bluesman napisał(a):... bo trzeba mieć jednak jakaś wiedzę by dyskutowaćProś proś
odwagi brakło ?
i odwagi mi brakło ...
.png)
Rafi70 napisał(a):bluesman napisał(a):Podziwiam kolorystyczne dylematyJak widzę Twoja wiedza i sposób jej przekazywania jest mikry (a podobno jesteś rowerowcem!
) skoro Twoje kobiety myślą wyłącznie kolorem
Miszcz zaistejak byłem młody to o ho ho
ale takie odległości ? w tym wieku ? nawet nie marzyłem
Moja pani lat hm... ma sporo, więcej niż Ty, natomiast wie jaką ma korbę tzn ile zębów mają tarcze, wie jaką ma kasetę. Wie do czego służy blokada amortyzatora przedniego i tylnego. Wie jak i kiedy obsługuje się sztycę Kind Shocka. Wie też czego jej trzeba w czasie jazdy czyli jest świadoma ! Jeździć, a jeździć to prosze Pana się różniOczywiście każdy jeździ jak uważa
Co do koloru też ma pewne wymagania
https://www.youtube.com/watch?v=Y665FJYt9hQ![]()
.png)
walp napisał(a):W tym roku zmieniam rower i miałem o coś zapytać, ale ...bluesman napisał(a):... bo trzeba mieć jednak jakaś wiedzę by dyskutowaćProś proś
odwagi brakło ?
i odwagi mi brakło ...
.png)
piotrulex napisał(a):No, mi odwagi nie brakuje ale na niektóre dyskusje szkoda czasu, zwłaszcza jak ktoś wszystko wie najlepiej a inni nawet do pięt nie dorastają
.png)
walp napisał(a):piotrulex napisał(a):No, mi odwagi nie brakuje ale na niektóre dyskusje szkoda czasu, zwłaszcza jak ktoś wszystko wie najlepiej a inni nawet do pięt nie dorastają
Tak, znam takich "mistrzów" z wątku fotograficznego. Jak napisałem w ubiegłym roku, jaki chciałbym kupić aparat, to mnie "wszystkowiedzący" wyśmiał,
a zdjęcia w relacji, generalnie cieszyły się uznaniem.
Albo odwrotnie, zasugerował jednemu z forumowiczów, że oglądając jego zdjęcia wnioskuje, że używa porządnej lustrzanki.
W odpowiedzi dostał, że do zdjęć wykorzystywana jest "małpka".
bluesman, przepraszam, już spadam.
.png)
bluesman napisał(a):Hollowtechpablo2222 napisał(a):A suport ma na kwadrat czy octalink?FC-M970
.png)
misiorwroc napisał(a):bluesman napisał(a):Hollowtechpablo2222 napisał(a):A suport ma na kwadrat czy octalink?FC-M970
Aż sprawdziłem jaki mam, wstyd nie wiedzieć
.png)
Pääkäyttäjä napisał(a):Właśnie se przypomniałem, że może warto byłoby w końcu wyposażyć się w jakieś amatorskie espedeki... ktoś poleci coś AMATORSKIEGO (bo jak ostatnio poszedłem do sklepu rowerowego, to proponowane mi były rozwiązania profesjonalne...)?
.png)
walp napisał(a):piotrulex napisał(a):No, mi odwagi nie brakuje ale na niektóre dyskusje szkoda czasu, zwłaszcza jak ktoś wszystko wie najlepiej a inni nawet do pięt nie dorastają
Tak, znam takich "mistrzów" z wątku fotograficznego. Jak napisałem w ubiegłym roku, jaki chciałbym kupić aparat, to mnie "wszystkowiedzący" wyśmiał,
a zdjęcia w relacji, generalnie cieszyły się uznaniem.
Albo odwrotnie, zasugerował jednemu z forumowiczów, że oglądając jego zdjęcia wnioskuje, że używa porządnej lustrzanki.
W odpowiedzi dostał, że do zdjęć wykorzystywana jest "małpka".
bluesman, przepraszam, już spadam.
piotrulex napisał(a):Dla MISZCZA jestem nikim lub nawet kimś z kogo obowiazkowo trzeba sie ponabijać, ponaśmiewać czy obrażać moją córkę jako tą co wybierajac rowek kieryje sie kolorem
Po tym niestety poznać klasę ludzi a raczej totalny brak, podobnie jak podstawowego wychowania
Moim zdaniem dyskutować z gosciem naprawdę nie warto choć zapewne będzie przekonywał, ze jest zupełnie odwrotnie
No i nie pisz, ze cos wygrałeś w zawodach bo okażesz sie chwalipietą a on oczywiscie wygrywać nie musi gdyz wspomni, że jego to stać aby sobie kupić
No tak, brzmi jak żart ale tacy ludzie też są
Tak wiec z mojej strony tyle podsumowania, wieczorem wsiądę na mojego ponad 20 letniego "Skota" wartego tyle co jego waga na złomie i z przyjemnością pokręce się po lasach z 1-2 godziny
toomas napisał(a):Pääkäyttäjä napisał(a):Właśnie se przypomniałem, że może warto byłoby w końcu wyposażyć się w jakieś amatorskie espedeki... ktoś poleci coś AMATORSKIEGO (bo jak ostatnio poszedłem do sklepu rowerowego, to proponowane mi były rozwiązania profesjonalne...)?
spd polecam, przyjemnie się z tym jeździ. Ja amatorsko używam Shimano PD-M520 i do tego buty Shimano SH-MT34. Najgorzej zainwestować w buty bo drogie i nie wszędzie można przymierzyć.
.png)
toomas napisał(a):spd polecam, przyjemnie się z tym jeździ. Ja amatorsko używam Shimano PD-M520 i do tego buty Shimano SH-MT34. Najgorzej zainwestować w buty bo drogie i nie wszędzie można przymierzyć.
.png)
toomas napisał(a):Pääkäyttäjä napisał(a):Właśnie se przypomniałem, że może warto byłoby w końcu wyposażyć się w jakieś amatorskie espedeki... ktoś poleci coś AMATORSKIEGO (bo jak ostatnio poszedłem do sklepu rowerowego, to proponowane mi były rozwiązania profesjonalne...)?
spd polecam, przyjemnie się z tym jeździ. Ja amatorsko używam Shimano PD-M520 i do tego buty Shimano SH-MT34. Najgorzej zainwestować w buty bo drogie i nie wszędzie można przymierzyć.
.png)

bluesman napisał(a):toomas napisał(a):spd polecam, przyjemnie się z tym jeździ. Ja amatorsko używam Shimano PD-M520 i do tego buty Shimano SH-MT34. Najgorzej zainwestować w buty bo drogie i nie wszędzie można przymierzyć.
Polecam też na początek jak kolega napisał PDM-520 najtańsze shimano, f-ma przyzwoita, solidna. Nie ma co inwestować bo być może nie będą pasować więc szkoda przepłacać.
Mogą też być uniwersalne Shimano PDM-324. Z jednej strony normalna platforma z drugiej spd można używać zamiennieDodam, że w Shimano jest wypięcie tzw ratunkowe czyli przy lekkim napięciu sprężyn w pedałach da się buta wyszarpnąć do góry nie na bok
![]()
Tu korzystam z uprzejmosci strony dobre rowery
Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.