Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Rower - kondycję buduje i paliwa nie potrzebuje

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
krutom
Cromaniak
Re: Rower. Kondycję buduje i paliwa nie potrzebuje.

Nieprzeczytany postnapisał(a) krutom » 24.04.2018 10:02

bluesman napisał(a):Się zrobi ale .... nie była zachwycona :( i bądź tu mądry ma o ponad 1kg lżejszy rower :(

Będzie można zabrać 1 litr wody więcej :oczko_usmiech:
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 24.04.2018 10:28

Pääkäyttäjä napisał(a):Bo ten rower miał być ładniejszy a nie lżejszy ;)

krutom napisał(a):Będzie można zabrać 1 litr wody więcej :oczko_usmiech:

Nie ma to jak wsparcie :mrgreen:
krutom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krutom » 24.04.2018 12:30

bluesman napisał(a):
Pääkäyttäjä napisał(a):Bo ten rower miał być ładniejszy a nie lżejszy ;)

krutom napisał(a):Będzie można zabrać 1 litr wody więcej :oczko_usmiech:

Nie ma to jak wsparcie :mrgreen:

Trzymaj się, dasz radę. :lol: :papa:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 24.04.2018 12:47

bluesman napisał(a):Nie ma to jak wsparcie :mrgreen:

we-need-air-support-23640332.png

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 24.04.2018 23:22

bluesman napisał(a):.... nie była zachwycona :(

Daj jej czas :wink:

Pamiętam minę mojej żony, gdy kupiłem jej smartfona :mrgreen:
Dziś nie wyobraża sobie życia bez fotek, whatsappa, prognoz pogody... i setki innych aplikacji :roll:
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 04.05.2018 13:01

piotrulex napisał(a):
piotrulex napisał(a):Za niecałe 2 tygodnie śmigam 25km w mini maratonie MTB po wertepach a rower nietykany ponad pół roku ...

Zaczynam jeździć

Od jutra :)

Jak pisał tak zrobił :)

Od kilku dni jeżdżę więc może za te 10 dni dojadę do mety ;)

W tematach rowerów na miasto to żonie kupiliśmy rok temu bardzo fajną Gezelkę. Szczerze to sam się nad takim zastanawiam na niedzielne, rodzinne wycieczki :)

Wystartowałem, do mety dojechałem, nie ostatni, nawet jako nagrodę kask wart z 2 stówki przygarnąłem :). Świetna pogoda, super się jechało, bardzo miła impreza :)
misiorwroc
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) misiorwroc » 04.05.2018 13:10

A ja ostatnio wybrałem się na małe szkolenie z chłopakami z MTBAcademy i okazało się, że człowiek po tylu latach wciąż jeździć nie umie :?
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 05.05.2018 08:24

misiorwroc napisał(a):A ja ostatnio wybrałem się na małe szkolenie z chłopakami z MTBAcademy i okazało się, że człowiek po tylu latach wciąż jeździć nie umie :?

a poprzednio ? :mrgreen:
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 11.05.2018 10:41

Wczoraj się działo :mrgreen: Pojechaliśmy po wodę mineralną do Piwnicznej. Jechałem rowerem nazywanym przez nas "chorwacki" bo głównie tam jest używany, ma bagażnik i sakwy. Niby nic bo odległość śmieszna i wymagania terenowe żadne (ca 50km). No może wiatr w twarz w jedną stronę :) Da się nim przewieźć około 12l wody. Wszystko byłoby ok. ale wracając, na 20km przed N.S. urwałem łańcuch. Mniejsza o to jak, bo już czułem że coś dziwnego się dzieje ale z obdukcją czekałem na powrót do domu :mrgreen:
Pytanie co zatem robić ? 2 telefony do znajomych bikerów ale jeden nie chciał pomóc, drugi był po 2 piwach co na jedno wyszło. Skuwacze, które mam obowiązkowo w innych rowerach w tym nie było. Na pomoc po drodze nie było co liczyć. Wiec małżonka przesiadał się na mój rower ( z wodą ) Miałem pomysła by ją wylać ale się nie zgodziła. Ja jadąc na jej rowerze ale by nic w ustawieniach nie zmieniać jechałem na pół zgiętych nogach i jedną ręką ją pchałem (małżonkę). Okazało się, że w pewnym momencie zaczęła marznąć 8O Jako, że żadnej kurtki nie było jechaliśmy dalej. Na około 8km przed domem znalazłem taśmę o dł. 3m i przywiązałem jej rower do siebie. Nie było to przyjemne doznanie czując szarpnięcia na brzuchu ale przez to odpoczął mój kręgosłup i zwiększyła się prędkość jazdy :) Ważne, ze dojechaliśmy :) rezerwowy skuwacz znalazł się od razu w narzędziach, a małżonka po powrocie raczyła się od razu goracym wołowym rosołem (wykonanym przeze mnie)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 11.05.2018 10:47

bluesman napisał(a):Wczoraj się działo :mrgreen:

Wczoraj się działo. :oczko_usmiech:
Pojechałem nowym rowerkiem nowym mostem na ul. Dunajcową do wnuków, popatrzyłem na trwająca rozbiórkę starego mostu, a potem na małe zakupy do Tesco.
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 11.05.2018 10:49

Janusz Bajcer napisał(a):

Wczoraj się działo. :oczko_usmiech:
Pojechałem nowym rowerkiem nowym mostem na ul. Dunajcową do wnuków, popatrzyłem na trwająca rozbiórkę starego mostu, a potem na małe zakupy do Tesco.

Każdemu się dzieje jak na to zasłużył ? :P
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 12.05.2018 08:17

(...)
urwałem łańcuch.

Że też urwane łańcuchy, pęknięte widelce, ramy spotykają innych tylko nie mnie :x jak już tu pisałem kiedyś hen, obecny wysłużony rower trzymam do czasu, aż "naturalnie" padnie w ten wymieniony czy inny sposób, i dopiero zakupię już upatrzony; niestety pomimo moich "wysiłków" nadal się trzyma.
Pewnie niewiele on ma wspólnego z Waszymi bluesman (jak resorak do prawdziwego samochodu), ale dostrzegam taką dziwną "zaletę" jego wytrzymałości.

BTW: właśnie z dalszych wyjazdów zawsze mam przed oczami myśl o awarii, gdzieś na znacznej odległości od domu. 20km u Was w górzystym regionie to dużo. Grunt, że znaleźliście sposób.
Lechoo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lechoo » 13.05.2018 19:57

Używacie endomondo ? Można by pośledzić poczynania forumowiczów :D
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 14.05.2018 07:27

Lechoo napisał(a):Używacie endomondo ? Można by pośledzić poczynania forumowiczów :D

Nie używamy aczkolwiek mam tracki (gpx) z Garmina :) W razie czego zawsze mogę podesłać tracka na pw :)
piotrulex napisał(a):Wystartowałem, do mety dojechałem, nie ostatni, nawet jako nagrodę kask wart z 2 stówki przygarnąłem :). Świetna pogoda, super się jechało, bardzo miła impreza :)

Szczerze ? wstydziłbym się o czymś takim wspominać. Dystans mega ok. ale tak ? Też mógłbym jeździć mając za rywali dzieci, ich mamy czy też seniorów ale tego nie robię ! Powód jest prosty ! Wybieram równych sobie rywali ! Na kask mnie jeszcze stać.

te kiero napisał(a):Że też urwane łańcuchy, pęknięte widelce, ramy spotykają innych tylko nie mnie :x jak już tu pisałem kiedyś hen, obecny wysłużony rower trzymam do czasu, aż "naturalnie" padnie w ten wymieniony czy inny sposób, i dopiero zakupię już upatrzony; niestety pomimo moich "wysiłków" nadal się trzyma.
Pewnie niewiele on ma wspólnego z Waszymi bluesman (jak resorak do prawdziwego samochodu), ale dostrzegam taką dziwną "zaletę" jego wytrzymałości.

BTW: właśnie z dalszych wyjazdów zawsze mam przed oczami myśl o awarii, gdzieś na znacznej odległości od domu. 20km u Was w górzystym regionie to dużo. Grunt, że znaleźliście sposób.

Co by Ci tu rzec :) nie masz czego żałować :) na górskie wyjazdy mam przy sobie mini warsztat i sporo praktycznej wiedzy :) Wiesz co należy zrobić jak złapiesz kapcia i nie masz zapasowej dętki/łatki ale masz pompkę i sznurek ?
Co do zalet wytrzymałości Twojego roweru każdy kiedyś prędzej czy później szlag trafi ale weź pod uwagę jak rower często i intensywnie jest używany oraz z jakiej klasy komponentów jest złożony :)
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 14.05.2018 08:07

bluesman napisał(a):
piotrulex napisał(a):Wystartowałem, do mety dojechałem, nie ostatni, nawet jako nagrodę kask wart z 2 stówki przygarnąłem :). Świetna pogoda, super się jechało, bardzo miła impreza :)

Szczerze ? wstydziłbym się o czymś takim wspominać. Dystans mega ok. ale tak ? Też mógłbym jeździć mając za rywali dzieci, ich mamy czy też seniorów ale tego nie robię ! Powód jest prosty ! Wybieram równych sobie rywali ! Na kask mnie jeszcze stać.

Widocznie mamy inne poczucie wstydu :)

Ja bym się wstydził komukolwiek napisać to co Ty :)

Nawet nie będę się starał nic tu wyjaśniać bo z góry zakładam, że w stosunku do Ciebie nie ma to najmniejszego sensu gdyż i tak wiesz wszystko najlepiej :)

Udanego tygodnia :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Rower - kondycję buduje i paliwa nie potrzebuje - strona 125
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone