Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Rower - kondycję buduje i paliwa nie potrzebuje

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
piotrulex
Koneser
Re: Rower. Kondycję buduje i paliwa nie potrzebuje.

Postnapisał(a) piotrulex » 17.05.2018 07:42

Powiem Wam, że jeżdżę praktycznie codziennie, od około 3 tygodni, przez ten czas zgubiłem prawie 3kg :). Trochę szosy, trochę lasu. Średnio 20-30km. Bez spinki ale non stop z podniesionym tętnem. Może jednak, po latach, znów rower mnie wciągnie :)
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 17.05.2018 07:53

Ja sam wracam (w sensie częstszego korzystania z niego bo kieeeedyyyyśśśś w Brnie to byłem w drużynie kolarskiej MTB - choć to bardziej XC było...) do roweru. Dietetyk powiedziała, że truchtać (nienawidzę biegania) albo rower albo rolki... to tętno... boszsz, mnie pulsometr co chwilę każe zejść z HR jak chcę spalać tłuszczyk ale ukształtowanie terenu nie zawsze pozwala :D
bluesman
Koneser

Postnapisał(a) bluesman » 17.05.2018 09:19

piotrulex napisał(a):Powiem Wam, że jeżdżę praktycznie codziennie, od około 3 tygodni, przez ten czas zgubiłem prawie 3kg :). Trochę szosy, trochę lasu. Średnio 20-30km. Bez spinki ale non stop z podniesionym tętnem. Może jednak, po latach, znów rower mnie wciągnie :)

Też jeżdżę codziennie i nic nie gubię :( Zdecyduj się albo spinka i podniesione tętno albo nic :P Jakoś jedno bez drugiego moim skromnym zdaniem nie istnieje :) pewnie tak ze 65 i nagle 85 ale widocznie studia mnie nic nie nauczyły albo jesteś ewenementem na skalę światową lub też jeździsz i nic nie jesz co też jest ciekawe :mrgreen: 20-30km i takie efekty ? chłopie zarabiaj na takim odkryciu ! dziewczyny Cię ozłoca ! Bedziesz lepszy od Sławomira ! :mrgreen:

PS. podaj cudowne aspekty Twoich wycieczek bo chcę zgubić 6kg ! Walę sporo km i nic :(
piotrulex
Koneser

Postnapisał(a) piotrulex » 17.05.2018 10:49

Pääkäyttäjä napisał(a):Ja sam wracam (w sensie częstszego korzystania z niego bo kieeeedyyyyśśśś w Brnie to byłem w drużynie kolarskiej MTB - choć to bardziej XC było...) do roweru. Dietetyk powiedziała, że truchtać (nienawidzę biegania) albo rower albo rolki... to tętno... boszsz, mnie pulsometr co chwilę każe zejść z HR jak chcę spalać tłuszczyk ale ukształtowanie terenu nie zawsze pozwala :D

Ja niedawno byłem u kardiologa, założyli mi na 24h takie urządzenie co bada ciśnienie itd. Wyszło, że mam podwyższone, jakieś tam graniczne, dopuszczalne wartości. Jedyne co ze "sportu" uprawiam to jazda rowerem, jak wspomniałem nie spacer ale wrcam zmęczony i spocony

Edit:
"Ten post został napisany przez ignorowanego użytkowika (bluesman). Wyświetl ten post." a życie cały czas jest piękne, karawana jedzie dalej itd :)
bluesman
Koneser

Postnapisał(a) bluesman » 17.05.2018 11:11

piotrulex napisał(a):
Pääkäyttäjä napisał(a):Ja sam wracam (w sensie częstszego korzystania z niego bo kieeeedyyyyśśśś w Brnie to byłem w drużynie kolarskiej MTB - choć to bardziej XC było...) do roweru. Dietetyk powiedziała, że truchtać (nienawidzę biegania) albo rower albo rolki... to tętno... boszsz, mnie pulsometr co chwilę każe zejść z HR jak chcę spalać tłuszczyk ale ukształtowanie terenu nie zawsze pozwala :D

Ja niedawno byłem u kardiologa, założyli mi na 24h takie urządzenie co bada ciśnienie itd. Wyszło, że mam podwyższone, jakieś tam graniczne, dopuszczalne wartości. Jedyne co ze "sportu" uprawiam to jazda rowerem, jak wspomniałem nie spacer ale wrcam zmęczony i spocony

Edit:
"Ten post został napisany przez ignorowanego użytkowika (bluesman). Wyświetl ten post." a życie cały czas jest piękne, karawana jedzie dalej itd :)

? :) Hm współczuję Ci i jednakowo zazdroszczę masz przeciwskazania, a jeździsz i zdobywasz nagrody :)

PS. Na ile się znam założyli Ci tzw. Holter ale on raczej nie bada ciśnienia :papa:
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 17.05.2018 11:56

piotrulex napisał(a):Ja niedawno byłem u kardiologa, założyli mi na 24h takie urządzenie co bada ciśnienie itd. Wyszło, że mam podwyższone, jakieś tam graniczne, dopuszczalne wartości. Jedyne co ze "sportu" uprawiam to jazda rowerem, jak wspomniałem nie spacer ale wrcam zmęczony i spocony

Nie masz przypadkiem arytmii? Mnie tam przy nadciśnieniu (bo się spasłem, lol) nikt w telemetrię się bawić nie chciał a rower to akurat pomaga jak szkodzi (no chyba, że nigdy się nie jeździło, to co innego). Ja też wracam spocony i zmęczony ale pełny energii :D
piotrulex
Koneser

Postnapisał(a) piotrulex » 17.05.2018 12:45

Pääkäyttäjä napisał(a):
piotrulex napisał(a):Ja niedawno byłem u kardiologa, założyli mi na 24h takie urządzenie co bada ciśnienie itd. Wyszło, że mam podwyższone, jakieś tam graniczne, dopuszczalne wartości. Jedyne co ze "sportu" uprawiam to jazda rowerem, jak wspomniałem nie spacer ale wrcam zmęczony i spocony

Nie masz przypadkiem arytmii? Mnie tam przy nadciśnieniu (bo się spasłem, lol) nikt w telemetrię się bawić nie chciał a rower to akurat pomaga jak szkodzi (no chyba, że nigdy się nie jeździło, to co innego). Ja też wracam spocony i zmęczony ale pełny energii :D

Za dzieciaka, w podstawówce i szkole średniej, w wakacje potrafiło się robić ponad 100 dziennie. Wtedy też waga była mniejsza. Teraz jak przekroczyłem 85 to przy braku kondycji naprawdę odczuwam każdy kilogram, zwłaszcza jak wchodzę po schodach ;) a dom mam 3 kondygnacyjny + drabina na nieużywane poddasze ... Ja wracam fizycznie zmęczony ale psychicznie mocno rześki, podobnie jak po wizycie w saunarium :). Jeśli poprzez telemetrię masz na myśli to urządzenie to przez NFZ też nikt nawet o tym nie wspomniał. Jako że regularnie oddaje krew to i lekarz najpierw mnie bada. Gdy za każdym razem słyszałem, że mam podniesione ciśnienie to i się wybrałem do kardiologa. Mam prywatny pakiet medyczny a tam nikt problemów nie robił. Jak się okazało warto się było zbadać choć szkoda, że nie płaciło za to Państwo (czyli ja ze swoich obowiązkowych składek) a prywatna firma :). Pierwszy tydzień po tej przerwie to zmuszałem się do jeżdżenia i szukałem wymówek, teraz jakoś chętnie, nawet jak ciemne chmury na niebie i kropi co godzinkę. Oby wyszło na zdrowie :)
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 17.05.2018 14:13

Jeździłem kiedyś nawet zimą. Teraz wiecznie wymówki albo brak czasu. I patrząc wstecz, że np. na służbowych wyjazdach nie szedlem na siłkę albo wypożyczyć rower. A teraz się spasłem, wyniki w dół, ciśnienie w górę, castrol urósł. Dieta, ruch, kontrola. I tak w kółko.
piotrulex
Koneser

Postnapisał(a) piotrulex » 21.05.2018 14:02

Pääkäyttäjä napisał(a):Jeździłem kiedyś nawet zimą. Teraz wiecznie wymówki albo brak czasu. I patrząc wstecz, że np. na służbowych wyjazdach nie szedlem na siłkę albo wypożyczyć rower. A teraz się spasłem, wyniki w dół, ciśnienie w górę, castrol urósł. Dieta, ruch, kontrola. I tak w kółko.

Kiedyś miałem robotę, taką w sumie pierwszą z 2km od domu. Auta nie było więc zasuwałem do biura bocznymi drogami rowerkiem. Całym rokiem w śniegi i deszcze. Jak była ładna pogoda to wyjeżdżało się godzinkę wcześniej, robiło z 20km i do roboty :). Teraz mam dylemat gdyż córka chce nowy rower. Nie jest wymagająca, znalazła jakiś za tysiaka bo kolor się podoba. Jakoś się migam od kupna gdyż żony jest nieużywany, nic nie gorszy no ale granatowy ;) Od kiedy żona przesiadła się na miejską Gazelkę to na inne jakoś nawet nie spogląda.
bluesman
Koneser

Postnapisał(a) bluesman » 22.05.2018 11:18

piotrulex napisał(a):Kiedyś miałem robotę, taką w sumie pierwszą z 2km od domu. Auta nie było więc zasuwałem do biura bocznymi drogami rowerkiem. Całym rokiem w śniegi i deszcze. Jak była ładna pogoda to wyjeżdżało się godzinkę wcześniej, robiło z 20km i do roboty :). Teraz mam dylemat gdyż córka chce nowy rower. Nie jest wymagająca, znalazła jakiś za tysiaka bo kolor się podoba. Jakoś się migam od kupna gdyż żony jest nieużywany, nic nie gorszy no ale granatowy ;) Od kiedy żona przesiadła się na miejską Gazelkę to na inne jakoś nawet nie spogląda.

Kiedyś to ja byłem Marco Pantani :)

Podziwiam kolorystyczne dylematy :) Jak widzę Twoja wiedza i sposób jej przekazywania jest mikry (a podobno jesteś rowerowcem! :mrgreen: ) skoro Twoje kobiety myślą wyłącznie kolorem :)

piotrulex napisał(a):Za dzieciaka, w podstawówce i szkole średniej, w wakacje potrafiło się robić ponad 100 dziennie. Oby wyszło na zdrowie :)

Miszcz zaiste :) jak byłem młody to o ho ho :) ale takie odległości ? w tym wieku ? nawet nie marzyłem :)

Moja pani lat hm... ma sporo, więcej niż Ty, natomiast wie jaką ma korbę tzn ile zębów mają tarcze, wie jaką ma kasetę. Wie do czego służy blokada amortyzatora przedniego i tylnego. Wie jak i kiedy obsługuje się sztycę Kind Shocka. Wie też czego jej trzeba w czasie jazdy czyli jest świadoma ! Jeździć, a jeździć to prosze Pana się różni :) Oczywiście każdy jeździ jak uważa :) Co do koloru też ma pewne wymagania :)
Ostatnio edytowano 22.05.2018 11:58 przez bluesman, łącznie edytowano 1 raz
piotrulex
Koneser

Postnapisał(a) piotrulex » 22.05.2018 11:49

Coś intuicyjnie czuję, że w poście powyżej nie ma nic ciekawego :)

Z powodu:

"Ten post został napisany przez ignorowanego użytkowika (bluesman). Wyświetl ten post."

Gdym się jednak mylił to proszę kogoś o streszczenie :)

Mylę się?
bluesman
Koneser

Postnapisał(a) bluesman » 22.05.2018 11:56

piotrulex napisał(a):Coś intuicyjnie czuję, że w poście powyżej nie ma nic ciekawego :)

Z powodu:

"Ten post został napisany przez ignorowanego użytkowika (bluesman). Wyświetl ten post."

Gdym się jednak mylił to proszę kogoś o streszczenie :)

Mylę się?

To wszystko wyjaśnia :) bo trzeba mieć jednak jakaś wiedzę by dyskutować :) Proś proś :) odwagi brakło ?
pablo2222
Cromaniak

Postnapisał(a) pablo2222 » 22.05.2018 12:03

bluesman napisał(a):Moja pani lat hm... ma sporo, więcej niż Ty, natomiast wie jaką ma korbę tzn ile zębów mają tarcze, wie jaką ma kasetę. Wie do czego służy blokada amortyzatora przedniego i tylnego. Wie jak i kiedy obsługuje się sztycę Kind Shocka. Wie też czego jej trzeba w czasie jazdy czyli jest świadoma ! Jeździć, a jeździć to prosze Pana się różni :) Oczywiście każdy jeździ jak uważa :) Co do koloru też ma pewne wymagania :)

A suport ma na kwadrat czy octalink?
bluesman
Koneser

Postnapisał(a) bluesman » 22.05.2018 12:07

pablo2222 napisał(a):
bluesman napisał(a):Moja pani lat hm... ma sporo, więcej niż Ty, natomiast wie jaką ma korbę tzn ile zębów mają tarcze, wie jaką ma kasetę. Wie do czego służy blokada amortyzatora przedniego i tylnego. Wie jak i kiedy obsługuje się sztycę Kind Shocka. Wie też czego jej trzeba w czasie jazdy czyli jest świadoma ! Jeździć, a jeździć to prosze Pana się różni :) Oczywiście każdy jeździ jak uważa :) Co do koloru też ma pewne wymagania :)

A suport ma na kwadrat czy octalink?

ani jedno ani drugie :P Hollowtech :) FC-M970
Rafi70
Cromaniak

Postnapisał(a) Rafi70 » 22.05.2018 12:17

bluesman napisał(a):Podziwiam kolorystyczne dylematy :) Jak widzę Twoja wiedza i sposób jej przekazywania jest mikry (a podobno jesteś rowerowcem! :mrgreen: ) skoro Twoje kobiety myślą wyłącznie kolorem :)

Miszcz zaiste :) jak byłem młody to o ho ho :) ale takie odległości ? w tym wieku ? nawet nie marzyłem :)

Moja pani lat hm... ma sporo, więcej niż Ty, natomiast wie jaką ma korbę tzn ile zębów mają tarcze, wie jaką ma kasetę. Wie do czego służy blokada amortyzatora przedniego i tylnego. Wie jak i kiedy obsługuje się sztycę Kind Shocka. Wie też czego jej trzeba w czasie jazdy czyli jest świadoma ! Jeździć, a jeździć to prosze Pana się różni :) Oczywiście każdy jeździ jak uważa :) Co do koloru też ma pewne wymagania :)

https://www.youtube.com/watch?v=Y665FJYt9hQ :) :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Rower - kondycję buduje i paliwa nie potrzebuje - strona 127
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone