Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Rower - kondycję buduje i paliwa nie potrzebuje

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA
Re: Rower. Kondycję buduje i paliwa nie potrzebuje.

Postnapisał(a) te kiero » 29.04.2014 06:55

ładne zdjęcia przy okazji jazdy - robisz,
kiedyś również bawiłem się w podobną statystykę: na MTB jednym z pierwszych - lepszych jakie weszły (kupiony w Sklepie Górniczym za bony :mrgreen: ) zrobiłem ciut ponad 5tyś km, w dużej mierze trasy górskie, a ponieważ moim żywiołem na bajku zawsze była szybkość, to prędkość oscylowała ok. 25km/h (choć trzeba przyznać dokładność liczników bajkowych w tamtych czasach nie powalała),
miałem również gdzieś wykresy roczne przebiegu i wzniesień...
to były czasy :D
Nefer
Koneser

Postnapisał(a) Nefer » 29.04.2014 08:52

remikrmk - ciekawa relacja z wycieczki. Gratuluję wytrwałości. :)
A bruk Boryszyn-Sieniawa jest mi dobrze znany, jazda samochodem była tam bardzo nieprzyjemna - bruk i wąsko (ciężko było się wyminąć), a co dopiero przejechać to rowerem. Chapeau bas :)
ita
Cromaniak

Postnapisał(a) ita » 29.04.2014 12:11

wycieczka przednia! bardzo ładne zdjęcia :)
bluesman
Koneser

Postnapisał(a) bluesman » 29.04.2014 17:42

Remik :) hm, powiem Ci, że pokazałem koledze również kolarzowi (szosowemu) Twój wynik i poprosiłem go o komentarz nie zdradzając swojej opinii :)

Biorąc pod uwagę:

-Twój rower, a w związku z tym wymuszona przez siodełko i mniej więcej w poziomie z nim ustawioną kierownice pozycję rowerzysty (większe opory powietrza),
- amortyzator z przodu , stosunkowo szeroki opony (opory powietrza, część energii idzie w minimalne. ale zawsze pompowanie amora) technikę jazdy czyli nie używanie bloków i butów spd czy też bloków i butów szosowych (byłaby bardziej wydajna jazda).,
- miałeś jeszcze czas na zwiedzanie i zdjęcia

doszliśmy obaj do wniosku, że musisz być nadczłowiekiem :mrgreen: :papa:
remikrmk
Croentuzjasta

Postnapisał(a) remikrmk » 30.04.2014 18:01

te kiero - cieszę się, że fotki się podobają :) Założyłem sobie konto na bikestats aby w przyszłości nie mieć problemów z odtworzeniem tego gdzie kiedyś dotarłem rowerem i co ciekawego po drodze widziałem. Kiedyś były pamiętniki, teraz mamy blogi :mrgreen:

Nefer - ten bruk to katorga. O ile na suchym można jeszcze trochę na stojąco pojechać, tak na mokrym każde wstanie z siodełka skutkowało momentalnym brakiem przyczepności. Nigdy więcej tej drogi :|

Ita - cieszę się :)

Bluesman - nadczłowieki mają władzę nad burzami, ja jeszcze tej mocy nie posiadłem :mrgreen: A tak serio to jedyny wyczyn jakiego tu dokonałem, to jazda w mokrych butach, bez skarpetek i brak oznak grypy i jej podobnych. Z tego cieszę się najbardziej, mogło być niewesoło. Jak przejadę BBtour to będę sam dla siebie nadczłowiekiem, narazie mały pikuś jestem :mrgreen:

Jeździć przyjaciele, jeździć :)
bluesman
Koneser

Postnapisał(a) bluesman » 30.04.2014 20:53

No jeździć jeździć :) kolejny dzień sześćdziesiątka po górach :)
Fajnie byłoby mieć znów 31 lat :mrgreen: Niektórzy maja ponad 1,5 raza tyle :)
remikrmk
Croentuzjasta

Postnapisał(a) remikrmk » 04.05.2014 18:34

Ponoć życie zaczyna się dopiero po 50-tce :) Prawda to? :mrgreen:
Podjęliśmy dzisiaj z Żonką decyzję, że na wakacje zabieramy ze sobą rowery. Żaden tam sakwiarski wyjazd, na jeszcze Żonka nie jest gotowa, ale rowery na bagażniku auta i jazdy w okolicy jakiejś kwatery. Jako, że część urlopu musi być mocno skojarzona z leżeniem na plaży tak się zastanawiam gdzie pojechać. Wymyśliłem sobie 3 opcje:
1) Balaton dookoła (ok.4dni) + Krk (6dni) + Cres (6dni)
2) Słowenia (7dni) + Istria (9dni)
3) Dolomity (7dni) + Krk lub Cres (9dni)
Tym razem celuję w północną Chorwację gdyż tam jeszcze nie byłem, południe z żalem w tym roku odpuszczam. Jeśli ktoś jeździł rowerem w tych okolicach niech się odezwię :)
FUX
Weteran

Postnapisał(a) FUX » 04.05.2014 18:42

remikrmk napisał(a):
3) Dolomity (7dni)

:lol:
remikrmk
Croentuzjasta

Postnapisał(a) remikrmk » 04.05.2014 18:46

?
FUX
Weteran

Postnapisał(a) FUX » 04.05.2014 18:49

remikrmk napisał(a):?

Takie najczęściej klimaty...

Obrazek

Obrazek
remikrmk
Croentuzjasta

Postnapisał(a) remikrmk » 04.05.2014 18:52

Wiem. W Dolomitach jest taka jedna droga, która mnie wzywa :)
Ale dalej nie wiem co Cię tak rozśmieszyło.
FUX
Weteran

Postnapisał(a) FUX » 04.05.2014 18:55

No po takich pagórkach to wyzwanie.
remikrmk
Croentuzjasta

Postnapisał(a) remikrmk » 04.05.2014 18:59

I to Cię rozśmieszyło? :) Wiem jakie tam są drogi :)
bluesman
Koneser

Postnapisał(a) bluesman » 04.05.2014 19:10

Pax, pax miendzy krzescijany :)

Taka droga to mnie też swędzi :)

Wspomniałeś R. o sakwiarstwie ......... żaden wstyd zwłaszcza przy panującej tam temp. Normalnie ich nie używam natomiast w Cro tak, z uwagi na brak dostępu do wody. Rekordowo brałem nawet koło 5 l napoi i tu nie można się obyć bez sakw. Nie brałem tylko wody jako takiej ale też w 2/3 izotoniki. Poza tym zapasowa opona dętki, pół warsztatu, batony, żele, galaretki .

Balaton to ca 219 km, kilkakrotnie tam jeździliśmy, płasko, że az głupio :), średnie wychodziły nam zawrotne no i tamtejsza infrastruktura rowerowa suuper momentami ilość rowerzystów na ścieżce rowerowej przypominała Krupówki latem :)
remikrmk
Croentuzjasta

Postnapisał(a) remikrmk » 04.05.2014 19:15

Źle mnie zrozumiałeś :) Ja bym chciał wyjazd typowo sakwiarski ale ma luba na to (jeszcze :mrgreen:) nie pójdzie. Dlatego rower na bagażnik i jazdy wokół "komina". Sakwy na pewno wezmę ze sobą ale właśnie po to aby mieć gdzie wozić płyny :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Rower - kondycję buduje i paliwa nie potrzebuje - strona 78
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone