Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Rower - kondycję buduje i paliwa nie potrzebuje

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
remikrmk
Croentuzjasta
Re: Rower. Kondycję buduje i paliwa nie potrzebuje.

Nieprzeczytany postnapisał(a) remikrmk » 04.05.2014 19:17

Czytałem o Balatonie w poprzednim numerze Rowertour i tak mi jakoś to wpadło w oko :) Fakt, trasa raczej na 2 dni :)
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 04.05.2014 19:23

to takie kichowate z zeszłego roku ale nie robiliśmy zdjęć. Jechaliśmy z Balatonbereny do Badacsony po pyszne winko o nazwie nektar :)
MOVI0013.JPG

IMG_1139.JPG
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 04.05.2014 19:35

tu zdjęcia sprzed 2 lat :) niestety wgrałem w odwrotnej kolejności ale nie będę już zmieniał :)
Różnego też autoramentu osobniki tam podróżowały co widać na przedostatnim zdjęciu :mrgreen:
Załączniki:
IMG_0646.JPG
IMG_0599.JPG
IMG_0596.JPG
IMG_0593.JPG
IMG_0591.JPG
IMG_0587.JPG
IMG_0585.JPG
IMG_0583.JPG
IMG_0579.JPG
Ostatnio edytowano 16.05.2014 14:39 przez bluesman, łącznie edytowano 2 razy
remikrmk
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) remikrmk » 04.05.2014 19:40

Na wzgórze w Tihany wjeżdżaliście? Tłoczno trochę, nie lubię tego na takich ścieżkach :|
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 04.05.2014 19:45

na zdjęciach to jeszcze nie jest to co było :mrgreen:

P.S. Egoista :) przyjedź w październiku albo maju będzie pusto :)
remikrmk
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) remikrmk » 07.05.2014 19:43

Przeczytałem właśnie Twoją relację z Hvaru na rowerach, Bluesman. Fajna sprawa, jeździłeś gdzieś jeszcze po CRO rowerem?
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 08.05.2014 18:54

Cres, Pag
remikrmk
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) remikrmk » 08.05.2014 20:08

Jest gdzieś relacja z tych wysp? Jak się mają tam drogi na rower w odniesieniu do Hvaru? Walory krajoznawcze wysp pomińmy bo miem czego się spodziewać po nich :) Tak się rozglądam gdzie się ulokować nad morzem aby rano i wieczorem choć na chwilę posadzić dupę na siodełku i trochę pokręcić tu i ówdzie ;)
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 08.05.2014 20:33

remikrmk napisał(a):Jest gdzieś relacja z tych wysp? Jak się mają tam drogi na rower w odniesieniu do Hvaru? Walory krajoznawcze wysp pomińmy bo miem czego się spodziewać po nich :) Tak się rozglądam gdzie się ulokować nad morzem aby rano i wieczorem choć na chwilę posadzić dupę na siodełku i trochę pokręcić tu i ówdzie ;)

Jedź to zobaczysz :) pisałem o Pagu ale miszczowie z tego forum nader skwapliwie mnie zniechęcili więc usunąłem :)
Jutro jadę do Zakopca i w sobotę rowery hm... po Tatrach :)
meeg
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) meeg » 13.05.2014 12:16

Trochę mnie nie było na forum ale co zrobić gdy pracy multum, a wolne chwile trzeba podzielić pomiędzy trzy moje miłości - męża, dziecię i rower :oczko_usmiech:
Do tego pogoda u nas tradycyjnie "rolniczo-barowa" czyli deszcz i tylko przebłyski słoneczka. Ale co tam! Już przeszło 1500 km mam w nogach w tym roku (z czego zarejestrowanych w Endo 1400) więc nie jest źle :D .
Było też kilka przygód, kilka przyglebień w związku z nauką jazdy w spd i oczywiście nieplanowane skąpanie w deszczu i błocie. Ale były też chwile wygrzewania się na słoneczku i opalanie nóżek :mrgreen:
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 13.05.2014 15:53

remikrmk napisał(a): Jak się mają tam drogi na rower w odniesieniu do Hvaru? Walory krajoznawcze wysp pomińmy bo miem czego się spodziewać po nich :)

Wszystko zależy czego oczekujesz :) na Pagu nie ma dużych przewyższeń może za wyjątkiem góry przy samym Pagu ale tam bez górala raczej się nie obejdzie :) Przy Twoich przebiegach w 3 dni byś objechał :mrgreen: Jadąc w sierpniu jest mnóstwo przydrożnych owoców :)
Trzeba mieć sporo samozaparcia bo teren jest odkryty, a słońce daje popalić :) My stacjonowaliśmy w Novaliji maksymalne dzienny przebieg to było 86 km i to zdjęcia z tej wycieczki :) Jak zauważysz górka przy Pagu jest niezła i na jednym zdjęciu widać miasteczko Pag z innej strony niż pokazują je wszyscy :)
Załączniki:
1.JPG
2.JPG
3.JPG
4.JPG
5.JPG
6.JPG
8.JPG
9.JPG
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 13.05.2014 19:43

Pora na Chochołowską z ostatniego weekendu :) krokusów niestety nie było :( Na początku drobna korekta sprzętu :) Dystans całej wycieczki ca 42 km :)
Załączniki:
1.JPG
2.JPG
3.JPG
4.JPG
5.JPG
6.JPG
7.JPG
8.JPG
9.JPG
ita
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ita » 14.05.2014 13:01

Fajne te zdjęcia :)
ja to chyba jednak tylko po płaskim jestem w stanie :roll:
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 16.05.2014 14:43

meeg napisał(a):Było też kilka przygód, kilka przyglebień w związku z nauką jazdy w spd i oczywiście nieplanowane skąpanie w deszczu i błocie. :mrgreen:

I jak wrażenia z jazdy w spd ? już opanowałaś ? małżonce udało się bezboleśnie przesiąść na spd i nie wyobraża sobie innej jazdy aczkolwiek w fullu ma pedały z jednej strony spd z drugiej platformy przy ostrzejszych zjazdach w terenie jednak się wypina :)
meeg
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) meeg » 16.05.2014 19:58

Różnica jest wyczuwalna - szczególnie ją poczułam gdy jednego dnia po "błotnej" wycieczce uprałam buty i nie wyschły mi, więc kolejnego dnia pojechałam w zwykłych. Wtedy od razu czuć różnicę - a zwłaszcza na podjazdach. Jeszcze muszę opanować wydajniejsze ciągnięcie nogą do góry ale wykonuję ćwiczenia pod koniec każdej jazdy. Upadki - no cóż - gdy się poczułam zbyt pewnie to odkryłam, że jeszcze nie mam wyrobionego odruchu bezwarunkowego :lool: I tak już ponad miesiąc wchłania mi się jeden gigantyczny krwiak na łydce. Ale co tam :mrgreen:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Rower - kondycję buduje i paliwa nie potrzebuje - strona 79
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone