Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Renault Espace IV,czyli wolne wnioski na temat van-ów

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Krystof
Cromaniak

Postnapisał(a) Krystof » 02.06.2011 11:41

anakin napisał(a):Kto i czym mi "rozjechał" temat??! :evil:
lepiej?

to ja ... niemieckim linkiem :D :D :D
Krystof
Cromaniak

Postnapisał(a) Krystof » 02.06.2011 11:42

silnik 3.3

za oc pewnie, jak za zboże? :cry:
Rysio
Weteran

Postnapisał(a) Rysio » 02.06.2011 11:55

anakin napisał(a):Uprzedzenia-uprzedzeniami,ale "oszwabić" Niemca- bezcenne! :lol:

I tego się trzymaj. Nie wiem jaką kwotę zamierzasz lub możesz przeznaczyć, ale najlepszym wyborem byłoby auto polesingowe z Niemiec. Będzie miało spory przebieg po 3 latach ale ten przebieg będzie prawdziwy, bo te nasze ogłoszenia w których sprzedaje się auta z Niemiec czy Francji "od dziadka" to... . Dodatkowy argument za sprowadzeniem auta - niemieckie jeździły po niemieckich drogach. W moim łupie z 2002 roku (jak kupowałem miał 120 tyś przebiegu obecnie 190 tyś) jedyne co robiłem z zawieszeniem to zmieniłem łączniki drążków reakcyjnych. Powodzenia w tym temacie jak kupisz auto które jeździło w jakimkolwiek dużym polskim mieście, z torami tramwajowymi, studzienkami i dziurskami po każdej zimie do czerwca :D
ADAMOS II
Cromaniak

Postnapisał(a) ADAMOS II » 02.06.2011 12:06

No i ...Jasio dla Rysia.

Obrazek
Leszek Skupin
Weteran

Postnapisał(a) Leszek Skupin » 02.06.2011 12:08

Rysio napisał(a):....Powodzenia w tym temacie jak kupisz auto które jeździło w jakimkolwiek dużym polskim mieście, z torami tramwajowymi, studzienkami i dziurskami po każdej zimie do czerwca :D

Wrocław :twisted: np.

Ja też kupiłem samochód ściągnięty od Helmuta, tyle, że 3 lata po Polsce jeszcze jeździł. dzięki Bogu ma 145 kkm przebiegu i dwa niezależne serwisy Hyundaia mi go potwierdziły że w momencie kupna 118 kkm był oryginalny. Nie był ściągany od dziadka (o którym Rysio wspomina), ale był jako drugi bardzo paliwożerny do ciągania przyczepy campingowej. 2,9 CRDI Terracan jakby kto jeszcze nie wiedział ;)

Ja Ci powiem tak...

Nie kupuj Renault'a :lol: to już nie francuz nawet a turek albo holender.... ;) a Hyundai do 2009 roku to tylko i wyłącznie Koreańczyk z Ulsan... Niestety obecne "ix" i "i" to już słowackie :cry: Hyundai na psy schodzi :cry:
Krystof
Cromaniak

Postnapisał(a) Krystof » 02.06.2011 12:10

najlepszym wyborem byłoby auto polesingowe z Niemiec.

proszzz ...
http://www.autohus.de/cms/index.php?id=144&L=3
a to, jabyś toyoty szukał
http://www.toyota.de/gebrauchtwagen.aspx

... może być piwko :wink:
fasi
Cromaniak

Postnapisał(a) fasi » 02.06.2011 12:24

Rysio napisał(a):
anakin napisał(a):Uprzedzenia-uprzedzeniami,ale "oszwabić" Niemca- bezcenne! :lol:

I tego się trzymaj. Nie wiem jaką kwotę zamierzasz lub możesz przeznaczyć, ale najlepszym wyborem byłoby auto polesingowe z Niemiec. Będzie miało spory przebieg po 3 latach ale ten przebieg będzie prawdziwy, bo te nasze ogłoszenia w których sprzedaje się auta z Niemiec czy Francji "od dziadka" to... .

Zgadzam się całkowicie z przedmówcą! Udało mi się kupić w 2007 r. 3-letniego Forda Focusa 1.8 TDCi z przebiegiem 110 tys. który był autem poleasingowym. Auto w środku igła, jeździł nim serwisant sprzętu Toshiba. Wykładzina w bagażniku, dywaniki pasażerów dziewicze :D

Jeśli miałbym kupować używane auto, to znowu brałbym tylko pod uwagę osobisty wypad za Odrę lub dalej a nie kupno od handlarzy. Jeśli masz jakiegoś znajomego który sprowadza i zna się na tym to skorzystaj (jakbyś chciał to mam namiar na jednego sprawdzonego gościa, który poszukuje w Niemczech konkretnie wg życzeń klientów).

A samochody z Holandii omijać szerokim łukiem! Przerabiałem to z A3... :evil:
anakin
Legenda_mistrz LM

Postnapisał(a) anakin » 02.06.2011 12:43

Cały czas czytam,więc piszcie,piszcie.. :wink:

Naprawdę dużo samozaparcia mnie kosztuje,żeby te helmutowskie strony przeglądać.... :roll: ,ale nikt nie mówił,że bedzie łatwo. :wink:
ADAMOS II
Cromaniak

Postnapisał(a) ADAMOS II » 02.06.2011 12:46

Spoko......przeglądaj. :idea:

"Lublin" zawsze w odwodzie. :)

mogę coś znakomków popytać?
anakin
Legenda_mistrz LM

Postnapisał(a) anakin » 02.06.2011 12:54

fasi napisał(a):. Jeśli masz jakiegoś znajomego który sprowadza i zna się na tym to skorzystaj (jakbyś chciał to mam namiar na jednego sprawdzonego gościa, który poszukuje w Niemczech konkretnie wg życzeń klientów).

Kogos takiego ewentualnie bym szukał.
kogoś normalnego,kto syfa mi nie wżeni.
Bo tych "normalnych szrociarzy" to tylko w mordę lać,a nie kupować od nich cokolwiek!

fasi napisał(a):A samochody z Holandii omijać szerokim łukiem! Przerabiałem to z A3... :evil:

Jest zgoda.
Miałem Vectrę z Holandii.
Pił więcej oleju niż frytki!
Ledwo się tego pozbyłem! :evil:

ADAMOS II napisał(a): mogę coś znakomków popytać?

Mnie pytasz?
Pewnie,że tak.
Będę wdzięczny...
Ostatnio edytowano 02.06.2011 12:57 przez anakin, łącznie edytowano 1 raz
fasi
Cromaniak

Postnapisał(a) fasi » 02.06.2011 12:56

Ja prowadziłem poszukiwania na www.mobile.de - teraz chyba ukłon w Twoją stronę zrobili bo jest nawet interfejs po naszemu :D
Zajrzyj też na www.autoscout24.pl

Unikałbym ewentualnego zakupu w Brandenburgii - jest tam parę komiso-warsztatów, które opanowali nasi rodacy, a w których można kupić niezłe "składaki".
ADAMOS II
Cromaniak

Postnapisał(a) ADAMOS II » 02.06.2011 13:03

anakin napisał(a):
Mnie pytasz?
Pewnie,że tak.
Będę wdzięczny...

Podaj Ani rocznik ,lub swoje mozliwości finansowe.
anakin
Legenda_mistrz LM

Postnapisał(a) anakin » 02.06.2011 13:05

1973.
Pensja netto 3.300zł.

:wink:

Daj maila.
Albo pisz na mój.
Ostatnio edytowano 02.06.2011 13:08 przez anakin, łącznie edytowano 1 raz
Leszek Skupin
Weteran

Postnapisał(a) Leszek Skupin » 02.06.2011 13:08

anakin napisał(a):1973.
Pensja netto 3.300zł.

:wink:

Z tego rocznika to dobre były Fordy Mustangi 8), ale z Twoją pensją to raczej takiego nie kupisz :lol: 8)

1971 - 1973 (Czwarta generacja)
Obrazek
Ostatnio edytowano 02.06.2011 13:13 przez Leszek Skupin, łącznie edytowano 2 razy
anakin
Legenda_mistrz LM

Postnapisał(a) anakin » 02.06.2011 13:09

Leszek Skupin napisał(a):Z tego rocznika to dobre były Fordy Mustangi 8), ale z Twoją pensją to raczej takiego nie kupisz :lol: 8)

A w 1972 co chodziło? :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Renault Espace IV,czyli wolne wnioski na temat van-ów - strona 5
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone