napisał(a) elli_spirelli » 02.06.2011 19:42
Rysio napisał(a):elli_spirelli napisał(a):HELMUT i temu podobne to obrazliwe okreslenie - gdzie sa moderatorzy ???
Albo przywykniesz albo będziesz musiała być non stop obrażona
elli_spirelli napisał(a):Auta na umowe leasingowa naleza zazwyczaj do jakis firm - jezdza nimi rozni kierowcy .... i zazwyczaj jako pierwsze trzeba niedaleko po zakupie wymienic hamulce. Jezdza tymi autami rozni ludzie i nie wazne co w papierach stoi - dlatego sa zazwyczaj TANIE.
Widzisz chyba nie do końca wiesz o czym piszesz. Poważne firmy typu Ikea, Xerox, Honeywell przydzielają jednemu kierowcy 1 samochód, którego nie zdaje nawet jak na urlop idzie. Dobre firmy zajmujące się leasingową sprzedażą aut po zakończeniu okresu leasingowego robią przegląd poleasingowy który obejmuje wymianę wszystkich elementów zakwalifikowanych przez ASO do wymiany. Tym sposobem w aucie które przywiozłem miałem nowe tarcze i klocki na obu osiach, wymienioną przednią szybę z wpisem coś tam, że szyba matowa, wymienione wszystkie płyny eksploatacyjne i 1/2 roku gwarancji. I proszę Cię nie spieraj się bo mój bardzo dobry kumpel z Polski ze szwagrem który mieszka w Wiesbaden i pracuje w Oplu sprowadzili w przeciągu ostatnich 7-8 lat ponad 200 samochodów poleasingowych i wiem jak te auta wyglądały bo większością miałem okazję przynajmniej "karniola" sobie zrobić

Drogi Panie chyba raczej z toba to nawet nie warto sie spierac
Ale wiesz, ja wiem o czym pisze

I tu nadmieniles firme IKEA, ktora czesto bierze auta w leasing i ja cudem prowadze tam ksiegowosc

I tu moge cie odniesc do tego co powyzej napisalam.
Poza tym jak ktos bierze auto w leasing, to wcale nie musi tego auta zatrzymac. Jesli wraca do salonu np. Opel VW itp. lub innej firmy, z ktora byla umowa zawarta, to to auto zostanie doglebnie sprawdzone przed sprzedaza, bo na "hanbe" to te firmy raczej se nie moga pozwolic - dlatego napisalam: jak cos to serwisy ... do tego drogi Panie zgodnie z DE prawem ma sie nie 1/2roczna tylko 1roczna gwarancje na samochody uzywane.
A jak chodzi o obrazania to mnie raczej trudno urazic ... podkreslam ten ten temat jak widze cos co mogloby mnie urazic tylko po to, bo ja raz sama napisalam cos co mysle i sie innym do konca nie podobalo i mi powiedziano ze OBRAZAM innych. Wiec podkreslam inne tego typu wypowiedzi, zeby inni nie mysleli, ze sa swieci