Krystof napisał(a):faktem jest, że wygląda, jak nadmuchane kombi - c5 i omega się wydają większe
No i dotarliśmy właśnie do sedna sprawy.
.png)

maciek1956 napisał(a):Voyager--2.5 CRD, wersja europejska. Brat ma i bardzo chwali, także oszczędność paliwa. Mówi, że w trasie ok 6 l pali, nie sprawdzałem, powtarzam tylko co mówi.![]()
maciek1956 napisał(a):C 8 ma ktoś z forum, silnik 2 l zbyt słaby.
.png)
Voyager--2.5 CRD, wersja europejska
140KM i słaby?

Krystof napisał(a):Voyager--2.5 CRD, wersja europejska
dobrze, że nie napisałeś z obszaru niemieckojęzycznego

Krystof napisał(a):w autach z takim oporem przedniej szyby, oporze bocznym i o tej masie (mniemam, że >1,5 tony) to nie jest szał żaden ... ale wystarcza - to są diesle z wysokim momentem obortowym (mpv ma coś koło 320 nm), więc się jakoś zbierają ... ale na światłach to z corsą się nie pościgam ;@)))
ADAMOS II napisał(a):Przerobiłem na gaz kilkadziesiąt voyagerów - najlepiej sprawują się te z silnikiem 3.3 l, lub 3.8.
.png)
anakin napisał(a):140KM i słaby?![]()
Krystof napisał(a):w autach z takim oporem przedniej szyby, oporze bocznym i o tej masie (mniemam, że >1,5 tony) to nie jest szał żaden ... ale wystarcza - to są diesle z wysokim momentem obortowym (mpv ma coś koło 320 nm), więc się jakoś zbierają ... ale na światłach to z corsą się nie pościgam ;@)))

ADAMOS II napisał(a):anakin napisał(a):Kilkadziesiąt??![]()
Są dwie możliwości.
Albo sie to pierd......na potęgę ,albo masz..................200 lat!![]()
Z tego żyję
fasi napisał(a):Ciężki orzech do zgryzienia Ani bo widzę, że ciężko będzie Cię przekonać do czegoś innego aniżeli C8
.png)
anakin napisał(a):maciek1956 napisał(a):Voyager--2.5 CRD, wersja europejska. Brat ma i bardzo chwali, także oszczędność paliwa. Mówi, że w trasie ok 6 l pali, nie sprawdzałem, powtarzam tylko co mówi.![]()
Trochę chyba brata fantazja ponosi...
maciek1956 napisał(a):C 8 ma ktoś z forum, silnik 2 l zbyt słaby.
140KM i słaby?![]()
A jakby ten Ktoś mógł się ujawnić ,to chętnie bym o tym samochodzie pogadał...
.png)
anakin napisał(a):
No to jak jest z LPG w C8?
Całe życie jeżdżę na gazie ( z tym,że Vectrami).
Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.