Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Rower - kondycję buduje i paliwa nie potrzebuje

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
meeg
Cromaniak
Re: Rower. Kondycję buduje i paliwa nie potrzebuje.

Postnapisał(a) meeg » 26.05.2014 20:31

Ja mam takie i jak na razie uważam, że jest super! :mrgreen:
Załączniki:
prologo.jpg
meeg
Cromaniak

Postnapisał(a) meeg » 26.05.2014 20:39

A to wczorajsza wycieczka na gofry do Kazimierza :hearts:
Załączniki:
gofry.jpg
Pyszne!!! A najlepsza była frużelina wiśniowa pod bitą śmietaną, no i oczywiście truskawki :)))
download_20140526_153759.jpeg
ita
Cromaniak

Postnapisał(a) ita » 27.05.2014 06:49

a ja wczoraj wybrałam się na wycieczkę po kaszubskich lasach i po 10 km złapałam gumę :evil: 2,5 km do drogi gdzie może wjechać samochód i zabrać mój rower było dużym szczęściem :twisted:
zapasowa dętka była w Poznaniu, na szczęście już jest na swoim miejscu i rano do pracy dojechałam :hut:
bluesman
Koneser

Postnapisał(a) bluesman » 28.05.2014 11:07

Ale numer ta drogą własnie jeździmy na słynną Przechybę :)

http://www.radiokrakow.pl/www/index.nsf/ID/KORI-9KJAU7
remikrmk
Croentuzjasta

Postnapisał(a) remikrmk » 28.05.2014 20:28

Gdybyś spotkał tego niedźwiedzia podczas podjazdu to czas do góry byś miał taki sam jak zjazd ;)
bluesman
Koneser

Postnapisał(a) bluesman » 28.05.2014 20:54

remikrmk napisał(a):Gdybyś spotkał tego niedźwiedzia podczas podjazdu to czas do góry byś miał taki sam jak zjazd ;)

No coś w tym jest....... raz goniły mnie 2 owczarko podobne psy i udało mi się jakiś czas jechać pod górę po asfalcie koło 40-stu, sam nawet nie wiem jak ....... jak mały nie ma litości kopniak w pysk. Tyle razy obiecywałem sobie gaz pieprzowy nie mam do dziś :)
Roxi
Koneser

Postnapisał(a) Roxi » 29.05.2014 07:46

Od rana leje :roll:
Trzeba było do pracy samochodem przyjechać...
Tak się już do dwóch kółek przyzwyczaiłam, że stojąc w kolejce na światłach marudziłam, że rowerem już bym przejechała... a tylko 3 samochody przede mną stały :wink:
bluesman
Koneser

Postnapisał(a) bluesman » 29.05.2014 18:02

meeg napisał(a):Ja mam takie i jak na razie uważam, że jest super! :mrgreen:

eeeeee tam, babskie :mrgreen:

Ostatnio dużo jeżdżę z małżonką i odczuwam zad :( niestety jadąc z nią więcej siedzę :) Chociaż wracając z 94 km wycieczki miałem przyjemność 20 km stanowić osłonę przeciwwiatrową dla niej i przynajmniej troszkę bardziej się zmęczyłem :)

Obecnie pasjonuję się Giro d Italia 2 dni temu był niesamowity etap kilometrowo niedługi ale jakie podjazdy i w jakich warunkach !!

Kolarze to twardzi ludzie :)

Linki z oficjalnej strony Giro :)
http://www.steephill.tv/players/profile ... ile-18.jpg

Jutro podjazd na Monte Grappa

http://www.steephill.tv/players/profile ... ile-19.jpg

Jak dobrze pójdzie w wakacje wybiorę się zaliczyć kilka podjazdów z Tour De France :)
bluesman
Koneser

Postnapisał(a) bluesman » 29.05.2014 18:28

meeg napisał(a):A to wczorajsza wycieczka na gofry do Kazimierza :hearts:

Rower przy Tobie to grubas :)
Roxi
Koneser

Postnapisał(a) Roxi » 01.06.2014 09:20

To miała być krótka wycieczka. Plan był na lekkie 20km... a wyszło jak wyszło :mrgreen:

Obrazek

Trasa z centrum Gliwic do Sośnicowic, później kierunek na Rudy i gdzieś za Trachami w las.
Ścieżki w tym lesie, to raj na rowerzystów. Fajnie utrzymane, super się jedzie.
Była i rzeczka ;)

Obrazek

Z lasu kierunek na Sierakowice, Żernicę i wracamy do Gliwic.
Wyszło prawie 50km. Większa część trasy to jednak drogi lokalne. Ruchu nie było, ale to dlatego, że weekend. W tygodniu byłoby ciężko....
remikrmk
Croentuzjasta

Postnapisał(a) remikrmk » 01.06.2014 11:15

Roxi fajnie prezentuje się Twój rower. Lubię białe malowanie ram :)

U mnie kolejne 200km przejechane, odkrywania Wielkopolski ciąg dalszy. Obrałem sobie wczoraj za cel Wał Żerkowski, super tereny na rower, pagórki jak na nasze wielkopolskie warunki całkiem całkiem. Piękny jest nasz kraj a kto sądzi inaczej niech ruszy dupę z domu i choć trochę zobaczy co ma za oknem. Cudze chwalicie, swego nie znacie :)

http://rmk.bikestats.pl/1155461,Znaj-swoj-kraj.html :)
meeg
Cromaniak

Postnapisał(a) meeg » 01.06.2014 19:25

A u nas dziś kolejny dzień październikowej pogody... chmury i chmurzyska i bardzo silny wiatr. W dzień tylko 12-14 stopni. W pewnym momencie zrobiło się tak zimno, że aż mi ręcę zgrabiały i żałowałam, że jesiennych, pełnych rękawic nie zabrałam. Na szczęście prognozowany deszcz pada dopiero teraz. No ale kolejna 50 pękła, a wczoraj nawet wyszło ciut powyżej 80. Także mimo fatalnej pogody nie było aż tak źle. Teraz jadę do rodzinki na dłużej ale w weekend zamierzam trochę roztoczańskim szlakiem pojechać. Tylko czy będzie pogoda? Bo ostatnio na trzy jazdy - dwie kończę w totalnym deszczu i uciekam przed gradem i grzmotami, a kolejny raz laduję w błocie (w sobotę w ostatniej chwili się wyratowałam przed totalną kąpielą w błotnym spa - skończyło się na niezłym poślizgu i totalnym ochlapaniu błotną papką). Po ulewach u nas co druga polna droga jest podobna do koryta rzeki, w lasach stoi woda - ogromne bajora są w miejscach gdzie nigdy wcześniej nawet małej kałuży nie widziałam... Kurcze, zimą lepiej już było! Masakra jakaś...
darek1
zbanowany

Postnapisał(a) darek1 » 01.06.2014 20:53

bluesman napisał(a):
meeg napisał(a):A to wczorajsza wycieczka na gofry do Kazimierza :hearts:

Rower przy Tobie to grubas :)

:D :D :D :D :D

Trzyma formę trzeba to powiedzieć głośno :D

Jak dziewuszka.
meeg
Cromaniak

Postnapisał(a) meeg » 02.06.2014 08:30

8) Staram się być w formie przez cały rok 8) Niejaka Chodakowska to cienias :lool: :devil: :wink:

A gofry to super paliwo :mrgreen: od razu dają "power'a" :wink:
Kolejny "dopalacz" to krówki :hearts: - najlepsze są te kupowane w takich starych wiejskich sklepikach :P
bluesman
Koneser

Postnapisał(a) bluesman » 02.06.2014 08:58

meeg napisał(a):50 pękła, a wczoraj nawet wyszło ciut powyżej 80.

Ważne, że się kręciło. U nas cały czas straszyło wczoraj w góry nie pchaliśmy się z obawy o ew. deszcz i błoto. Zrobiliśmy 88 km i wylądowaliśmy w Bacówce nad Wierchomlą widok był ładny ale Tatr tą razą nie było widać będą już w ten weekend z bliska i namacalnie, rowery też weźmiemy :)
W jedna stronę się jechało super z wiatrem 27-28 opony 1' cal slicki jak szosowe szły jak brzytwa :) na szutrze i w lekkim błocie 5 km podjazdu takiego niezłego dały radę :) Powrót był już mniej ciekawy ale przynajmniej się troszkę zmęczyłem pod silny wiatr natomiast niektórzy siedzieli mi nakole i dobrze im było :) Co chwilę słyszałem głośny terkot bębenka Dt Hugi 240 znaczy się nie kręciła :)

PS Na wszelki wypadek wzięte były błotniki, ass saver-y są na stałe :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Rower - kondycję buduje i paliwa nie potrzebuje - strona 81
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone