Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Renault Espace IV,czyli wolne wnioski na temat van-ów

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Bea.ta
Legenda

Postnapisał(a) Bea.ta » 02.06.2011 20:52

anakin napisał(a):Chyba,że mi w pakiecie dasz Jura coby to naprawiał. :wink:

jasne w końcu specjalista od tego "sprzętu" - a potem będziecie Jaśka chlać :)
anakin
Legenda_mistrz LM

Postnapisał(a) anakin » 02.06.2011 20:54

BeJur napisał(a):
anakin napisał(a):Chyba,że mi w pakiecie dasz Jura coby to naprawiał. :wink:

jasne w końcu specjalista od tego "sprzętu" - a potem będziecie Jaśka chlać :)

Jak nie jak tak!
Jak się chłopina narobi to chciałby się potem napić,nie? :wink:
elli_spirelli
Globtroter

Postnapisał(a) elli_spirelli » 02.06.2011 20:56

anakin napisał(a):
elli_spirelli napisał(a):bla ....... bla ....... bla....... i tak w ogole to ..... "alle zusammen"..... :lol:

No.
Nie bywam na "waszych" forach. :wink:
Nie bywam na forach włoskich.
Po prostu "was" nie ogrniam. :roll:

I w takim przypadku mówię zawsze jedno: "mam prawo mieć swoje zdanie a "wy" macie prawo mieć je w dupie!! :wink:

No chyba,że masz jakieś fajne "helmuciątko" do sprzedania.... :lol:

hmm :D a co to to "helmuciatko"?

A w ogole to zaraz ide sie klasc .... jesli chodzi o mnie to na dzis przedstawienie skonczone....

Milej nocy zycze :D
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.06.2011 20:58

elli_spirelli napisał(a):
zebik napisał(a):
anakin napisał(a):A cóż Niemcowi więcej do życia potrzebne?? :roll:

Z Niemiec to najbardziej lubię firmy amerykańskie o II wojnie światowej no i te dokumentalne. No i oczywiście niemieckie laski bo są przepiękne - można je czasami pomylić z krową. Pani z Dortmundu życzę jak najlepszego pobytu w helumutowie. Pewnie za jakiś czas zachwyt minie jak raz czy dwa udowodnią Ci, że jesteś zwykłą Polką zamieszkującą jakiś ich land. :D :D

ha .... ha .... ha .... chyba lepiej wygladac jak krowa niz miec glowe jak karnister benzyny - okreslenie dla polskich chlopcow :lol:

a tak przy okazji - czy wy sie lubicie sprzeczac rajcuje to was :?:

Pewnie, że lubimy się sprzeczać każdy "new" forumowicz musi przejść chrzest bojowy czy daje radę czy mu żyłka pęka po 2 postach. Paru poległo po 3 postach, a ci wytrwali pozostali i teraz kupują sceniki i inne fury.
:D :D
Anakin pamiętaj nie bierz Adolfwagona. :D
anakin
Legenda_mistrz LM

Postnapisał(a) anakin » 02.06.2011 21:00

zebik napisał(a):Anakin pamiętaj nie bierz Adolfwagona. :D

W życiu! :evil:

:wink:

elli_spirelli napisał(a):Milej nocy zycze :D

Dobranoc.

Obrazek
Krystof
Cromaniak

Postnapisał(a) Krystof » 02.06.2011 21:18

elliu-spirelli ... masz jaja! podoba mi się!!! 8O :D 8)

Anakin ... masz dar! Pierszy dzień jakiegośgównianego postu o syfnym, francowatym pseudovanie i masz odwiedzin tyle, co miesięczne relacje z Portugalii :D :D :D

ale z tą Zafirą, to mnie trochę podłamałeś :cry: mówiłeś, że vana szukasz, że MPV za mała, a przyglądasz się ... hmmm, nawet nie wiem, jak to nazwać - przecież ona stoi na płycie podłogowej astry ...
nie chcęwyjśćna snoba - jeździjmy sobie, czym kto tam chce, ale jak się już powiedziało be, to trzeba przeć do celu, a nie o zafirach pitolić!

gute Nacht! :D
Dziadek Maciek
Koneser

Postnapisał(a) Dziadek Maciek » 02.06.2011 22:00

Zgodnie z tematem (nowym) :D
Vany--duże vany--dwa razy miałem Vito w wersjach osobowych, typowe vany, chociaż "przerabiane" fabrycznie z dostawczych.
1-wszy--110 d, wiele narzekań, ja byłem zadowolony, do czasu jak padła głowica, po, jeśli dobrze pamiętam, ok 75 tys km
2-gi--110 cdi-- padł po ok 55 tys km, a rdzewiał ja Polonez :cry:
Chyba to nie są wielkie przebiegi, nie świadczą o jakości Mercedesa :wink:
Co w moich Vitach zmieniałem--zawsze miałem niefabryczne koła i większe felgi, większy rozstaw kół, szosy trzymał się znakomicie, idealne auto do jazdy po szybkich zakrętach. Znajomy Chorwat był w szoku, gdy zobaczył po jakim czasie dojechałem z Dubrownika do Vodic :D

Wspomniałem wcześniej o Voyagerze brata, jechałem nim kilka dni temu. Niby wygodny, przestronny, duży/wielki bagażnik, nawet w wersji 7-mio osobowej, ale...plastiki :cry:

Dzisiaj podziwiałem klienta Forda S-maxa--najbogatsza wersja--pasuje mi--duże auta, dobrze wyposażone, dosyć ekonomiczne
kor_nick
Cromaniak

Postnapisał(a) kor_nick » 02.06.2011 22:29

best van 8)
scrapp
Croentuzjasta

Postnapisał(a) scrapp » 02.06.2011 22:31

Voyager to takie typowe auto hamerykańskie. Plastik wszędzie zeby go łatwo z coli, majonezu i ketchup-u wyczyścić. Najlepiej szlauchem.
Choć miejsca jest sporo. Jak wytrzyamsz ten ''styl'' amrykański to to brać i do McDonalda!!
maniust
Koneser

Postnapisał(a) maniust » 03.06.2011 07:10

anakin napisał(a):Dobranoc.

Obrazek

Nie mogłem się powstrzymać ........padłem ze śmiechu.... :lool: :lool: :lool: :lool: :lool: :lool: :lool: :lool:

Zeby było na temat , z Tv chyba pomogłem na Vanach się nie znam.
Jeżdzę tym.......niby takim..... mini mini "Vanem".

Obrazek
Rysio
Weteran

Postnapisał(a) Rysio » 03.06.2011 07:26

elli_spirelli napisał(a):Drogi Panie chyba raczej z toba to nawet nie warto sie spierac ;)

Pany wyzdychały podczas rozbiorów, poza tym na pana to trza mieć wygląd i pieniądze :wink: Rysio jestem :D

elli_spirelli napisał(a):Jesli wraca do salonu np. Opel VW itp. lub innej firmy, z ktora byla umowa zawarta, to to auto zostanie doglebnie sprawdzone przed sprzedaza, bo na "hanbe" to te firmy raczej se nie moga pozwolic - dlatego napisalam: jak cos to serwisy ... do tego drogi Panie zgodnie z DE prawem ma sie nie 1/2roczna tylko 1roczna gwarancje na samochody uzywane.

Roczną gwarancję miałbym gdyby auto zostało w DE. Do Polski udzielili tylko 1/2 roku a i tak nie było najmniejszej potrzeby z niej korzystać. Zresztą do dnia dzisiejszego bym z niej nie skorzystał bo jedyną awarią jaką miałem 2 lata temu to była nieszczelna chłodnica od klimy. Koszt naprawy 450 zł (z nową chłodnicą).

Co do sprawdzenia jak piszesz masz rację, że to firmowe salony oddają sprawdzone auta dlatego zarówno ja jak i kumpel wyłącznie z takich salonów korzystamy. Poważne firmy wyłącznie tam zostawiają poleasingowe samochody bo bezgotówkowo rozliczają stary samochód w koszt nowego na wymianę.

elli_spirelli napisał(a):A jak chodzi o obrazania to mnie raczej trudno urazic ... podkreslam ten ten temat jak widze cos co mogloby mnie urazic tylko po to, bo ja raz sama napisalam cos co mysle i sie innym do konca nie podobalo i mi powiedziano ze OBRAZAM innych. Wiec podkreslam inne tego typu wypowiedzi, zeby inni nie mysleli, ze sa swieci :D

Cieszy mnie to że się nie obraziłaś :wink:
anakin
Legenda_mistrz LM

Postnapisał(a) anakin » 03.06.2011 07:46

Krystof napisał(a):Anakin ... masz dar! Pierszy dzień jakiegośgównianego postu o syfnym, francowatym pseudovanie i masz odwiedzin tyle, co miesięczne relacje z Portugalii :D :D :D

Jeszcze nie byłem w Portugalii :wink:

Krystof napisał(a):ale z tą Zafirą, to mnie trochę podłamałeś :cry: mówiłeś, że vana szukasz, że MPV za mała, a przyglądasz się ... hmmm, nawet nie wiem, jak to nazwać - przecież ona stoi na płycie podłogowej astry ...
nie chcęwyjśćna snoba - jeździjmy sobie, czym kto tam chce, ale jak się już powiedziało be, to trzeba przeć do celu, a nie o zafirach pitolić!

Wszystko trzeba brać pod uwagę. :wink:

Krystof napisał(a):gute Nacht! :D

Musisz mnie denerwować??? :twisted:
kaszubskiexpress
Weteran

Postnapisał(a) kaszubskiexpress » 03.06.2011 07:46

No panowie, to pokazaliście klasę w sporze z Elli.

Wyzywac od Helmutow i wzdychac do Mercow.

Pieknie, pieknie.

:P

Kuzyn mial Voyagera, potem zmienil na Jeppa (Hemi), teraz znowu szuka Voyagera.
Po latach uznal, ze nie mial lepszego samochodu a mial wlasciwie same Vany.
Krystof
Cromaniak

Postnapisał(a) Krystof » 03.06.2011 08:02

Kuzyn mial Voyagera, potem zmienil na Jeppa (Hemi), teraz znowu szuka Voyagera.
Po latach uznal, ze nie mial lepszego samochodu a mial wlasciwie same Vany.

potrafię w to uwierzyć!
jak się ktoś przyzwyczai do plastików, to powinien być zadowolony ... sam chorujęna V. od kilku lat, więc może kiedyś się skuszę? :wink:
kaszubskiexpress
Weteran

Postnapisał(a) kaszubskiexpress » 03.06.2011 08:07

Krystof napisał(a):
potrafię w to uwierzyć!
jak się ktoś przyzwyczai do plastików, to powinien być zadowolony ... sam chorujęna V. od kilku lat, więc może kiedyś się skuszę? :wink:

Z tymi plastikami to mala przesada. Sama deska rozdzielcza jest miekka, plastik to trzymaki do puszek i kilka mniej waznych elementow.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Renault Espace IV,czyli wolne wnioski na temat van-ów - strona 9
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone