Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Rower - kondycję buduje i paliwa nie potrzebuje

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
tony montana
Weteran
Re: Rower. Kondycję buduje i paliwa nie potrzebuje.

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 27.08.2014 14:33

bluesman napisał(a):Kaseta się sprawdziła w praniu :) mimo początkowego narzekania małżonki po co wydawać pieniądze. Jednak 2 zęby więcej to jest różnica zwłaszcza przy podjazdach w terenie. Niestety jest i minus kaseta jest cięższa od XTR-a ( max 44t ) o 175 g, a to bardzo dużo (kaseta xtr-a waży 240 g).

To pod Mont Ventoux jak znalazł ... ;)
fala69
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) fala69 » 27.08.2014 14:55

tony montana napisał(a):W sumie pewnie nie ma się czym chwalić, ale właśnie dziś stuknęły mi trzy tysiące km w tym sezonie.

Jak na Krk z Gdyni i z powrotem :)

Pozdrawiam Rowerzystów (tych Amatorskich jak ja i tych Zawodowców)

:papa: :papa:

Widzę, że podobnie jeździmy :wink: Ja kręcąc amatorsko 3 tys "przekręciłem" w poprzedni weekend :) (wg. endomondo mam w tym roku wykręcone 3 320 km, a jeżdżę przeważnie w weekendy)

również pozdrawiam :papa:
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 27.08.2014 15:53

fala69 napisał(a):
tony montana napisał(a):W sumie pewnie nie ma się czym chwalić, ale właśnie dziś stuknęły mi trzy tysiące km w tym sezonie.

Jak na Krk z Gdyni i z powrotem :)

Pozdrawiam Rowerzystów (tych Amatorskich jak ja i tych Zawodowców)

:papa: :papa:

Widzę, że podobnie jeździmy :wink: Ja kręcąc amatorsko 3 tys "przekręciłem" w poprzedni weekend :) (wg. endomondo mam w tym roku wykręcone 3 320 km, a jeżdżę przeważnie w weekendy)

również pozdrawiam :papa:

Fajnie mieć wiatr we włosach no nie? :)
Ja dopiero jakiś czas temu odkryłem w ile miejsc można pojechać rowerem (o których dotychczas nie myślałem): do lekarza, do sklepu ze zdrową żywnością na drugim końcu miasta - na pobliskie zakupy już nie jeżdżę inaczej jak rowerkiem - no chyba że leje

:papa:
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 27.08.2014 18:19

tony montana napisał(a):To pod Mont Ventoux jak znalazł ... ;)

Jak sie nie ma nogi :papa:

Poległem na oszczędzaniu sprężyny przerzutki tylnej tzn. zawsze zostawiam łańcuch w pozycji z przodu najmniejsza tarcza i z tyłu najmniejsza czyli klasyczny przekos, na którym pod żadnym pozorem nie można jeździć bo ryzykuje się szybsze zużycie zębatek i urwanie łańcucha.
Małżonka sobie takimi drobiazgami nie zaprząta głowy, a ja zapomniałem jej wyprostować przerzutkę wrzucając np. środkową tarczę z przodu co zwykle czyniłem... Wsiadła więc na rower i harrrat naparła na pedały...... łańcuch oparł się nie na kółeczku wózka tylko na wewnętrznej części wózka, która została solidnie wygięta. Ponadto wygięła hak przerzutki, myślałem, że dostanę zawału :twisted: przerzutka to najnowszy X-9 .......
Normalny człowiek jak poczuje opór to się chyba zastanawia co jest, a nie napiera jeszcze mocniej !! Cóż kobieta :hut:
Jako, że wyjazd był w zbożnym i konkretnym celu szybka zmiana rowerów i zamiast górami to wyjazd szosą :) Po drodze myślenica jak doprowadzić jej rower do stanu używalności :)
fala69
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) fala69 » 28.08.2014 13:19

tony montana napisał(a):Fajnie mieć wiatr we włosach no nie? :)
Ja dopiero jakiś czas temu odkryłem w ile miejsc można pojechać rowerem (o których dotychczas nie myślałem): do lekarza, do sklepu ze zdrową żywnością na drugim końcu miasta - na pobliskie zakupy już nie jeżdżę inaczej jak rowerkiem - no chyba że leje

:papa:

Odkąd jeżdżę w kasku, to wiatru we włosach mniej :smo: ale uczucie wolności pozostaje :)

Takie wykorzystanie roweru odkryłem już jakiś czas temu :wink: , ale żeby pojechać rowerem ponad 50-60 km w jedną stronę (i oczywiście z powrotem) i mieć z tego przyjemność, to odkryłem dopiero w zeszłym roku :lool:

:hut:
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 07.09.2014 14:59

Wybieram sie za trzy godziny na impreze "Potop rowerowy" czyli zalewamy Szwecje rowerami....z promu relacji Gdynia - Karlskrona :)

Więcej informacji: http://www.stenaline.pl/do-szwecji/rejs ... rowy-potop

Dla nie lubiących klikać:

- o 21 z Gdyni wypływa prom do szwedzkiej Karlskrony
- można zabrać (i trzeba) swój bike
- o 9 rano jesteśmy w Sweden, tam jest cały dzień na jazdę i zwiedzanie Karlskrony i okolicznych wysp
- prom z Karlskrony (ten sam, więc bety można zostawić w kabinie) odpływa wieczorem i w Gdyni jest we wtorek o 7,30 rano :)

Czuję że będzie FAJOSKO! :)

Dla jeszcze bardziej zainteresowanych (bo podobno są jeszcze bilety na 14 i 21 września):

Program rejsu w pdf http://www.stenaline.pl/~/media/Files/P ... -2014.ashx

Czy ktoś z drogich Cromaniaków może też w tym uczestniczy? :))
Over!
adahu.cro
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) adahu.cro » 15.09.2014 19:20

Poranna przejażdżka po Katowicach.
Obrazek
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 15.09.2014 19:24

Wczoraj sobie machnęliśmy 63 km a dzisiaj poprawiłem ponad 30 oma.
Iz ciągle biednemu pod wiatr, to już inna para kaloszy. :roll:
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 15.09.2014 19:32

Machaj machaj Fux, a kondycja będzie rosła i rosła :)
Z newsów to wybity mały palec u prawej reki i siniak jak talerz na prawym pośladku :) ale co za koloryt :D ( zjazd z Przehyby do Jaworek)
Zastanawiam się nad takim ustrojstwem i chyba kupię :) Zdjęcie zapożyczone ze strony rowertour-com
Załączniki:
2oys88_big_hamulec_tarczowy_shimano_xtr_br_m987.jpg
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 15.09.2014 20:14

Ciekawe, kiedy dwutłoczkowe wprowadzą... :mrgreen:
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 15.09.2014 20:32

sądzisz, że takich nie ma ? :D
Przenoszę się z 4 tłoczkowych XT właśnie :) świetnie hamują ale są za ciężkie :)
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 15.09.2014 20:44

Przerost formy nad treścią, chyba, że do totalnego downhillu.
:roll:
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 15.09.2014 20:48

coś Waść jak niejaki Piekarski :) pisałem kiedyś na czym między innymi jeżdżę :) stąd taki hamulec. Pisać, żeby tylko pisać ? :mrgreen:

Tak wygląda
large_1X7C8942.JPG.jpg
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 15.09.2014 21:01

No polemika teraz mnie naszła. :mrgreen:
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 15.09.2014 21:09

aaa to ok. :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Rower - kondycję buduje i paliwa nie potrzebuje - strona 88
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone