Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Rower - kondycję buduje i paliwa nie potrzebuje

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
bluesman
Koneser
Re: Rower. Kondycję buduje i paliwa nie potrzebuje.

Postnapisał(a) bluesman » 30.05.2017 13:18

stew666 napisał(a):Wczoraj i u mnie popołudniowa jazda...
trasa.jpg

Dzień dobry :) Chyba jakoś przeoczyłem Twoje wcześniejsze wpisy :papa:
stew666
Odkrywca

Postnapisał(a) stew666 » 30.05.2017 16:55

Dzień dobry i przepraszam, już się poprawiłem ;-)
bluesman
Koneser

Postnapisał(a) bluesman » 31.05.2017 19:28

:)
Leżę i zdycham :oops: wymyśliłem sobie piękną trasę N.Sącz-Tylmanowa (34km szosą) dalej Koziarz(Błyszcz) następnie Dzwonkówka, Przechyba i Nowy Sącz. To był błąd ... i to niejeden
Załączniki:
Tylmanowa Przehyba.jpg
Dane Tylmanowa.jpg
romuald22
Koneser

Postnapisał(a) romuald22 » 31.05.2017 19:41

bluesman napisał(a):Wczoraj 130km, przedwczoraj, 75, przedprzedwczoraj 50. Dzisiaj czas na serwis... organizmu, czuję się letko nieświeży :) małżonka miała dzień przerwy, a dziś ciągnie w góry/teren ca 50km jak się tu wykręcić ? :mrgreen: Ona bedzie śmigała jak wiewiórka, a ja będe umierał :(

A ja dzisiaj biedne 30 km.
Moja małżonka w tym tygodniu pracuje prawie do wieczora. O rowerze nie chce słyszeć w tej sytuacji - choć lubi.
Jest mi wstyd, że w ogóle wpisuję takie marne wypociny w tym wątku.
labusm
Cromaniak

Postnapisał(a) labusm » 31.05.2017 20:10

To ja muszę się do skromnego wyniku w porównaniu do was przyznać. Prawie po płaskim chociaż po Jurze ale górki i tak mnie wykańczały uczyniłem swój rekord czyli jak dla mnie aż 35km w dwie godziny. Z haczykiem. To mój rekord z racji czasu przede wszystkim. Do tej pory robiłem góra 20-25km. Muszę więcej czasu wygospodarować. Wakacje się zbliżają a zamków u nas do objeżdżenia mnóstwo. Czytając wasze trasy mam ambicje i chęć na więcej i dłużej. Tylko ten czas....
bluesman
Koneser

Postnapisał(a) bluesman » 31.05.2017 21:13

romuald22 napisał(a):A ja dzisiaj biedne 30 km.
Moja małżonka w tym tygodniu pracuje prawie do wieczora. O rowerze nie chce słyszeć w tej sytuacji - choć lubi.
Jest mi wstyd, że w ogóle wpisuję takie marne wypociny w tym wątku.

Nie przesadzaj :mrgreen: każdy jeździ jak może, ile może i umi :) To wszystko kwestia poświęconego czasu i uzyskiwanej przyjemności :)

labusm napisał(a):To ja muszę się do skromnego wyniku w porównaniu do was przyznać. Prawie po płaskim chociaż po Jurze ale górki i tak mnie wykańczały uczyniłem swój rekord czyli jak dla mnie aż 35km w dwie godziny. Z haczykiem. To mój rekord z racji czasu przede wszystkim. Do tej pory robiłem góra 20-25km. Muszę więcej czasu wygospodarować. Wakacje się zbliżają a zamków u nas do objeżdżenia mnóstwo. Czytając wasze trasy mam ambicje i chęć na więcej i dłużej. Tylko ten czas....

Super :) Trzeba się może lepiej zorganizować :)

Wracając do moich błędów:
-wybrałem bardzo lekki rower, tzw sztywniak /hardtail na super lekkich oponach ale z minimalnym
bieżnikiem (o wyborze zdecydował 34 km dojazd po szosie jak i około 27,5km powrót po szosie)
-nie wziąłem pod uwagę, że padało, a było jednak na trasie sporo błota i ślisko,
-podjazdy jak i zjazdy od podejścia na Koziarza w wielu miejscach ( tylko 16km) pokryte były błotem i czasem wypłukanymi dużymi kamieniami,

Konsekwencja ? 2/3 trasy z 16 km polegały na sprowadzaniu i miejscami na wnoszeniu roweru (wiekszość) lekkość roweru tylko tu się przydała :) NIgdy więcej tej trasy :twisted:
Załączniki:
DSC00192.jpg
DSC00193.jpg
DSC00194.jpg
DSC00196.jpg
Jak ktoś się dobrze przyjrzy jest naklejka Cro.pl
DSC00197.jpg
Miałem niesamowite trudności we wpinaniu i wypinaniu się w pedały
DSC00198.jpg
Wieża widokowa na Koziarzu
DSC00200.jpg
DSC00203.jpg
Takich niespodzianek było mnóstwo :)
DSC00204.jpg
Ten wodopój mi życie uratował
DSC00205.jpg
Taka sobie chałupka na kompletnym pustkowiu, nie wiem jak oni tam materiał dowieźli.. quadem ?
DSC00206.jpg
DSC00208-crop.jpg
Tu bliżej widać wieżę ale cały czas daleko :)
DSC00208.jpg
Hen daleko widać wieżę Przehyby
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.06.2017 19:42

Przejażdżka po okolicy, pora schować rower do...

DSC_1191.jpg

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
KarKoz
Cromaniak

Postnapisał(a) KarKoz » 03.06.2017 17:35

Materiał na tę chałupkę rośnie po sąsiedzku. W temacie pedałowania. Dzisiaj jeździłem (busem, niestety) w okolicach Pszczyny, Czechowic Dziedzic i Goczałkowicach Zdroju... bożżże ile rowerzystów na drodze, normalnie spychali mnie na margines :oczko_usmiech:
bluesman
Koneser

Postnapisał(a) bluesman » 04.06.2017 19:29

No i wczoraj sobie zrobiłem kuku. Będąc w Tatrach (trasa Kościelisko przez Cz. Wierchy do Kasprowego) nadwyrężyłem kolano na tyle, że zamiast zejść musiałem zjechać kolejką (solidnie bolało i to to kolano co nigdy nie protestowało w przeciwieństwie do drugiego) :( Dzisiaj jest lepiej praktycznie nie boli ale chodzę tylko po płaskim i niewiele. Wcześniej po przyjeździe robiąc 2 rundki po schodach ( II p) z rzeczam też nie czułem bólu. Na wszelki słuczaj 0 roweru i zabiegi krioterapi przez tydzień.
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Postnapisał(a) te kiero » 05.06.2017 07:52

wczoraj u mnie tak naprawdę pierwszy dłuższy rozruch sprzętu, taka tam przejażdżka miejska 25km i regulacja sprzętu: ciśnienie, amorki, hamulce, przerzutki;
trasa zakończona przed czasem z uwagi na deszcz, zdążyłem w samą porę;
dziś u mnie dzień bez samochodu, bo został u mecha, więc do roboty rowerem (2x 25km) i tu zonk po nocy; regulowane wczoraj przerzutki wariowały :x
bluesman
Koneser

Postnapisał(a) bluesman » 30.07.2017 19:02

nigdy więcej mycia roweru karcherem :( załatwiłem łożyska w korbie :(
romuald22
Koneser

Postnapisał(a) romuald22 » 01.08.2017 10:10

bluesman napisał(a):nigdy więcej mycia roweru karcherem :( załatwiłem łożyska w korbie :(

Ja wiem, że taka forma "higieny" roweru uchodzi wśród niektórych za niegodną i uwłaczającą rowerowi. :mrgreen:

Ale jak złapie kogoś na trasie solidny deszcz to co zrobić?
Toż to prawie jak mycie karcherem.

Rower do serwisu czy do wyrzucenia?
Czy może trzeba iść do spowiedzi?
8) :wink:
bluesman
Koneser

Postnapisał(a) bluesman » 29.08.2017 21:19

Romek przesadziłeś rower nie składa się wyłącznie z 2 łożysk :) Po prostu cza było wymienić na nowe :) Tera mycie takim bajerem z pąpką do kwiatków :mrgreen:
32b179fefc23217ccb6426e240833aa0.jpg

Dzisiejsza wycieczka, pogoda i temp. dopisała :) Trasa N.Sącz-Muszyna-Leluchów-Lenartow-Malcov-Gerlachov-Muszynka-Krzyżówka-N.Sącz
Załączniki:
Bez tytułu.2png.jpg
Bez tytułu1.jpg
bluesman
Koneser

Postnapisał(a) bluesman » 13.12.2017 10:22

Kolejna legenda padnie ? https://sport.onet.pl/kolarstwo/chris-f ... wo/853svlq

jestem na etapie składania nowego rowerka dla małżonki:)Oj zdziwi się na wiosnę gdzie jej Giant :)

Z nowych rzeczy mam nową ramę (1150g), siodełko bontrager ajna elite(220g), mostek i kierownica KCNC ( w sumie 196g śruby Ti oczywiście), przerzutka tył sram x-9 z alu śrubami zamiast stalowych(198g). Koszyk no name carbon (14g) Korbę xtr seria 970. Do tego hamulce avid elixir 9. Priorytetem jest waga :)

mf9805_scale20frame.jpg

shimano_crankstel_xtr_fc-m970_24-32-44t_zwart_2_58405.jpg

siodlo-bontrager-ajna-elite-biale-940x680.jpg

kierabez_nazwy_7_28.jpg

mostekbez_nazwy_8_290.jpg

2012_avid_elixir9_lever.jpg
Gajus.ems
Cromaniak

Postnapisał(a) Gajus.ems » 15.12.2017 23:12

Jeśli mogę zaptać kolego bluesman to ile km w tym roku na rowerku przejechałeś ? W moim pytaniu nie ma żadnych złośliwości. Jazda rowerem to przyjemność a wiele zależy od czasu wolnego i trasy. Osobiście w tym roku przejechałem 4001 km, a czasu miałem sporo.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Rower - kondycję buduje i paliwa nie potrzebuje - strona 120
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone