Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Rower - kondycję buduje i paliwa nie potrzebuje

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
bluesman
Koneser
Re: Rower. Kondycję buduje i paliwa nie potrzebuje.

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 16.12.2017 10:00

Gajus.ems napisał(a):Jeśli mogę zaptać kolego bluesman to ile km w tym roku na rowerku przejechałeś ? W moim pytaniu nie ma żadnych złośliwości. Jazda rowerem to przyjemność a wiele zależy od czasu wolnego i trasy. Osobiście w tym roku przejechałem 4001 km, a czasu miałem sporo.

Mniej więcej mamy podobny przebieg (rzeczywisty z liczników 4584km, nie liczę tu km z rowerka spinningowego bo zimę wczesną wiosnę, jesień oraz deszczowe dni spędzałem na nim :)
Z tym, że jest pytanie jaki teren wchodzi w grę bo inaczej liczą się km w górach inaczej po płaskim :) U nas 85% tras to góry i teren :)
Małżonka przejechała 3836km :papa:
Gajus.ems
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gajus.ems » 16.12.2017 14:04

To u mnie w porównaniu z Tobą to raczej cieniutko, tylko trochę gór (pogranicze polsko-czeskie), reszta po nizinach.
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 16.12.2017 14:23

Gajus.ems napisał(a):To u mnie w porównaniu z Tobą to raczej cieniutko, tylko trochę gór (pogranicze polsko-czeskie), reszta po nizinach.

Naprawdę masz dobry wynik :) To jest sporo km. :) Byle kto tyle nie jeździ :papa:
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 29.12.2017 08:58

bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 28.02.2018 10:41

taka ciekawostka ... wszystko w majestacie prawa http://motoryzacja.interia.pl/wideo/video,vId,2479155
Gajus.ems
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gajus.ems » 28.02.2018 20:46

Normalnie Benny Hill...Z drugiej strony policja chyba powinna wyrywkowo sprawdzać nr rowerów? Ale ten przypadek wygląda mi na nękanie. Spoko gość ten rowerzysta, nie dał się ponieść emocjom. W sumie żadna afera, ale trochę obciach dla tego patrolu. Myślę , że to odosobniony przypadek, dobrze jednak że pokazany.
Rafi70
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rafi70 » 28.02.2018 21:06

to jest ich robota ,za to biorą pieniądze . Ja osobiście również bym nie protestował , gdyby mnie poddano takiej kontroli , to są działania prewencyjne .
krutom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krutom » 01.03.2018 09:36

Rafi70 napisał(a):to jest ich robota ,za to biorą pieniądze....

Zgadza się, ale powinni zacząć od sprawdzenia nr ramy a nie przeszukiwania.
Jeśli nr nie był zgłaszany, to po co reszta "czynności".
Patrol chyba zaczął robotę od końca. :roll:
klopot
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) klopot » 01.03.2018 09:54

krutom napisał(a):

Rzeczywiście zdecydowanie nadgorliwi. Ta kontrola osobista owszem miała podstawę prawną ale czy, miała podstawę faktyczną to tego nie wiadomo. Poprosiłbym o protokół z przeprowadzonej kontroli osobistej, mieliby zagwozdkę, kontrolowany chyba nie bardzo chciał się w to bawić.
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 01.03.2018 10:23

Rafi70 napisał(a):to jest ich robota ,za to biorą pieniądze . Ja osobiście również bym nie protestował , gdyby mnie poddano takiej kontroli , to są działania prewencyjne .

czyżby ? chodzi o sposób w jaki to zrobiono. Działania prewencyjne ? tak wykonywane ? ciekawe ...

Już to widzę jakbyś jechał do Cro i przetrzepano by Ci prewencyjnie całe na full wypakowane auto :mrgreen: Pełny uśmiech na twarzy.
Tak dla Twojej informacji siodełko oparto na brudnym, być może szorstkim/ostrym podłożu, cena siodełka może sięgać 1000 pln i łatwo delikatne pokrycie uszkodzić.
Rafi70
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rafi70 » 01.03.2018 14:07

bluesman napisał(a):
Rafi70 napisał(a):to jest ich robota ,za to biorą pieniądze . Ja osobiście również bym nie protestował , gdyby mnie poddano takiej kontroli , to są działania prewencyjne .

czyżby ? chodzi o sposób w jaki to zrobiono. Działania prewencyjne ? tak wykonywane ? ciekawe ...

Już to widzę jakbyś jechał do Cro i przetrzepano by Ci prewencyjnie całe na full wypakowane auto :mrgreen: Pełny uśmiech na twarzy.
Tak dla Twojej informacji siodełko oparto na brudnym, być może szorstkim/ostrym podłożu, cena siodełka może sięgać 1000 pln i łatwo delikatne pokrycie uszkodzić.

również na to zwróciłem uwagę , ja osobiście bym zaprotestował na takie opieranie roweru. Cała reszta nie budzi mojego sprzeciwu , wolę żeby byli nadgorliwi , niż żeby nic nie robili .....
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 01.03.2018 14:09

Rafi70 napisał(a):
bluesman napisał(a):

również na to zwróciłem uwagę , ja osobiście bym zaprotestował na takie opieranie roweru. Cała reszta nie budzi mojego sprzeciwu , wolę żeby byli nadgorliwi , niż żeby nic nie robili .....

W większości się z Tobą zgadzam zawiodło wykonanie :) :papa:

Rowerzysta smakosz :P https://slask.onet.pl/przyjechal-z-wars ... ep/bf4ds9n
fly
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) fly » 01.03.2018 14:48

krutom napisał(a):

Sprawdzili czy nie ma broni, noża lub innego niebezpiecznego przedmiotu...ot i tyle, no i faktycznie mogli coś mieć do podłożenia pod to nieszczęsne siodełko
bluesman napisał(a):Już to widzę jakbyś jechał do Cro i przetrzepano by Ci prewencyjnie całe na full wypakowane auto :mrgreen: Pełny uśmiech na twarzy

Jak wyciągneli to i wsadzą z powrotem, lecz nie zawsze w sposób w jaki byśmy oczekiwali...na zakończenie kontroli zawsze pada pytanie czy życzysz sobie by oni Ci to poukładali z powrotem w samochodzie, czy zrobisz to samodzielnie. Jeśli był używany pies to udostępnią Ci odkurzacz by usunąc ewentualną sierść, pomio iż samochód przed użyciem psa wyścielany jest czymś w rodzaju kocy etc.
pozdro
fly
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 01.03.2018 14:51

fly napisał(a):
krutom napisał(a):

Sprawdzili czy nie ma broni, noża lub innego niebezpiecznego przedmiotu...ot i tyle, no i faktycznie mogli coś mieć do podłożenia pod to nieszczęsne siodełko
bluesman napisał(a):Już to widzę jakbyś jechał do Cro i przetrzepano by Ci prewencyjnie całe na full wypakowane auto :mrgreen: Pełny uśmiech na twarzy

Jak wyciągneli to i wsadzą z powrotem, lecz nie zawsze w sposób w jaki byśmy oczekiwali...na zakończenie kontroli zawsze pada pytanie czy życzysz sobie by oni Ci to poukładali z powrotem w samochodzie, czy zrobisz to samodzielnie. Jeśli był używany pies to udostępnią Ci odkurzacz by usunąc ewentualną sierść, pomio iż samochód przed użyciem psa wyścielany jest czymś w rodzaju kocy etc.
pozdro
fly

:) Takie rzeczy to "może" w Norwegii :papa:
fly
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) fly » 01.03.2018 14:59

2xSzwecja
1xDorohusk
1xterminal Gdynia
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Rower - kondycję buduje i paliwa nie potrzebuje - strona 121
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone