Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Rower - kondycję buduje i paliwa nie potrzebuje

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
bluesman
Koneser
Re: Rower. Kondycję buduje i paliwa nie potrzebuje.

Postnapisał(a) bluesman » 14.05.2018 09:06

piotrulex napisał(a):Widocznie mamy inne poczucie wstydu :)

Ja bym się wstydził komukolwiek napisać to co Ty :)

Nawet nie będę się starał nic tu wyjaśniać bo z góry zakładam, że w stosunku do Ciebie nie ma to najmniejszego sensu gdyż i tak wiesz wszystko najlepiej :)

Udanego tygodnia :)

W I D O C Z N I E w tym wypadku brakło Ci poczucia wstydu. Co do startu ok. masz takie prawo ! ale co do nagród i chwalenia się jeszcze tym + cena kasku 8O z pełną odpowiedzialnością podtrzymuję to co napisałem !

P.S. Pochwal się jeszcze gdzie startowałeś bo to chyba nie wstyd ?
Rafi70
Cromaniak

Postnapisał(a) Rafi70 » 15.05.2018 08:48

bluesman napisał(a):
W I D O C Z N I E w tym wypadku brakło Ci poczucia wstydu. Co do startu ok. masz takie prawo ! ale co do nagród i chwalenia się jeszcze tym + cena kasku 8O z pełną odpowiedzialnością podtrzymuję to co napisałem !

Bluesman czy startowałeś kiedykolwiek w maratonie MTB , chociażby na wyśmiewanym przez Ciebie dystansie mini?
Trasa MTB o długości 25km , to odpowiednik 50km szosy . Jazda na pełnej kadencji w piaszczystym terenie , niekiedy z podbiegami z rowerem na plecach ...uwierz mi ,że seniorów ( poza byłymi kolarzami , czynnymi "rowerowo") tam nie zobaczysz , a dzieci z mamami tym bardziej , chyba pomyliłeś mini z family :wink: . Wiem o czym piszę z autopsji , nie ze słyszenia .. :wink:
bluesman
Koneser

Postnapisał(a) bluesman » 15.05.2018 09:31

Rafi70 napisał(a):
bluesman napisał(a):

Bluesman czy startowałeś kiedykolwiek w maratonie MTB , chociażby na wyśmiewanym przez Ciebie dystansie mini?
Trasa MTB o długości 25km , to odpowiednik 50km szosy . Jazda na pełnej kadencji w piaszczystym terenie , niekiedy z podbiegami z rowerem na plecach ...uwierz mi ,że seniorów ( poza byłymi kolarzami , czynnymi "rowerowo") tam nie zobaczysz , a dzieci z mamami tym bardziej , chyba pomyliłeś mini z family :wink: . Wiem o czym piszę z autopsji , nie ze słyszenia .. :wink:

Drogi kolego :) wielokrotnie startowałem w maratonach MTB wyłącznie na dystansach mega ;) jestem pasjonatem roweru górskiego. Moje przebiegi obecnie w sezonie oscyluja koło 5000km z czego większość w górach, a lat sobie liczę już sporo :)
Dystansu nie wyśmiewam ! Wyśmiewam kolegę Piotrulexa w kontekście jego chwalenie się wygraniem kasku ! (zadam Ci pytanie w jakiej kategorii wiekowej wygrał ? jaka miał konkurencję ?), a nie sam fakt startu ! Czytałeś może jego wcześniejsze wpisy? ostatni, że nie jeździł od pół roku ? Taki miszcz ? :mrgreen: Więc po co trenować, taki pomysł trzeba zapodac trenerom naszych sportowców bo jest to zapewne genialne odkrycie warte Nobla !

Widzę :mrgreen: , że masz sporą wiedzę więc prosze o wyjaśnienie terminu"pełna kadencja" To znaczy, że bywa niepełna ? 8O :mrgreen: Na dystansie mini podbiegi z rowerem na plecach ? chyba pomyliłeś z przełajami :) Zatem znamy różne maratony :) Jestem prawie seniorem i nie byłym kolarzem i jakoś daję radę ? Coś kolego bzdurzysz :) Jeździsz na maratonach mtb ?

Jak widze jest to Twój chyba pierwszy wpis tutaj więc zadaj sobie odrobinę trudu i przeczytaj cały wątek skoro również jesteś pasjonatem roweru i wówczas się wypowiadaj :papa:

P.S. Ciekawi mnie skąd wziąłeś przelicznik, że 25km terenu to 50km szosy ? Chętnie się czegoś nowego dowiem :) Gdybyś chciał mogę Ci przesłać tracki z kilku moich wyjazdów w formacie gpx :) Takie tam dziadowskie odległości i przewyższenia ale nieco dłuższe niż 25 km :)

P.S. 2
piotrulex napisał(a): Jestem zapalonym rowerowcem, w moich okolicach jest gdzie jezdzic wiec tym bardziej mnie to cieszy
Rafi70
Cromaniak

Postnapisał(a) Rafi70 » 15.05.2018 17:40

Mini to nie wyścig dla dzieci i juniorów , tylko dystans 25km :D :D tą samą trasą biegną dystanse Mega I Giga i uwierz bywają podbiegi ,może jeżdżę mniej od Ciebie , ale nie brakuje mi pokory , dalej nie będę brał udziału w przepychance słownej bo szkoda mi czasu ..idę na rower :papa: :papa: :D
bluesman
Koneser

Postnapisał(a) bluesman » 15.05.2018 20:39

Rafi70 napisał(a):Mini to nie wyścig dla dzieci i juniorów , tylko dystans 25km :D :D tą samą trasą biegną dystanse Mega I Giga i uwierz bywają podbiegi ,może jeżdżę mniej od Ciebie , ale nie brakuje mi pokory , dalej nie będę brał udziału w przepychance słownej bo szkoda mi czasu ..idę na rower :papa: :papa: :D

Ja już wróciłem :)
misiorwroc
Odkrywca

Postnapisał(a) misiorwroc » 16.05.2018 08:06

bluesman napisał(a):
misiorwroc napisał(a):A ja ostatnio wybrałem się na małe szkolenie z chłopakami z MTBAcademy i okazało się, że człowiek po tylu latach wciąż jeździć nie umie :?

a poprzednio ? :mrgreen:

Nooo... poprzednio też jeździłem :)
Ale się okazało, że niby zły balans ciałem, że nie takie składanie się w zakręty, że złe wybicie z hopek i takie tam ;)
bluesman
Koneser

Postnapisał(a) bluesman » 16.05.2018 08:44

misiorwroc napisał(a):
bluesman napisał(a):
misiorwroc napisał(a):A ja ostatnio wybrałem się na małe szkolenie z chłopakami z MTBAcademy i okazało się, że człowiek po tylu latach wciąż jeździć nie umie :?

Ale się okazało, że niby zły balans ciałem, że nie takie składanie się w zakręty, że złe wybicie z hopek i takie tam ;)

Czyli się przydało ? :) Na czym pomykasz ?

Rafi70 napisał(a):Mini to nie wyścig dla dzieci i juniorów , tylko dystans 25km :D :D tą samą trasą biegną dystanse Mega I Giga i uwierz bywają podbiegi ,może jeżdżę mniej od Ciebie , ale nie brakuje mi pokory , dalej nie będę brał udziału w przepychance słownej bo szkoda mi czasu ..idę na rower :papa: :papa: :D

Jakoś nie odpowiedziałeś mi na proste pytania, albo ma się wiedzę i wie o czym pisze albo nie :mrgreen: wiem, to przepychanki słowne ... Co do Pokory miałeś na myśli świetnego niestety nieżyjącego juz aktora ? Bo nic innego nie przychodzi mi do głowy w kontekście Twojego wpisu :(

kadencja jaka miałeś na myśli to pewnie: Kadencja (łac. cadentia – upadek) – określony przez prawo okres pełnienia danej funkcji (urzędu) przez urzędnika lub organ pochodzący z wyboru.
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

P.S. moja kadencja to 80/85 ale nie taka jw. i nie wiem czy pełna jak wspomniałeś ? Warto od mądrego się uczyć więc czekam na wyjaśnienie :)
hm, wiem, że jest piwo jasne, pełne ale żeby kadencja ? :mrgreen:
misiorwroc
Odkrywca

Postnapisał(a) misiorwroc » 16.05.2018 09:03

bluesman napisał(a):Czyli się przydało ? :) Na czym pomykasz ?

A zakupiłem w zeszłym roku Trek Fuel EX8 na kole 29'' :mrgreen:
bluesman
Koneser

Postnapisał(a) bluesman » 16.05.2018 09:08

Zacny rower :) ile waży ? i jaki ma skok przód/tył :)
misiorwroc
Odkrywca

Postnapisał(a) misiorwroc » 16.05.2018 09:12

bluesman napisał(a):Zacny rower :) ile waży ? i jaki ma skok przód/tył :)

Waży coś koło 14kg, więc niemało :)
A skok ma 130/130.
bluesman
Koneser

Postnapisał(a) bluesman » 16.05.2018 09:15

misiorwroc napisał(a):

A skok ma 130/130.

Jak na fulla całkiem przyzwoicie :) mój Giant Reign 2 rozmiar M (alu) z modyfikacjami waży 13,2(dokładnie zważone) skok 150/150 :papa:
misiorwroc
Odkrywca

Postnapisał(a) misiorwroc » 16.05.2018 09:18

bluesman napisał(a):
misiorwroc napisał(a):

A skok ma 130/130.

Jak na fulla całkiem przyzwoicie :) mój Giant Reign 2 rozmiar M (alu) z modyfikacjami waży 13,2(dokładnie zważone) skok 150/150 :papa:

Ja nie ważyłem, opieram się na danych producenta ;)
A to widzę, że kolega taki bardziej Ęduro :P
Też chodziło mi to po głowie, ale po długich rozmyślaniach zmniejszyłem skok, zwiększyłem koło :mrgreen:
bluesman
Koneser

Postnapisał(a) bluesman » 16.05.2018 09:28

misiorwroc napisał(a):Ja nie ważyłem, opieram się na danych producenta ;)
A to widzę, że kolega taki bardziej Ęduro :P
Też chodziło mi to po głowie, ale po długich rozmyślaniach zmniejszyłem skok, zwiększyłem koło :mrgreen:

Jestem uniwersalny :) Mam starą cr-mo szosę na szosę ma ze 25 lat :mrgreen: i Scotta Scale/Trek Y 22 sl na lekki teren. W ciężki teren biorę właśnie enduro gianta aczkowiek zrezygnowałem w tym sezonie z grubych opon i teraz mam w nim nobby nic 2.1 czyli xc :)
Rafi70
Cromaniak

Postnapisał(a) Rafi70 » 16.05.2018 10:11

bluesman napisał(a):
misiorwroc napisał(a):
bluesman napisał(a):

Czyli się przydało ? :) Na czym pomykasz ?

Jakoś nie odpowiedziałeś mi na proste pytania, albo ma się wiedzę i wie o czym pisze albo nie :mrgreen: wiem, to przepychanki słowne ... Co do Pokory miałeś na myśli świetnego niestety nieżyjącego juz aktora ? Bo nic innego nie przychodzi mi do głowy w kontekście Twojego wpisu :(

kadencja jaka miałeś na myśli to pewnie: Kadencja (łac. cadentia – upadek) – określony przez prawo okres pełnienia danej funkcji (urzędu) przez urzędnika lub organ pochodzący z wyboru.
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

P.S. moja kadencja to 80/85 ale nie taka jw. i nie wiem czy pełna jak wspomniałeś ? Warto od mądrego się uczyć więc czekam na wyjaśnienie :)
hm, wiem, że jest piwo jasne, pełne ale żeby kadencja ? :mrgreen:

Miszczu nie godzien jestem dyskutować z tobą , to jest pokora.
Widzę ,że ty jesteś ten od gps ,tracków , wikipedii i innych bajerów na facebooku , a ja mam skromny rower z licznikiem i nogi i robię swoje :D :D bez odbioru :papa:
bluesman
Koneser

Postnapisał(a) bluesman » 16.05.2018 10:39

Rafi70 napisał(a):Miszczu nie godzien jestem dyskutować z tobą , to jest pokora.
Widzę ,że ty jesteś ten od gps ,tracków , wikipedii i innych bajerów na facebooku , a ja mam skromny rower z licznikiem i nogi i robię swoje :D :D bez odbioru :papa:

Nie wywiniesz się tak łatwo :mrgreen:

Nie jesteś godzien ? a skąd taka samokrytyka ? wystarczy sensownie podyskutować, nikt nie jest alfą i omegą. Uważam że jesteś godzien :)
Co do tego co napisałeś ciekawe nie używam tylko facebooka :) co do wikipedii owszem czasem korzystam bo chcę być troszkę mądrzejszy w tym co robię:) GPS, tracki to były dzieła szatana ? :mrgreen:
Skoro masz jeszcze zdrowe nogi więc rób swoje i jeżeli coś napiszesz podeprzyj to jakąś konkretną wiedzą/praktyką :papa:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Rower - kondycję buduje i paliwa nie potrzebuje - strona 126
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone