Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Rower - kondycję buduje i paliwa nie potrzebuje

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
bluesman
Koneser
Re: Rower. Kondycję buduje i paliwa nie potrzebuje.

Postnapisał(a) bluesman » 24.05.2018 14:27

Co do butów to kup na próbę w Lidlu, nie sa drogie z tym, że ciężkie :) możesz też kupić jeżeli nie masz obiekcji używane :)
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 24.05.2018 14:29

bluesman napisał(a):Co do butów to kup na próbę w Lidlu, nie sa drogie z tym, że ciężkie :) możesz też kupić jeżeli nie masz obiekcji używane :)

Dzięi, chyba kopnę się do Czech po te graty ;) Używek nie chcę ;)
misiorwroc
Odkrywca

Postnapisał(a) misiorwroc » 25.05.2018 09:36

A ja z kolei ostatnio, po 8 latach uciekłem od SPD i zaopatrzyłem się w takie cudaki :)
Obrazek
piotrulex
Koneser

Postnapisał(a) piotrulex » 25.05.2018 10:04

misiorwroc napisał(a):A ja z kolei ostatnio, po 8 latach uciekłem od SPD ...

Czym podyktowana była ta decyzja?

Mi kondycja się buduje, teraz już, bez przekręconych, codziennie 30km do domu nie wracam :)
Ostatnio edytowano 25.05.2018 10:05 przez piotrulex, łącznie edytowano 1 raz
toomas
Cromaniak

Postnapisał(a) toomas » 25.05.2018 10:05

misiorwroc napisał(a):A ja z kolei ostatnio, po 8 latach uciekłem od SPD i zaopatrzyłem się w takie cudaki :)

Ale te platformy to chyba bardziej zjazdowe?
bluesman
Koneser

Postnapisał(a) bluesman » 25.05.2018 10:08

misiorwroc napisał(a):A ja z kolei ostatnio, po 8 latach uciekłem od SPD i zaopatrzyłem się w takie cudaki :)
Obrazek

Rower ma tłumik, szerokie obręcze, napęd 2x10 ? więc podejrzewam co najmniej enduro :) Giant ?

piotrulex napisał(a):Mi kondycja się buduje, teraz już, bez przekręconych, codziennie 30km do domu nie wracam :)

Super :) gratuluję samozaparcia na pewno jazda da efekty :) Na jakim tętnie kolega jeździ ? Budując kondycję ? i po jakim terenie ?
romuald22
Koneser

Postnapisał(a) romuald22 » 25.05.2018 19:41

bluesman napisał(a):
piotrulex napisał(a):Mi kondycja się buduje, teraz już, bez przekręconych, codziennie 30km do domu nie wracam :)

Super :) gratuluję samozaparcia na pewno jazda da efekty :) Na jakim tętnie kolega jeździ ? Budując kondycję ? i po jakim terenie ?

A Ty bluesman jadąc na rowerze bez przerwy sprawdzasz sobie tętno?
Jeżeli tak to gratuluje samozaparcia. :mrgreen:

Ja mam pewne pojęcie o takich pomiarach i jego prawidłowych wartościach z racji wykształcenia, ale tak na co dzień po prostu mi się nie chce.
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 26.05.2018 13:52

Mnie o HR przypomina pulsometr i nie powiem - wk... mnie :mrgreen:
misiorwroc
Odkrywca

Postnapisał(a) misiorwroc » 26.05.2018 20:45

bluesman napisał(a):
Rower ma tłumik, szerokie obręcze, napęd 2x10 ? więc podejrzewam co najmniej enduro :) Giant ?

Nieeee, TREK :P
bluesman
Koneser

Postnapisał(a) bluesman » 27.05.2018 14:42

misiorwroc napisał(a):
bluesman napisał(a):

Nieeee, TREK :P

reszta sie zgadza ? :)

romuald22 napisał(a):A Ty bluesman jadąc na rowerze bez przerwy sprawdzasz sobie tętno?
Jeżeli tak to gratuluje samozaparcia. :mrgreen:

:mrgreen: Bez przerwy to nie, tylko jak wyjazd ma formę treningu i podczas jazdy w domu:)
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 27.05.2018 17:41

Takie tam z pyndalowania ;) Z Rybnika do Racka, potem do Wodzisławia i nazad do dom :mrgreen:

mapa.PNG

IMG_20180527_141934.jpg

IMG_20180527_141953.jpg
bluesman
Koneser

Postnapisał(a) bluesman » 27.05.2018 18:42

Pääkäyttäjä napisał(a):Takie tam z pyndalowania ;) Z Rybnika do Racka, potem do Wodzisławia i nazad do dom :mrgreen:

Wygląda zacnie sądząc po mapie :) Tak koło 65km :)
Dla nas dzisiaj za gorąco i parnie stąd wybraliśmy buty i cień w lesie :) Tym bardziej, że wczorajsza wyprawa rowerowa w góry została przerwana przez potężną burzę i musieliśmy uciekać do domu :( Trochę zmarzliśmy mimo, że mieliśmy solidne kurtki, ale nogi zmokły i brak ochraniaczy na kaski przy 8km zjeździe :( Po wyjechaniu na względnie płaski teren jechaliśmy bardzo szybko na najcięższym przełożeniu by się rozgrzać :)
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 27.05.2018 19:44

Blisko - niecałe 60 km bo nie chciało się mi pakować do samego Raciborza tylko nawiałem do Lubomi ;)

IMG_20180527_141908.jpg

Zaniedbałem se z leksza nawadnianie - jakiś taki zaspany wylazłem rano na rower i sztromu w udach mi brakło ;)
piotrulex
Koneser

Postnapisał(a) piotrulex » 04.06.2018 07:55

Pääkäyttäjä napisał(a):Blisko - niecałe 60 km ...

Ja w piątek nakręciłem nieco ponad 60km i to zapewne moja najdłuższa przejażdżka od kilkunastu lat :)

Codziennie staram się kręcić minimum 30km, z dnia na dzień z coraz lepszą średnią

Od 1,5 miesiąca jak zacząłem jeździć waga mi zjechała już prawie 4kg. Córka zawiedziona bo ona trenuje inne dyscypliny i grama nie gubi. Tylko, że ona nie ma z czego zjechać a ja i owszem :)
bluesman
Koneser

Postnapisał(a) bluesman » 05.06.2018 09:54

piotrulex napisał(a):
Pääkäyttäjä napisał(a):Blisko - niecałe 60 km ...

Ja w piątek nakręciłem nieco ponad 60km i to zapewne moja najdłuższa przejażdżka od kilkunastu lat :)

Codziennie staram się kręcić minimum 30km, z dnia na dzień z coraz lepszą średnią

Od 1,5 miesiąca jak zacząłem jeździć waga mi zjechała już prawie 4kg. Córka zawiedziona bo ona trenuje inne dyscypliny i grama nie gubi. Tylko, że ona nie ma z czego zjechać a ja i owszem :)

Niestety kolega nie napisał dlaczego waga tak zjechała. Bo to, że się jeździ na rowerze to drobiazg :D Też jeżdżę może nie 30km dziennie ale co 2- 3 dni 60-80km i to intensywnie :) Dystansów ca 30km nie liczę :)
Kolega stara się? czy jeździ (te 30km) bo to dwie różne rzeczy :) Może jakieś konstruktywne porady ? co kolega je, jakaś dieta bo z samej jazdy nic nie wynika :roll: jakieś HR itp 8) Kolega przebija wynikami niejaka Chodakowską :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Rower - kondycję buduje i paliwa nie potrzebuje - strona 129
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone