Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Rower - kondycję buduje i paliwa nie potrzebuje

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
fly
Cromaniak
Re: Rower. Kondycję buduje i paliwa nie potrzebuje.

Nieprzeczytany postnapisał(a) fly » 06.03.2018 10:20

Cze!
...źle Cię oceniłem-sorki nie podejrzewałem Cię o taką życzliwość, ale skoro chciałbyś mi pomóc to i owszem poprosze.
Doszły mnie słuchy iż dziadkowie kupią mojemu synkowi rowerek, malec do tej pory korzystał z rowerka biegowego i hulajnogi.
Teraz w połowie marca skończy 4 lata, wzrost 110 cm szukam dla niego kasku z średniej wyższej półki cenowej/jeśli =bezpieczeńtwo.
uwagi:
niestety malec nie cierpi wręcz jeździć w kasku,
już zakładanie jest horrorem -paski i obawa przed uszczypnięciem przez zapinkę/zatrzask
pytanie:
czy istnieją kaski dla dzieciaków z (nazwę to) pełnym mocowaniem coś w rodzaju nauszników-jak w hełmofonach czołgistów?
pozdro
fly
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 06.03.2018 10:30

fly napisał(a):Doszły mnie słuchy iż dziadkowie kupią mojemu synkowi rowerek, malec do tej pory korzystał z rowerka biegowego i hulajnogi.
Teraz w połowie marca skończy 4 lata, wzrost 110 cm szukam dla niego kasku z średniej wyższej półki cenowej/jeśli =bezpieczeńtwo.
uwagi:
niestety malec nie cierpi wręcz jeździć w kasku,
już zakładanie jest horrorem -paski i obawa przed uszczypnięciem przez zapinkę/zatrzask
pytanie:
czy istnieją kaski dla dzieciaków z (nazwę to) pełnym mocowaniem coś w rodzaju nauszników-jak w hełmofonach czołgistów?
pozdro
fly

Nie siedze w temacie kasków dla dzieci .. jeszcze.
Co mi do głowy przychodzi to: pierwsza rzecz dla malca najlepszym bodźcem/przykładem będzie to, że rodzice ( w tym wieku są jeszcze autorytetem) jeżdżą w kasku. Druga rzecz, ważne jest jakie kreskówki syn lubi, można kupić kask w kształcie przez niego lubianym. Co do tzw nauszników gdzieś widziałem ale nie pamiętam :( jak sobie przypomnę dam znać. Z tym, że raczej nie ma potrzeby tego używać :) Ew. pokaż filmy z DH i jak się spodobaja kup Full Face :mrgreen:

p.s. Bardziej ważnym od samego kasku i jego jakości jest sposób jego założenia ! nie może być luźny (latać na głowie) ma być dopasowany do głowy dziecka !
fly
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) fly » 06.03.2018 11:56

Większość z porad z Twojego postu została /wykonana/zrobiona etc.
kaski na rower przerabialiśmy już chyba ze trzy, wszystko jednakowo oprotestowane (piep...paski i klipsik-szczypawka), natomiast teraz kaski na narty i drugi na sanki "ną problem" bo są jak hełmofony, i mają regulację średnicy i głębokości przy pomocy pokrętła (a nie na paskach).
...no nic szukam dalej,
pozdro
fly
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 16.03.2018 08:00

Sezon jednym wyjazdem zaczęty :) aczkolwiek nigdy się nie kończy bo używam rowerka spinningowego ale to nie to samo co wiatr we włosach :)
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 08.04.2018 10:19

U mnie dziś z rana inauguracja, nareszcie był czas; teren miejski wypoczynkowy, tylko 22km, ale na początek dobre i to, w między czasie rozruszanie górnych partii ciała na siłowni plenerowej :wink:

20180408_110633.jpg
Nefer
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nefer » 08.04.2018 18:38

A ja wczoraj zacząłem sezon - z dzieciakami przejechaliśmy około 20 km. Było bardzo przyjemnie :) .
KarKoz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) KarKoz » 08.04.2018 20:36

Ja też wczoraj otwarcie sezonu miałem... 20km, dzisiaj 24... ale tyłek boli, uaaaa
Marjanus
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marjanus » 09.04.2018 12:17

Otwarcie sezonu 08.04.2018 r. Zrobione 17 km, na spokojnie bo z psem :D . Piękna pogoda ponad 20 stopni.
Załączniki:
20180408-161432-hdr.jpg
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 11.04.2018 21:52

U la la toż jestem zapóźniony 8O W zasadzie to poważną inauguracją sezonu była piędziesiatka w poniedziałek, dzisiaj była prawie setka z czego połowa jazdy pod solidny wiatr :) Cel Maly Lipnik w RS. Szanowny zad wytrzymał bo był w domku przygotowany, wydolnościowo ogólnie też ok. Pan Garmin pokazał mi takie dane z podróży (widać drobną różnice w czasie jazdy do ... i z ... :papa:

M. LIpnik dojazd-crop.jpg

Mały Lipnik powrót-crop.jpg
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.04.2018 09:55

Lepiej o poranku niż wczesnym popołudniem - w drodze powrotnej szalone tłumy i korek na ścieżce nad zalewem :mrgreen:

endo.JPG
papuga007
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) papuga007 » 16.04.2018 11:10

te kiero napisał(a):U mnie dziś z rana inauguracja, nareszcie był czas; teren miejski wypoczynkowy, tylko 22km, ale na początek dobre i to, w między czasie rozruszanie górnych partii ciała na siłowni plenerowej :wink:

Czy to aby nie jest Górka Środulska ? :mrgreen:
rzdrozny
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) rzdrozny » 16.04.2018 11:49

Czy był ktoś rowerem w okolicach Wilczego Szańca? Jakieś minusy ujemne, plusy dodatnie?:) Trzeba jakoś mocno intensywnie rozpocząć sezon:)

https://jadziemlecim.wordpress.com/2018/04/07/rugia-rowerem/
https://jadziemlecim.wordpress.com/2018/03/04/bornholm-w-3-dni/
https://jadziemlecim.wordpress.com/2018/03/08/karlskrona-rowerem/
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 16.04.2018 12:32

Za niecałe 2 tygodnie śmigam 25km w mini maratonie MTB po wertepach a rower nietykany ponad pół roku ...

Zaczynam jeździć

Od jutra :)
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 17.04.2018 10:50

piotrulex napisał(a):Za niecałe 2 tygodnie śmigam 25km w mini maratonie MTB po wertepach a rower nietykany ponad pół roku ...

Zaczynam jeździć

Od jutra :)

jasne, a ja jadę w Tour De Pologne :)
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 17.04.2018 15:44

bluesman napisał(a):jasne, a ja jadę w Tour De Pologne :)

Żartujesz, czy wybierasz się?

http://www.tourdepologneamatorow.pl/
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Rower - kondycję buduje i paliwa nie potrzebuje - strona 123
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone