Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Rower - kondycję buduje i paliwa nie potrzebuje

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
piotrulex
Koneser
Re: Rower. Kondycję buduje i paliwa nie potrzebuje.

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 05.06.2018 10:11

Mam pytanie. Jaką aplikację na androida polecacie jako navi na rower? Tak aby szło tam trochę poustawiać a i leśne, gruntowe drogi by się przydały. Wczoraj trochę polatałem po takowych i większości na endomondo nie było nawet w maksymalnym powiększeniu, dobrze, że słońce świeciło to szło się w kierunkach zorientować :). Są jakieś apki ze ścieżkami czy szlakami rowerowymi? Dobrze aby gadała na wyłączonym ekranie, ostatnio śmigam z jedną słuchawką w uchu (od strony pobocza)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 05.06.2018 10:27

piotrulex napisał(a):Mam pytanie. Jaką aplikację na androida polecacie jako navi na rower? Tak aby szło tam trochę poustawiać a i leśne, gruntowe drogi by się przydały. Wczoraj trochę polatałem po takowych i większości na endomondo nie było nawet w maksymalnym powiększeniu, dobrze, że słońce świeciło to szło się w kierunkach zorientować :). Są jakieś apki ze ścieżkami czy szlakami rowerowymi? Dobrze aby gadała na wyłączonym ekranie, ostatnio śmigam z jedną słuchawką w uchu (od strony pobocza)

Hmm... Google Maps całkiem dobrze radzi sobie z rowerem, apka Mapy.cz (o dziwo, w Polsce działa dość dobrze - można wybrać sobie rower górski jak i "kolarzówkę" i aplikacja dobiera trasę do typu roweru), potem Naviki (ta jest płatna). Z innych nie korzystam.
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 05.06.2018 10:33

Pääkäyttäjä napisał(a):
piotrulex napisał(a):Mam pytanie. Jaką aplikację na androida polecacie jako navi na rower? Tak aby szło tam trochę poustawiać a i leśne, gruntowe drogi by się przydały. Wczoraj trochę polatałem po takowych i większości na endomondo nie było nawet w maksymalnym powiększeniu, dobrze, że słońce świeciło to szło się w kierunkach zorientować :). Są jakieś apki ze ścieżkami czy szlakami rowerowymi? Dobrze aby gadała na wyłączonym ekranie, ostatnio śmigam z jedną słuchawką w uchu (od strony pobocza)

Hmm... Google Maps całkiem dobrze radzi sobie z rowerem, apka Mapy.cz (o dziwo, w Polsce działa dość dobrze - można wybrać sobie rower górski jak i "kolarzówkę" i aplikacja dobiera trasę do typu roweru), potem Naviki (ta jest płatna). Z innych nie korzystam.

GM testowałem po Toruniu. Być może to jest kwestia jakiś głębszych ustawień ale mając 50m dalej ścieżkę rowerową każe mi jechać równoległą ulicą gdzie takowej brak. Sprawdzę to po lesie ale na mieście mnie nie zadowoliła. Ustawione oczywiście na rower :)

Zerknąłem na oś czasu w GM na kompie. Niestety nie mam około 20-30% leśnych dróg jakimi np. wczoraj jeździłem. Drogi są gruntowe ale widać, że auta tamtędy regularnie jeżdżą, widać ślady opon
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 06.06.2018 12:44

Taki drobiazg :) nie jest ważne czego się używa w sensie urządzenia czy f-my tylko jak dokładne i aktualne są mapy :) korzystam w Polsce z Ump-pcPL niezłe mapy tworzone przez pasjonatów :)
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 11.06.2018 17:05

Czasem moża się zdziwić :) bardzo się ubawiłem :mrgreen:
https://menway.interia.pl/wideo/video,vId,2530202
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 18.06.2018 18:37

Kolejny przyczynek do tego, że warto jeździć w kasku 8O

https://sadeczanin.info/wiadomosci/nie- ... ta-przezyl
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 10.07.2018 08:46

Nic ciekawego się nie dzieje, jak jest czas to delikatnie kręcę :) Jak mało to ze 30, jak więcej to 50-60. Waga jak spadła od początku maja o 5kg tak się zatrzymała :). Na początku jak gdzieś docisnąłem to po kilkudziesięciu sekundach nogi mi "umierały". Teraz jak dołożę do pieca to czuje, że jest ciężko ale jest siła aby kręcić i kręcić :). Jak mi się nie odechce i drastycznie nie podupadnę na zdrowiu czy nie zbiednieję to przed kolejnym sezonem kupuje sobie nowy rower, do tego jakieś "pedały", buty itd :)
stew666
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) stew666 » 13.07.2018 11:36

Polecam Locus Map, troszkę trzeba najpierw o niej poczytać, ale jest naprawdę super, i dobre mapy do pobrania.
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 25.10.2018 09:52

piotrulex napisał(a):Nic ciekawego się nie dzieje, jak jest czas to delikatnie kręcę :) Jak mało to ze 30, jak więcej to 50-60. Waga jak spadła od początku maja o 5kg tak się zatrzymała :). Na początku jak gdzieś docisnąłem to po kilkudziesięciu sekundach nogi mi "umierały". Teraz jak dołożę do pieca to czuje, że jest ciężko ale jest siła aby kręcić i kręcić :). Jak mi się nie odechce i drastycznie nie podupadnę na zdrowiu czy nie zbiednieję to przed kolejnym sezonem kupuje sobie nowy rower, do tego jakieś "pedały", buty itd :)

Ciekawią mnie te wyszczególnione "pedały" :) i to super określenie "jest ciężko ale jest siła" :mrgreen: :papa

zbiedniejesz ? niemożliwe :)
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 26.10.2018 12:48

bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 30.10.2018 10:53

rower jest wielce ok. :)
Załączniki:
1.jpg
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 30.10.2018 14:42

Ukradły mój kolor rowerka. :wink: :roll:
krutom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krutom » 30.10.2018 15:10

Janusz Bajcer napisał(a):Ukradły mój kolor rowerka. :wink: :roll:

Dobrze, że nie rower :idea: :lol:
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 30.10.2018 15:39

Bo to złe kobiety były :)
Crofani_Śląsk
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Crofani_Śląsk » 14.11.2018 08:45

Kolejna świetna impreza za nami :)
http://sosnowiec.naszemiasto.pl/artykul ... id,tm.html

Pozdrawiam wszystkich pozytywnie zakręconych :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Rower - kondycję buduje i paliwa nie potrzebuje - strona 130
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone