Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Rower - kondycję buduje i paliwa nie potrzebuje

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA
Re: Rower. Kondycję buduje i paliwa nie potrzebuje.

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 21.06.2014 08:15

bluesman napisał(a):Jeszcze jedno byliśmy w sierpniu więc mnóstwo owoców zbieranych bezpośrednio przy drodze figi, winogrona.

takie bonusy to uwielbiam, a jazda pomimo patelni jak widzę przednia;
na przyszły rok, chciałbym zabrać rower...
remikrmk napisał(a):Wczoraj Żonka pobiła swój rekord - 127km! :))) Jestem dumny :) l

szacun, teraz sam ledwo dałbym radę, mój rekord
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 21.06.2014 08:27

Jak się ma tyle lat ile się ma i chęci to można szaleć, ważne, że ma się z kim jeździć i partner nie jest kulą u nogi :)
Rekord mojej żony był ustanowiony 5 lat temu w Cro ca 120 km co biorąc pod uwagę wiek, warunki uważam za wyczyn :) Nie było to wcale po płaskim, między innymi okolice kanału Limskiego
Załączniki:
wakacje 447.jpg
wakacje 450.jpg
wakacje 512.jpg
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 21.06.2014 08:29

ostatnie, super, aż się chce jechać
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 21.06.2014 08:43

te kiero napisał(a):ostatnie, super, aż się chce jechać

Polecam Hvar :) zwłaszcza starą drogę do Hvaru :) Jeżeli oglądałeś podjazdy na Tour de France będziesz wiedział o co chodzi :)
Załączniki:
IMG_1689.jpg
IMG_1677.jpg
chorwacja2 277.jpg
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 21.06.2014 11:20

Bratankowie na wyspie Brač
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 21.06.2014 12:00

piękna sprawa, z rowerem musowo musi być kiedyś urlop;
na podjazdach w ekipie zawsze byłem najmocniejszy (w sumie dalej nie wiem dlaczego);
tylko pytanie tak awansem, czy zwykłe umocowanie roweru na dachu: paskami obręcze do rynny i chwyt ramy, wystarczają na taką daleką trasę, czy stosuje się coś jeszcze (może było w Rowerowni, ale jeszcze nie szukałem)
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 21.06.2014 12:18

te kiero napisał(a): pytanie tak awansem, czy zwykłe umocowanie roweru na dachu: paskami obręcze do rynny i chwyt ramy, wystarczają na taką daleką trasę, czy stosuje się coś jeszcze (może było w Rowerowni, ale jeszcze nie szukałem)

Oczywiście, że wystarczają, warto tylko by kierownicę skręcić wzdłuż osi auta, ew. ściągnąć pedały i sztycę z siodełkiem. Widziałem też, że wożone są rowery tyłem do przodu co może i ma uzasadnienie bo nie wyrywa z uchwytu tylko go w niego wpycha :) Warto też jakąś opaską na klamkach zablokować hamulce.
Od siebie polecam to co i w wątku o bagażnikach polecają mianowicie bagażnik na hak :papa:
remikrmk
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) remikrmk » 21.06.2014 15:05

Bluesman wielkie dzięki! Ostatnią fotką zostałem przekonany, że Hvar to będzie to :) Jedziemy tam na kilka dni :)

Ale po drodze na 5-6 dni gdzieś się zatrzymamy. I teraz - Balaton, Pag, albo Słowenia. Ja wolę tą ostatnią opcję, choć może być za bardzo górzyście dla Agi :| Za Balatonem przemawia to, że na Węgrzech jedzonka byśmy spróbowali innego i tanio, a za Pagiem to że jest zupełnie inaczej niż gdzieś indziej - surowo i dziwnie :) Tyle, że parasol na plażę byśmy musieli skombinować :)

Obym zawsze miał tylko takie dylematy :))
rapez
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) rapez » 03.07.2014 13:04

Na Losinj i Cres jest sporo tras rowerowych; jednak te najładniejsze są trudno dostępne, bo są w górzystym terenie lub krzaczastym....
Połowa ścieżek nie istnieje na ogólnie dostępnych mapach.
Jednak trzeba kondycji geparda i mocy słonia (bo czasem trzeba ten rower nieść) aby to zwiedzić.

Kilka lat zabierałem rower ale gdy temp. osiąga ponad 30st.C to rower mi nie służy.

Polecam trasę ścieżką przy morzu z M.L do V.L i Punta Kriza, Liski i wszystkie odnogi przy morzu.
remikrmk
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) remikrmk » 16.07.2014 15:12

Byłem, jeździłem, wróciłem.
Wyszło zupełnie inaczej niż było w zamyśle, był KRK i PAG. Obie wyspy zjeżdżone prawie w całości, było kapitalnie. Dopiero co wstałem po powrotnej podróży, jak się ogarne to napiszę coś więcej :)
Pozdrower!
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 17.07.2014 17:55

Czekamy zatem :)

Dzisiejsza wycieczka po szosie 2 razy w burzy :) http://connect.garmin.com/activity/543483960
remikrmk
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) remikrmk » 18.07.2014 10:40

remikrmk
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) remikrmk » 22.07.2014 08:47

Kolejne dni z rowerowych dni w Cro opisane na mej stronce, może komuś się kiedyś przyda gdzie warto pokręcić na Krk i Pag :)
W sobotę zrobiłem trasę Poznań - Wrocław. W najgorętszym momencie dnia gps wskazywał 37 stopni w cieniu. Było ciężko ale zarazem świetnie, 219km przejechane :)

http://rmk.bikestats.pl/1186930,W-krain ... ien-6.html
http://rmk.bikestats.pl/1188689,W-krain ... ien-7.html
http://rmk.bikestats.pl/1188958,W-krain ... ien-8.html
http://rmk.bikestats.pl/1188912,W-krain ... ien-9.html
http://rmk.bikestats.pl/1189135,W-krain ... en-10.html
http://rmk.bikestats.pl/1189386,W-krain ... en-11.html
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 23.07.2014 09:23

Z przyjemnością popatrzyłem na trasy, które co ciekawe zrobiliśmy chyba dokładnie takie same i w tych samych miejscach robiliśmy zdjęcia :mrgreen:
My wjechaliśmy jeszcze na górę z przekaźnikiem wznosząca się nad miastem Pag widoczną dokładnie po drugiej stronie patrząc ze słynnego miejsca widokowego. Podejrzewam, że jednak sprzęt by Cię tam nie puścił. Trasa była stricte na górala z grubym terenowym bieżnikiem :papa:

P.S podjazd ponad 30 % ?? ciekawe jak wjeżdżałeś patrząc na kąty Twojego roweru, położenie siodełka i kierownicy :mrgreen: .
remikrmk
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) remikrmk » 24.07.2014 10:08

Miałem wielką chęć wjechać na tę górę ale tak jak piszesz, mój rower mi na to nie pozwolił :|
Wartość ponad 30% wskazał gps napotkanych rowerzystów i raczej była to prawidłowa wartość. Bo mniej chyba nie było ;)

Dodałem, najlepszy, rowerowy dzień wyjazdu. Veliki Alan, 1414m n.p.m :)
http://rmk.bikestats.pl/1189757,W-krain ... en-14.html
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Rower - kondycję buduje i paliwa nie potrzebuje - strona 85
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone