Coś mi w rowerku od pewnego czasu skrzypi. Na dłuższą metę doprowadza mnie to do szału.
Nie wiedziałam co i gdzie i dziś kumpel (który się niby zna
Jest coś takiego?
.png)
.png)
.png)
Roxi napisał(a):Jeszcze jedno pytanie z działu tych technicznych
Coś mi w rowerku od pewnego czasu skrzypi. Na dłuższą metę doprowadza mnie to do szału.
Nie wiedziałam co i gdzie i dziś kumpel (który się niby zna) pooglądał i stwierdził, że mam luzy w widelcu. Rower oczywiście na gwarancji, więc jak coś to go oddam do serwisu, tylko nie chce z siebie głupola zrobić jak o luzach w widelcu będę mówiła
Jest coś takiego?
.png)
remikrmk napisał(a):Jak śmigałeś asfaltem na mtb z oponami górskimi to ten czas jest więcej niż dobry. Zresztą pewnie sporo górek po drodze było więc średnia jest bardzo dobra. Tak trzymaćI jeździć

.png)
.png)
bluesman napisał(a):kasuje się to prostopopuszcza się dwie śruby w mostku te najbliżej rowerzysty ułożone pionowo w osi rury sterowej (stery to łożyska kierownicy) i dokręca kapsel na pionowej rurze sterowej tej od widelca nad mostkiem.
bluesman napisał(a):Hm tu z kolega będę polemizowałz kolegą R. również
luz na widelcu jest wówczas gdy blokując przedni hamulec ruszamy rowerem do przodu i do tyłu wówczas można wyczuć ew. luz. Nie zdarzyło mi się by coś przy luzie widelca trzeszczało
![]()
FUX napisał(a):Myślę, że tutaj leży przyczyna.
Dwie śruby z lewej luzujesz, górna delikatnie dokręcasz; pewnie pójdzie lekko do delikatnego oporu, dokręcasz te dwie po lewej.
.png)
.png)
Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.