt się rowerzystami nie zainteresował. W lasach u nas są tablice z informacją o zakazie a tam, gdzie się da - blokady. Policja jeździ pi najpopularniejszych, ubitych duktach leśnych - straży leśnej nie widać :mrgreen:

pääkäyttäjä mieszkalbyś dalej na Zaborzu to robisz pyk w kierunku Biskupic i za torami są takie fajne hołdy, tam patrolu nie uświadczysz, ostatnio nawet jakiś pociąg IC był tam uziemiony bo chopcy troszkę trakcji zajumali :oczko_usmiech: :mrgreen:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 15.04.2020 22:12

Mieszkałem rzut beretem od stadionu, miałem blisko do parku leśnego, który teraz przecina deteeśka i Makoszów czy Sośnicy ;) Boszszsz, co za czasy :mrgreen:

A policja u nas zapuszcza się w okolice zalewu i popularną szutrówką w stronę stacji wąskotorówki w Rudach. A hołdy to kojarzę, byłem tam za szczyla - no i te puste tereny za elektrociepłownią w stronę i wzdłuż Bytomki :mrgreen:
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 16.04.2020 09:29

Ja teraz jeżdżę z plecaczkiem i portfelem. Wiarygodna historyjka jest przygotowana. Nie było konieczności sprawdzania jej skuteczności. Kilka dni temu jadąc CHODNIKIEM wzdłuż zakorkowanej, waskiej drogi mijałem się z mieszanym, pieszym patrolem policji i straży miejskiej. Ładnie mi zeszli z chodnika bo on też wąski :)
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 16.04.2020 09:35

.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Rower - kondycję buduje i paliwa nie potrzebuje - strona 158
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone