Janusz Bajcer napisał(a):Dzisiaj pewnie jeszcze więcej śniegu na Przehybie ....
Podziwiam pedałować przy takiej pogodzie - trzeba mieć zdrowie![]()
Cza lubić
.png)
bluesman napisał(a):Współczuję, że nie możesz bardziej aktywnie i w plenerzeOpócz tego coś jeszcze uprawiasz ?
Zimą ratujemy się chodzeniem po górach (latem, wiosną, jesienią wyłącznie rower)
) uszami poszła mi krew. Od tej pory jak jazda na rowerze, to jedynie po płaskim. Ale za to sporo pływam i dużo chodzę. bluesman napisał(a):Co do wyścigów są klasyki i klasykiOgladałaś może Puchar Francji ? ale badziewie i nuda
bluesman napisał(a):Bardzo kibicujemy Saganowidużo mniej ostatnio Kwiatkowi, który oprócz tego, że na Strade Bianche pokazał klasę to w Mediolan-San Remo stracił dużo w naszych oczach... Gdyby dawał zmiany i nawet przegrał dużo bardziej byśmy go cenili. Wyszło zwykłe cwaniactwo i nikt nam nie wytłumaczy, że zwyciestwo to zwycięsto ... Styl również sie liczy
a Sagan to gość z charyzmą, poczuciem humoru, ktoś na miarę Cipolliniego, barwny nietuzinkowy vide jego start w mtb na olimpiadzie (2 gumy) i jednocześnie strasznie pechowy z awariami sprzętu
bluesman napisał(a):Nawet nie waż sie napisać kto wygrał !!!
bluesman napisał(a):Po południu siadam na rower spiningowy (troszkę inny niż ogólnie pojęty rower stacjonarny) ma pedały spd, pozycje wyczynową, siodełko i ustawienia takie jak mam w swoim normalnym rowerze. Obciążenia mogę dawać dość duże i mogę na nim stojąc w pedałach kiwać nim na boki. Małżonka w tym czasie używa bieżni ( ale nie elektrycznej tylko takiej, którą musi sama napędzać co stanowi spory wysiłek też dla ramion i obręczy barkowej) i bedziemy pocąc się oglądali to co się nagrało![]()
.png)
dhmegi napisał(a): Mając 15 lat jeździłam konno i niestety miałam wypadek. Od tego czasu mam bardzo wysokie ciśnienie śródczaszkowe i duży wysiłek skutkuje wielkim bólem głowy. Jeden raz, kiedy zignorowałam ten ból i ciągnęłam wysiłek fizyczny (no bo trzeba być twardym, nie miękkim) uszami poszła mi krew. Od tej pory jak jazda na rowerze, to jedynie po płaskim. Ale za to sporo pływam i dużo chodzę.
dhmegi napisał(a):Też lubię Sagana i jak tylko jedzie, to mu kibicuję.
Kolarskie cwaniactwo też mnie denerwuje i jak któryś z kolarzy nie chce dawać zmian, to przestaję go lubić. Niestety takich kolarzy jest niemało.
dhmegi napisał(a):Nawet do głowy mi to nie przyszło.
dhmegi napisał(a):Jeździłam kiedyś na spiningowym rowerze na siłowni. Próbowała mnie do niego przekonać moja koleżanka. Ale cóż z tego, że są chęci, jak nie ma siły. Po kilku tygodniach męczarni dałam sobie spokój.
Z Twoich opisów wnioskuję, że lubicie uprawiać sport i chwała Wam za to. Nagrodą są super figury (widać na zdjęciach).

.png)
bluesman napisał(a):ale nie zaglądam do wątku o wyścigu bo obawiam się, że nadgorliwcy piszą o wynikachnie wszystkich stać na dodatkową stacje tv
Poza tym miło po południu we dwoje się męcząc ogladać
bluesman napisał(a):Nie wiem czy zauważyłaś ale Jaroński/Probosz po prośbach skierowanych miedzy innymi też przeze mnie nie podają w trakcie transmisji wyników odbywających się równocześnie wyścigów ? Da się ?![]()
bluesman napisał(a):Cóż, tak krawiec kraje jak materii stajeJa np. nie mogę pływać żabką doznaję kontuzji kolan ... no cóż przywykłem by pływać tylko kraulem
![]()
bluesman napisał(a):Co do figur nie przesadzaj wszak nie widzisz nas rozebranychW każdym razie conajmniej po zimie 4-5 kg za dużo
bluesman napisał(a):Ogladałaś Walońska Strzałę ? świetny, trzymający w napięciu wyścig i wygrał ? ten co miał wygrać
.png)
dhmegi napisał(a):bluesman napisał(a):ale nie zaglądam do wątku o wyścigu bo obawiam się, że nadgorliwcy piszą o wynikachnie wszystkich stać na dodatkową stacje tv
Poza tym miło po południu we dwoje się męcząc ogladać
Zauważyłam, że wczoraj ktoś Ci podpadł, podając informację o skróceniu etapu.

.png)
.png)
bluesman napisał(a):Obejrzałem z odtworzenia wjazd na Sv. Jure spodziewałem się czegoś więcej po kolarzachno i szkoda, że etap skrócony
natomiast sam podjazd zachwyca. Realizacja fatalna brakowało ujęć z helikoptera, błędy w podawaniu odległości. Poza tym cud, że kolarzom nic sie nie stało w dwóch co najmniej miejscach, słów brak
wyrastający ze środka drogi krawężnik niedaleko poczatku podjazdu (gwiżdżący człowiek na zakręcie to zdecydowanie za mało, komentatorzy tez na to zwrócili uwagę i dziurawa kratka ściekowa ! Ludzie toż na innych wyścigach kładziono specjalnie przed nimi nowy asfalt, a kratki nie można było wymienić ?
.png)
bluesman napisał(a):zawodnik Michele Scarponi zginął w trakcie treningu na rowerze w pobliżu swojego domu w Filottrano. Michele został potrącony na skrzyżowaniu przez samochód typu van" - napisano w komunikacie Astany.
![]()
![]()
.png)
.png)
piotrulex napisał(a):Ja wczoraj odkurzyłem wiernego Scotta po kilku miesiącach nie jeżdżenia. Za nieco ponad 2 tygodnie jadę dla towarzystwa i koszulkiw małym MTB więc musze sobie przypomnieć w jaka stronę się kręci i z której strony jaki hamulec
.png)
piotrulex napisał(a):piotrulex napisał(a):Ja wczoraj odkurzyłem wiernego Scotta po kilku miesiącach nie jeżdżenia. Za nieco ponad 2 tygodnie jadę dla towarzystwa i koszulkiw małym MTB więc musze sobie przypomnieć w jaka stronę się kręci i z której strony jaki hamulec
Jak pisałem, tak zrobiłem
W ostatnią niedzielę 25km ukończono i nawet do mety kilka osób po mnie dojechało a nie jechałem na maksa
Dodam, że dystans MTB przewyższył mój sumaryczny, tegoroczny przebieg ...

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.