Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Renault Espace IV,czyli wolne wnioski na temat van-ów

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Leszek Skupin
Weteran

Postnapisał(a) Leszek Skupin » 02.06.2011 14:32

Krystof napisał(a): ... Ani się zagłębił w otchłaniach niemieckiego internetu, którego moc jest przeogromna!...

Internet nie jest Niemiecki :evil: internet jest ...... no ten globalną wioską.... czasami wychodzi z tego wiocha, ale to już inna bajka :lol:
parrot
Croentuzjasta

Postnapisał(a) parrot » 02.06.2011 14:32

Krystof napisał(a):- a Previa jest droga i słabiutka (116 koni to porażka niamała)

M.in. dlatego wcześniej napisałem, że D4D - niekoniecznie (choć to nie jedyny powód). Jeśli by rozpatrywać ten przypadek to jedynym słusznym wyborem będzie silnik 2AZ-FE 2,4l, 156KM. Daje radę.

Obrazek
anakin
Legenda_mistrz LM

Postnapisał(a) anakin » 02.06.2011 17:25

Krystof napisał(a):
Leszek Skupin napisał(a):Ani perełka dla Ciebie :D

Ani nie widzi, nie słyszy ... Ani się zagłębił w otchłaniach niemieckiego internetu, którego moc jest przeogromna!

To dlatego Ani tak nie lubi Niemców ... on się ich po prostu boi!
I przepadł, Ani!
Wciągnęła do żelazna dyscyplina hateemelowych meandrów, pogubił się w opisach marek, silników, przebiegów ...

Żal, pozostał żal.

Tę Twoją Leszek perełkę to se kupię jak będę s...ł kasą! :lol:

A co do drugiej części cytatu to..........
Nawet jeszcze tam nie zaglądałem! :lol:
Czasem trzeba po prostu wyjść z domu...
No chyba,że będę mieszkał w Niemczech.
Wtedy lepiej żebym z niego nie wychodził! :twisted:

Otwieram skrzynkę a tam (jako pierwsza) reklama DEUTSCHE BANK! Masakra jakaś! :evil:
fasi
Cromaniak

Postnapisał(a) fasi » 02.06.2011 18:32

anakin napisał(a):
Otwieram skrzynkę a tam (jako pierwsza) reklama DEUTSCHE BANK! Masakra jakaś! :evil:

Pewnie jeszcze przypadkiem masz telefon komórkowy w Erze (tfuuu... T-Mobile) :lol:

Masakra nie masakra, ale nikt tak jak helmuty nie dba o samochody 8)
anakin
Legenda_mistrz LM

Postnapisał(a) anakin » 02.06.2011 18:37

fasi napisał(a):Masakra nie masakra, ale nikt tak jak helmuty nie dba o samochody 8)

Serce mi się kraje,ale niestety muszę Ci rację przyznać! :wink:
Zresztą,jak już mówiłem- tylko Vectrami jeżdżę....

A i teraz pewnie kupię...............Zafirę! :lol:
Rysio
Weteran

Postnapisał(a) Rysio » 02.06.2011 18:43

Też tak się trochę łamię, tyle że z rocznika który bym chciał nie ma z tym silnikiem który bym chciał. Cóż przyjdzie kiedyś kupić jakiś badziew w CDTi kupić :? Jak by robili dalej 2,2 DTi to dawno bym zmienił :(
fasi
Cromaniak

Postnapisał(a) fasi » 02.06.2011 18:49

anakin napisał(a):Serce mi się kraje,ale niestety muszę Ci rację przyznać! :wink:
Zresztą,jak już mówiłem- tylko Vectrami jeżdżę....

A i teraz pewnie kupię...............Zafirę! :lol:

Zafira "prawie" jak C8, no i z fanklubu Opla nie musiałbyś się wypisywać :lol:

Same plusy: dywaniki z Vectry może by pasowali, brelok do kluczy ten sam :D
Ostatnio edytowano 02.06.2011 18:50 przez fasi, łącznie edytowano 1 raz
anakin
Legenda_mistrz LM

Postnapisał(a) anakin » 02.06.2011 18:49

Rysio napisał(a):Też tak się trochę łamię, tyle że z rocznika który bym chciał nie ma z tym silnikiem który bym chciał. Cóż przyjdzie kiedyś kupić jakiś badziew w CDTi kupić :? Jak by robili dalej 2,2 DTi to dawno bym zmienił :(

Widzę,że diesle.
Znalazłem dosyć fajną i nawet po niezłej kasie.
Tyle,że benzyna 2.2 ,czyli motor który się nie nadaje (podobno) pod LPG i..... automat.
Chciałem automata,ale jak się dowiedziałem ile kosztuje regenaracja skrzyni w salonie to już................nie chcę! :evil:
Coś musi być na rzeczy bo ogłoszenie już długo widnieje,a chętnych brak.
Mimo,że cena naprawdę niezła....
Bodajże 24 tys ( po opłatach)

fasi napisał(a):Same plusy: dywaniki z Vectry może by pasowali, brelok do kluczy ten sam :D

Gdybym mieszkał w Białymstoku to może by pasowali :wink:
Rysio
Weteran

Postnapisał(a) Rysio » 02.06.2011 18:59

Jak kupię Zafirę w benzynie to tylko taką :wink:
anakin
Legenda_mistrz LM

Postnapisał(a) anakin » 02.06.2011 19:01

Rysio napisał(a):Jak kupię Zafirę w benzynie to tylko taką :wink:

Ja też taką kupię!

Za.............20 lat! :wink: :lol:
elli_spirelli
Globtroter

Postnapisał(a) elli_spirelli » 02.06.2011 19:03

anakin napisał(a):Cały czas czytam,więc piszcie,piszcie.. :wink:

Naprawdę dużo samozaparcia mnie kosztuje,żeby te helmutowskie strony przeglądać.... :roll: ,ale nikt nie mówił,że bedzie łatwo. :wink:

HELMUT i temu podobne to obrazliwe okreslenie - gdzie sa moderatorzy ???

Poza tym jak ktos zna przynajmniej na pozomie A2 niemiecki to poruszanie sie po tamtejszych stronach internetowych jest duzo prostrze niz po polskich ... one maja przynajmniej porzadek.

Auta na umowe leasingowa naleza zazwyczaj do jakis firm - jezdza nimi rozni kierowcy .... i zazwyczaj jako pierwsze trzeba niedaleko po zakupie wymienic hamulce. Jezdza tymi autami rozni ludzie i nie wazne co w papierach stoi - dlatego sa zazwyczaj TANIE.

Poza tym auta z przebiegiem powyzej 100.000 km sa w DE widziane jako zlom - zbyt drogie ubezpieczenie i podatek. Z tego wzgledu tez sa TANIE.

Jak cos to radze zakupy powyzszego rodzaju aut w salonach itp bo maja gwarancje roczna na auta uzywane, ale BRON BOZE OD OSOB PRYWATNYCH czy jakos na czarno itp.(tu jak cos sie stanie w ciagu pierwszego roku nie dostaniecie nic)
Rysio
Weteran

Postnapisał(a) Rysio » 02.06.2011 19:04

Po co Ci 240 kucy za 20 lat :wink: Aczkolwiek mój Tata zawirusował sobie TDS'a na 180. Wcześniej najmocniejsze auto jakie miał to była Dacia :D Teraz boję się z nim do auta siadać 8)
Rysio
Weteran

Postnapisał(a) Rysio » 02.06.2011 19:20

elli_spirelli napisał(a):HELMUT i temu podobne to obrazliwe okreslenie - gdzie sa moderatorzy ???

Albo przywykniesz albo będziesz musiała być non stop obrażona 8)

elli_spirelli napisał(a):Auta na umowe leasingowa naleza zazwyczaj do jakis firm - jezdza nimi rozni kierowcy .... i zazwyczaj jako pierwsze trzeba niedaleko po zakupie wymienic hamulce. Jezdza tymi autami rozni ludzie i nie wazne co w papierach stoi - dlatego sa zazwyczaj TANIE.

Widzisz chyba nie do końca wiesz o czym piszesz. Poważne firmy typu Ikea, Xerox, Honeywell przydzielają jednemu kierowcy 1 samochód, którego nie zdaje nawet jak na urlop idzie. Dobre firmy zajmujące się leasingową sprzedażą aut po zakończeniu okresu leasingowego robią przegląd poleasingowy który obejmuje wymianę wszystkich elementów zakwalifikowanych przez ASO do wymiany. Tym sposobem w aucie które przywiozłem miałem nowe tarcze i klocki na obu osiach, wymienioną przednią szybę z wpisem coś tam, że szyba matowa, wymienione wszystkie płyny eksploatacyjne i 1/2 roku gwarancji. I proszę Cię nie spieraj się bo mój bardzo dobry kumpel z Polski ze szwagrem który mieszka w Wiesbaden i pracuje w Oplu sprowadzili w przeciągu ostatnich 7-8 lat ponad 200 samochodów poleasingowych i wiem jak te auta wyglądały bo większością miałem okazję przynajmniej "karniola" sobie zrobić :wink:
elli_spirelli
Globtroter

Postnapisał(a) elli_spirelli » 02.06.2011 19:22

Apropo ... Niemcy bardzo dbaja o swoje samochody.

Dlatego jak cos kupic to raczej u nich. Belgia ujdzie. Holendrzy handluja raczej zlomem - w doslownym tego slowa znaczeniu - nie warto.
fasi
Cromaniak

Postnapisał(a) fasi » 02.06.2011 19:23

elli_spirelli napisał(a):HELMUT i temu podobne to obrazliwe okreslenie - gdzie sa moderatorzy ???

Rysio ratuj :)
Proszę Cię elli_spirelli... zaraz będzie, że jesteśmy ksenofobami.
Helmut nie brzmi wcale tak źle :)

elli_spirelli napisał(a):Poza tym jak ktos zna przynajmniej na pozomie A2 niemiecki to poruszanie sie po tamtejszych stronach internetowych jest duzo prostrze niz po polskich ... one maja przynajmniej porzadek.

Poruszanie się po www to jedno, a dogadanie się z Niemcem (Helmutem) w sprawie chociażby ustalenia czy auto nadal stoi na placu / w garażu to zupełnie inna bajka, dopytaniu się o stan techniczny pojazdu itp itd. Zakup samochodu to nie wypad po ogórki do Lidla :lol:

elli_spirelli napisał(a):Auta na umowe leasingowa naleza zazwyczaj do jakis firm - jezdza nimi rozni kierowcy .... i zazwyczaj jako pierwsze trzeba niedaleko po zakupie wymienic hamulce. Jezdza tymi autami rozni ludzie i nie wazne co w papierach stoi - dlatego sa zazwyczaj TANIE.

A ja myślałem, że to tylko u nas (w Polsce) tak się traktuje samochody służbowe :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Renault Espace IV,czyli wolne wnioski na temat van-ów - strona 7
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone