Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Rower - kondycję buduje i paliwa nie potrzebuje

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
walp
Weteran
Re: Rower. Kondycję buduje i paliwa nie potrzebuje.

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 22.05.2018 12:22

W tym roku zmieniam rower i miałem o coś zapytać, ale ...
bluesman napisał(a):... bo trzeba mieć jednak jakaś wiedzę by dyskutować :) Proś proś :) odwagi brakło ?

i odwagi mi brakło ... :?
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 22.05.2018 12:32

Rafi70 napisał(a):
bluesman napisał(a):Podziwiam kolorystyczne dylematy :) Jak widzę Twoja wiedza i sposób jej przekazywania jest mikry (a podobno jesteś rowerowcem! :mrgreen: ) skoro Twoje kobiety myślą wyłącznie kolorem :)

Miszcz zaiste :) jak byłem młody to o ho ho :) ale takie odległości ? w tym wieku ? nawet nie marzyłem :)

Moja pani lat hm... ma sporo, więcej niż Ty, natomiast wie jaką ma korbę tzn ile zębów mają tarcze, wie jaką ma kasetę. Wie do czego służy blokada amortyzatora przedniego i tylnego. Wie jak i kiedy obsługuje się sztycę Kind Shocka. Wie też czego jej trzeba w czasie jazdy czyli jest świadoma ! Jeździć, a jeździć to prosze Pana się różni :) Oczywiście każdy jeździ jak uważa :) Co do koloru też ma pewne wymagania :)

https://www.youtube.com/watch?v=Y665FJYt9hQ :) :D

A no właśnie, dzięki, ja jednak wolę nie czytać, zwłaszcza jak ktoś wie wszystko najlepiej, tu nie nad czym dyskutować. Wole jednak mieć wypowiedzi MISZCZA zablokowane i jakoś tak milej mi się czyta wątek

Tu nawet nie ma się do czego odnosić ale duży plus dla samochwały za wysokie mniemanie o swojej wiedzy, osiągnięciach, sprzęcie i ogólnie o wszystkim

Więcej proszę jednak nie cytować samochwały :)
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 22.05.2018 12:34

walp napisał(a):W tym roku zmieniam rower i miałem o coś zapytać, ale ...
bluesman napisał(a):... bo trzeba mieć jednak jakaś wiedzę by dyskutować :) Proś proś :) odwagi brakło ?

i odwagi mi brakło ... :?

No, mi odwagi nie brakuje ale na niektóre dyskusje szkoda czasu, zwłaszcza jak ktoś wszystko wie najlepiej a inni nawet do pięt nie dorastają :)

Ja za dalsze "konwersacje" z zablokowanym u mnie kolegą serdecznie dziękuję :)
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 22.05.2018 12:42

piotrulex napisał(a):No, mi odwagi nie brakuje ale na niektóre dyskusje szkoda czasu, zwłaszcza jak ktoś wszystko wie najlepiej a inni nawet do pięt nie dorastają :)

Tak, znam takich "mistrzów" z wątku fotograficznego. Jak napisałem w ubiegłym roku, jaki chciałbym kupić aparat, to mnie "wszystkowiedzący" wyśmiał,
a zdjęcia w relacji, generalnie cieszyły się uznaniem.
Albo odwrotnie, zasugerował jednemu z forumowiczów, że oglądając jego zdjęcia wnioskuje, że używa porządnej lustrzanki.
W odpowiedzi dostał, że do zdjęć wykorzystywana jest "małpka".

bluesman, przepraszam, już spadam. :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 22.05.2018 12:46

Właśnie se przypomniałem, że może warto byłoby w końcu wyposażyć się w jakieś amatorskie espedeki... ktoś poleci coś AMATORSKIEGO (bo jak ostatnio poszedłem do sklepu rowerowego, to proponowane mi były rozwiązania profesjonalne...)?
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 22.05.2018 12:53

walp napisał(a):
piotrulex napisał(a):No, mi odwagi nie brakuje ale na niektóre dyskusje szkoda czasu, zwłaszcza jak ktoś wszystko wie najlepiej a inni nawet do pięt nie dorastają :)

Tak, znam takich "mistrzów" z wątku fotograficznego. Jak napisałem w ubiegłym roku, jaki chciałbym kupić aparat, to mnie "wszystkowiedzący" wyśmiał,
Albo odwrotnie, zasugerował jednemu z forumowiczów, że oglądając jego zdjęcia wnioskuje, że używa porządnej lustrzanki.

Tak. U mnie rower też kindycje buduje, paliwa nie potrzebuje

Ale niestety ma ponad 20 lat, jest tylko na STX RC, kosztował wtedy jedynie ze 3 moje pensje a i jeżdżę może 20-30km dziennie

Spodenki z pampersem mam z Lidla, koszulke podobnie i kilka pamiątkowych z różnych zawodów. Nawet bidon mam obdrapany i wygrany przez córke w jakis zawodach

Dla MISZCZA jestem nikim lub nawet kimś z kogo obowiazkowo trzeba sie ponabijać, ponaśmiewać czy obrażać moją córkę jako tą co wybierajac rowek kieryje sie kolorem

Po tym niestety poznać klasę ludzi a raczej totalny brak, podobnie jak podstawowego wychowania

Moim zdaniem dyskutować z gosciem naprawdę nie warto choć zapewne będzie przekonywał, ze jest zupełnie odwrotnie

No i nie pisz, ze cos wygrałeś w zawodach bo okażesz sie chwalipietą a on oczywiscie wygrywać nie musi gdyz wspomni, że jego to stać aby sobie kupić :)

No tak, brzmi jak żart ale tacy ludzie też są

Tak wiec z mojej strony tyle podsumowania, wieczorem wsiądę na mojego ponad 20 letniego "Skota" wartego tyle co jego waga na złomie i z przyjemnością pokręce się po lasach z 1-2 godziny :)
misiorwroc
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) misiorwroc » 22.05.2018 13:02

bluesman napisał(a):
pablo2222 napisał(a):A suport ma na kwadrat czy octalink?
Hollowtech :) FC-M970

Aż sprawdziłem jaki mam, wstyd nie wiedzieć :D
pablo2222
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pablo2222 » 22.05.2018 13:13

misiorwroc napisał(a):
bluesman napisał(a):
pablo2222 napisał(a):A suport ma na kwadrat czy octalink?
Hollowtech :) FC-M970

Aż sprawdziłem jaki mam, wstyd nie wiedzieć :D

Bez tej wiedzy nie wolno dusić na pedały. :D
toomas
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) toomas » 22.05.2018 13:23

Pääkäyttäjä napisał(a):Właśnie se przypomniałem, że może warto byłoby w końcu wyposażyć się w jakieś amatorskie espedeki... ktoś poleci coś AMATORSKIEGO (bo jak ostatnio poszedłem do sklepu rowerowego, to proponowane mi były rozwiązania profesjonalne...)?

spd polecam, przyjemnie się z tym jeździ. Ja amatorsko używam Shimano PD-M520 i do tego buty Shimano SH-MT34. Najgorzej zainwestować w buty bo drogie i nie wszędzie można przymierzyć.
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 22.05.2018 13:42

walp napisał(a):

Zadaj sobie odrobinę trudu i przeczytaj co u kolegi Piotrulexa wyśmiałem :) Bo dokładnie napisałem :)

piotrulex napisał(a):Dla MISZCZA jestem nikim lub nawet kimś z kogo obowiazkowo trzeba sie ponabijać, ponaśmiewać czy obrażać moją córkę jako tą co wybierajac rowek kieryje sie kolorem

Po tym niestety poznać klasę ludzi a raczej totalny brak, podobnie jak podstawowego wychowania

Moim zdaniem dyskutować z gosciem naprawdę nie warto choć zapewne będzie przekonywał, ze jest zupełnie odwrotnie

No i nie pisz, ze cos wygrałeś w zawodach bo okażesz sie chwalipietą a on oczywiscie wygrywać nie musi gdyz wspomni, że jego to stać aby sobie kupić :)

No tak, brzmi jak żart ale tacy ludzie też są

Tak wiec z mojej strony tyle podsumowania, wieczorem wsiądę na mojego ponad 20 letniego "Skota" wartego tyle co jego waga na złomie i z przyjemnością pokręce się po lasach z 1-2 godziny :)

a przeczytałeś mój wpis o tym, że moja małżonka również kieruje się kolorem ? Jakoś Ci umknęło. Śmiałem się gdziekolwiek ze sprzętu na którym jeździsz ?

No i wątek się rozruszał :mrgreen:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 22.05.2018 13:50

toomas napisał(a):
Pääkäyttäjä napisał(a):Właśnie se przypomniałem, że może warto byłoby w końcu wyposażyć się w jakieś amatorskie espedeki... ktoś poleci coś AMATORSKIEGO (bo jak ostatnio poszedłem do sklepu rowerowego, to proponowane mi były rozwiązania profesjonalne...)?

spd polecam, przyjemnie się z tym jeździ. Ja amatorsko używam Shimano PD-M520 i do tego buty Shimano SH-MT34. Najgorzej zainwestować w buty bo drogie i nie wszędzie można przymierzyć.

Dzięki.
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 22.05.2018 13:57

toomas napisał(a):spd polecam, przyjemnie się z tym jeździ. Ja amatorsko używam Shimano PD-M520 i do tego buty Shimano SH-MT34. Najgorzej zainwestować w buty bo drogie i nie wszędzie można przymierzyć.

Polecam też na początek jak kolega napisał PDM-520 najtańsze shimano, f-ma przyzwoita, solidna. Nie ma co inwestować bo być może nie będą pasować więc szkoda przepłacać.
Mogą też być uniwersalne Shimano PDM-324. Z jednej strony normalna platforma z drugiej spd można używać zamiennie :) Dodam, że w Shimano jest wypięcie tzw ratunkowe czyli przy lekkim napięciu sprężyn w pedałach da się buta wyszarpnąć do góry nie na bok :)
Tu korzystam z uprzejmosci strony dobre rowery

6d75ef31e8e116a55a30c8cc135d1f4e2bda2ff9.JPG
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 22.05.2018 14:01

toomas napisał(a):

Również dzięki. Ja cały czas używam "zwykłych pedałów". Jak wciągnie mnie jeżdżenie to zamierzam zainwestować nawet całą pensję w nowy rower + "espedeki":) To podesłane, wydaje się rozsądne cenowo
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 24.05.2018 11:44

tak sobie brzdąknę. Co to znaczy rozsądne cenowo ? Miałkolega takie, ze wygłasza sądy ? Jak coś kupuję, wcześniej sporo czytam o za i przeciw. Tak powstaje moja wiedza ;) jeżeli już kupię zaczyna się wiedza praktyczna, znaczy wiem co mam i jak działa.
Kolega pisze o 20-sto letnim Scottcie, dalej jest to niezły rower i spokojnie można na nim jeździć z zastrzeżeniem gdzie :)
Ciekawi mnie ile razy w ciagu 20 lat kolega Piotrulex wymieniał łańcuch, kasetę i korbę, o łożyskach korby i piast nie wspomnę :) linki hamulca i przerzutek, jak również o serwisie amora bo to pewnie wieczna stalowa sprężyna,o którą również wypada czasem zadbać :)

Jeżeli nie wymieniał jestem pod wrażeniem ! Tylko jeszcze nie wiem czego :papa:

p.s. całą pensję w rower ? tzn ile ?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 24.05.2018 12:07

bluesman napisał(a):
toomas napisał(a):spd polecam, przyjemnie się z tym jeździ. Ja amatorsko używam Shimano PD-M520 i do tego buty Shimano SH-MT34. Najgorzej zainwestować w buty bo drogie i nie wszędzie można przymierzyć.

Polecam też na początek jak kolega napisał PDM-520 najtańsze shimano, f-ma przyzwoita, solidna. Nie ma co inwestować bo być może nie będą pasować więc szkoda przepłacać.
Mogą też być uniwersalne Shimano PDM-324. Z jednej strony normalna platforma z drugiej spd można używać zamiennie :) Dodam, że w Shimano jest wypięcie tzw ratunkowe czyli przy lekkim napięciu sprężyn w pedałach da się buta wyszarpnąć do góry nie na bok :)
Tu korzystam z uprzejmosci strony dobre rowery

6d75ef31e8e116a55a30c8cc135d1f4e2bda2ff9.JPG

Dzięki.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Rower - kondycję buduje i paliwa nie potrzebuje - strona 128
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone