Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Rower - kondycję buduje i paliwa nie potrzebuje

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
bluesman
Koneser
Re: Rower. Kondycję buduje i paliwa nie potrzebuje.

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 02.04.2014 10:02

auto_gt napisał(a):
ita napisał(a):czytasz w jego myślach? a może jako adwokat dorabiasz? :wink:
też bym wolała po Puszczy, a jeżdżę po centrum :roll:
może zmienić tytuł wątku w takim razie? :evil:

cóż taka cro tradycja że tak wita się nowych ... mnie podobnie kiedyś witano na tym forum :lol:

Nikt nikogo nie witał, taką tradycję to sobie Heniu możesz ... :mrgreen: a jeżeli już wchodzi się gdzieś pierwszy raz można napisać "cześć" :)
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 02.04.2014 11:48

oj tam leciutki sakrkazm w stylu Dr. Hous'a był wyczuwalny ... :D
Nefer
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nefer » 02.04.2014 13:16

bluesman napisał(a):a jeżeli już wchodzi się gdzieś pierwszy raz można napisać "cześć" :)

Bardzo przepraszam za moje niedopatrzenie.
Oficjalnie zatem mówię "Dzień dobry" czytaczom tego wątku. :)

A co do tematu rowerowego - czy ktoś jeszcze korzysta w W-wie z Veturilo? A jeśli tak, to jak oceniacie działanie tego systemu. Ja dopiero zaczynam, ale na razie mi się podoba.
remikrmk
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) remikrmk » 02.04.2014 16:13

bluesman napisał(a):
remikrmk napisał(a):Bluesman masz fulla więc możesz pojeździć z chłopakami - :) :mrgreen:

dzięki za docenienie :mrgreen: masz rower crossowy więc możesz pojeździć z nimi :)

Opony na szosę na razie kupuję, więc powoli się szykuję :mrgreen:

mistrz :)
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 06.04.2014 08:04

Wszyscy cykliści się w plener udali i nikt tu nic nie skrobnie gdzie był :?:
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 06.04.2014 08:11

auto_gt napisał(a):Wszyscy cykliści się w plener udali i nikt tu nic nie skrobnie gdzie był :?:

Spoko, spoko. Jak będą ładne widoczki to się kiedyś podzielę... :)
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 06.04.2014 08:54

Meg strasznie trenuje po 64 km wykręcała w Marcu , ciekawe gdzie się wybiera na zawody "?
remikrmk
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) remikrmk » 07.04.2014 16:09

Dlaczego poznikały ostatnie posty w temacie?
W czwartek udało mi się znaleźć trochę czasu na dłuższą wycieczkę i zawitałem do Giecza. Pomimo, że nie interesuję się zbytnio historią to jest to ciekawe miejsce :)
http://rmk.bikestats.pl/1118250,Gminobr ... esnia.html
remikrmk
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) remikrmk » 08.04.2014 20:18

Dzisiaj czysta przyjemność. Esencja tego co najbardziej lubię w jeździe rowerem...
http://rmk.bikestats.pl/1121565,Pekniet ... mnosc.html
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 08.04.2014 21:07

Cokolwiek pechowo :) A nie przetarłeś hamulcami po prostu obręczy? bo tak wnioskuję patrząc na zdjęcie. Mogłeś użyć niewłaściwych klocków np do ceramików Nic nie jest wieczne, a przy odległościach, które robisz musisz i hamować :) Dobre obręcze mają wskaźnik zużycia, poza tym co jakiś czas powinno się je sprawdzać wzrokowo zwłaszcza jak się je ma długo :) Co to była za obręcz i ilu komorowa ?
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 08.04.2014 21:24

Dzisiaj moja Pani przejechała się na nowym biku, wprawdzie lajtowo ale już doceniła zwłaszcza jego urodę i małe gabaryty :) Narzekała odrobinę, że nie buja tak jak jej poprzedni Cannondale Jekyll no cóż straciła z tyłu 3 cm skoku ale coś za coś :) Za to z jedno zawiasowca przesiadła się na cztero :)
Mnie natomiast został problem bo dotychczas używała tylnej przerzutki Sram 9.0 sl z 99 r ze średnim wózkiem na kasetę 8-mkę, a obecny Xtr jest 9-tka z max. tarczą 34 t. której stara przerzutka mimo iż w doskonałej kondycji nie obsłuży :( więc chcąc nie chcąc zakupiłem już na allegro przerzutkę tył z długim wózkiem Srama X-9 nawet w niezłej cenie ( niech wie, że ją lubię ) i będę musiał przedłużyć jej łańcuch o ile mam jakieś zapasowe ogniwa lub z bólem kupię nowy :)

Może jutro jakieś zdjęcie przedstawię ;)
remikrmk
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) remikrmk » 09.04.2014 15:59

To była zwykła obręcz Kellys, coś takiego http://www.madbike.pl/pl/p/Obrecz-KLS-D ... white/3876. Przejechała trochę km ale powinna wytrzymać ok. 20.000km, tak przynajmniej można wyczytać tu i ówdzie. Teraz mam problem bo w sklepach gotowe koła są lipne a do złożenia muszę czekać do świąt. Nie uśmiecha mi się tyle czasu bez roweru :| Szukam dalej.
Dawaj bluesman fotkę, jestem ciekaw jak wyszło :)
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 09.04.2014 17:34

remikrmk napisał(a):To była zwykła obręcz Kellys, coś takiego http://www.madbike.pl/pl/p/Obrecz-KLS-D ... white/3876. Przejechała trochę km ale powinna wytrzymać ok. 20.000km, tak przynajmniej można wyczytać tu i ówdzie. Teraz mam problem bo w sklepach gotowe koła są lipne a do złożenia muszę czekać do świąt. Nie uśmiecha mi się tyle czasu bez roweru :| Szukam dalej.
Dawaj bluesman fotkę, jestem ciekaw jak wyszło :)

Trochę dużo żądasz od zwykłej obręczy:) ale jeżeli używasz obręczy przeznaczonej do tarcz w rowerze z v-brakami to ........... nie jesteś jedyny :mrgreen: koleś też tak zrobił ale pokazaliśmy mu z kolegą jak można wyglądać po używaniu takich kół więc szybko zmienił obręcze :mrgreen: Koła gotowe są lipne ?
moim zdaniem bez problemu można kupić dobre koła, a Ty jeździłeś na super jak rozumiem :mrgreen: :papa: ?

Zdjęcie na szybkiego ;)

IMG_3032-crop.JPG
Ostatnio edytowano 09.04.2014 17:38 przez bluesman, łącznie edytowano 1 raz
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 09.04.2014 17:37

Ta linka pod siodełko to regulacja tłumienia tylnego wahacza?
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 09.04.2014 17:38

nie, za dużo byłoby już regulacji na kokpicie :mrgreen: ale bardzo przydatny w fullu bajer zgaduj dalej :papa:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Rower - kondycję buduje i paliwa nie potrzebuje - strona 73
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone