Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Rower - kondycję buduje i paliwa nie potrzebuje

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
auto_gt
Cromaniak
Re: Rower. Kondycję buduje i paliwa nie potrzebuje.

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 10.04.2014 22:34

Tak.
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 10.04.2014 22:36

nie rozumiem :)
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 10.04.2014 22:45

Trudno , to wyobraźnia muzyczna .

Kiedyś nie mogłem spać - odpaliłem wieżę słynną Diorę szufladę i 3 płyty pod rząd na full w słuchawkach Sony podkręcone na korektorze graficznym ,była chyba AC/DC Scorpions i na koniec TSA . leżałem paliłem fajki i słuchałem ...
Poszedłem na koniec do wc ,coś mi w uszach świszczało no ale to wiadomo , jednak się przestraszyłem kiedy spuściłem wodę , nic nie słyszałem , środek nocy 8O :lol: tylko świst .

Niestety wolałem motocykle rozkręcać niż grać na gitarze :wink: Młode lata .
Teraz leci Kazik , nezły jest gad :D

Jaki jest twój najlepszy utwór muzyczny ? nie tylko Polski ?
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 10.04.2014 22:58

Mój faworyt jako dzieło ponadczasowe to Child of Time świetna wersja z Tv UK BBS w wersji HD .

Ten na klawiszach założyciel zespołu Deep Purple Lohn Lord , niestety nie żyje już
w środku między skrimem Illan'a Gillana najlepsza solówka wszech czasów R. Blackmora czas 4:10

nagranie 1970 - się urodziłem :lol:

Druga to solówka Jimmy Pagezaczyna się 6:10
nagranie z Koncertu w Madison Square Garden , w 2005 r byłem tam pod tym budynkiem turystycznie :wink:

Zauważ że kiedy gra tę solówkę jest w transie , to niesamowite , ciary idą .
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 10.04.2014 23:43

auto_gt napisał(a):Mój faworyt jako dzieło ponadczasowe to Child of Time świetna wersja z Tv UK BBS w wersji HD .

Sami Purple chyba nie cenią tego aż tak bardzo, skoro na tegorocznym koncercie w Spodku nie zagrali :?: :evil:

Fajnej muzyki słuchasz Heniek :wink:
telepol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) telepol » 11.04.2014 02:55

Witam serdelecznie w temacie, chciałem dołączyć do szanownego grona cyklistów. Otóż we wtorek wyciągnąłem swój zakurzony rower, po półtorarocznej przerwie, z piwnicy i z zapałem udałem się z nim na stację paliw pyknąć powietrza w oponki. Przejechałem jeszcze 1km wokół miasta i wróciłem do domu.
Dlaczego o tym piszę??? ponieważ po 13letniej przerwie jeżdżenia na rowerze pozwoliłem sobie na zakup roweru w roku 2010 w "salonie" od dealera zwanego TESCO za kwotę jak pamiętam blisko 300zł. Po powrocie do domu Szybciutko ściągałem folię z siodełka, kierownicy i pedałów. A więc przyszedł czas na test i ... przerzutki niewyregulowane, tarcza hamulcowa w przednim kole kręci się gdy koło stoi itp itd. Poskręcałem wszystko na tyle na ile umiałem i w drogę!!!! przejechałem może z 40 km i rower znowu wylądował w piwnicy z dwóch powodów:
1) rower nadal był nie do końca sprawny
2)słomiany zapał wypalił się

Jak już pisałem powyżej wróciłem z powrotem do roweru na jak długo ??? nie wiem. Mam za to dwa pytania:

Czy oddać w/w rower do serwisu w celu poskręcania i wyregulowania

czy zakupić coś TAKIEGO

wiem że rower za 700 to nie rower ale nie chcę się pchać w jakieś większe kwoty pieniężne bo nie jestem zapalonym rowerzystą

pozdrawiam!!!
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 11.04.2014 03:18

Rowerwm za 700 zeta spokojnie można pojeździć . Witamy
ita
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ita » 11.04.2014 07:33

auto_gt napisał(a):Jaki jest twój najlepszy utwór muzyczny ? nie tylko Polski ?

o jezu, tylko go o to tutaj nie pytaj :lol: :mrgreen: :papa:

telepol rower za 300 zł z tesco nigdy nie będzie sprawiał Ci przyjemności z jazdy, dlatego stoi zakurzony, serwis nic z nim nie zrobi, Twój zapał nadal będzie słomiany.
Najlepiej by było jak byś mógł się przejechać jakimś ciut lepszym rowerem, od razu poczujesz różnice, zobaczysz, że jazda rowerem może być wielką przyjemnością. I nie mówię tu o rowerach za kilkanaście tys. ale taki 1500-2000 to już naprawdę jest komfort jeżdżenia. Rozejrzyj się za używanymi czasem trafiają się fajne, wtedy oddaj do serwisu, niech go doprowadzą do fajnego stanu i jazda ;)

na nadal jeżdżę codziennie, nawet ostatnie deszcze mi nie były straszne bo mam nową fajną pelerynę 8)
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 11.04.2014 07:39

I jeszcze jedna rzecz, często lekceważona. Właściwe napompowanie ogumienia.
W przypadku jeżdżenia po twardym, jeżeli na oponie jest zakres ciśnienia do np. 3,5 atm., to tyle pompujemy, a nie robimy tego na oko.
Najczęściej ciśnienie jest za niskie i frajda z jazdy jest niska.
ita
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ita » 11.04.2014 07:48

o właśnie FUX cenna uwaga :) mi chyba trochę ucieka powietrze, ale od razu to czuję, dużo gorzej się jedzie, pompujemy na oko ale lubię mieć mocno napompowane. Muszą znowu poprosić mojego serwismena ;)
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 11.04.2014 08:34

ita napisał(a):o właśnie FUX cenna uwaga :) mi chyba trochę ucieka powietrze, ale od razu to czuję, dużo gorzej się jedzie, pompujemy na oko ale lubię mieć mocno napompowane. Muszą znowu poprosić mojego serwismena ;)

Była pompeczka z manometrem w Lidlu , kupiłem i się nie morduję , 3-4 majchy i nabite :D
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 11.04.2014 09:37

ita napisał(a):

[

Dzięki Ita , dzięki :(
ita
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ita » 11.04.2014 09:42

bluesman napisał(a):
ita napisał(a):

[

Dzięki Ita , dzięki :(

ojej nie chciałam sprawić przykrości :roll: bałam się, że nam wątek baaaardzo zmieni kierunek, ale sumie, co mi tam ;) chętnie się dowiem :wink: :D

powiem Ci, że po przeczytaniu o rowerze Twojej żony, mój mi się taki nijaki wydaje :roll:
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 11.04.2014 09:44

Nie przesadzaj też masz fajny, jej po prostu jest wyspecjalizowany i ma służyć w cięższym terenie :)
ita
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ita » 11.04.2014 09:47

ale wiesz, chęci są, żeby coś w nim ulepszyć :roll:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Rower - kondycję buduje i paliwa nie potrzebuje - strona 76
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone