Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Renault Espace IV,czyli wolne wnioski na temat van-ów

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
anakin
Legenda_mistrz LM

Postnapisał(a) anakin » 01.06.2011 20:06

Jak na razie tylko potwierdzacie to co już czytałem...
Pier......się tam chyba wszystko!

Generalnie,jak już mówiłem "napaliłem się" na C8, a jak się już na coś...............to ciężko mi to potem z głowy wybić! :wink:

Espace generalnie jest stosunkowo brzydki,a podstawowym elementem,,który powoduje ,że go rozważam jako jedną z opcji (choć coraz bardziej wątpliwą) jest jego "pojemność wewnętrzna".
Z
Cromaniak

Postnapisał(a) Z » 01.06.2011 20:46

anakin co Ci po pojemności jak reszta to szit,mam Vw Tourana który już od roku stoi nie jeżdżony i zapewne ja już nie będę miał wątpliwej przyjemności poruszać się tym autem.Przesiadłem się na japończyka,niby z takim samym silnikiem lecz na tego złego słowa nie dam powiedzieć,co z tego że więcej pali lecz jedzie :lol:
scrapp
Croentuzjasta

Postnapisał(a) scrapp » 01.06.2011 21:25

Turan to Caddy i tyle. To już lepiej brać Berlingo. Ale ani jeden ani drugi nie są z ligi C8 itp. Akurat o C8, 807 to też dużo można się naczytać.
Pojemność auta jest nieoceniona jak się ma dzieci.
Jak masz spakować rowerek, basenik, piłke, materac, koło , piłki, łopatki,zabawki, itd. to wtedy wiesz po co ta przestrzeń.
Ostatnio edytowano 01.06.2011 21:42 przez scrapp, łącznie edytowano 1 raz
anakin
Legenda_mistrz LM

Postnapisał(a) anakin » 01.06.2011 21:26

scrapp napisał(a):Jak masz spakować basenik to wtedy wiesz po co ta przestrzeń.

Jeszcze radzę sobie "tradycyjnie"! :wink:
scrapp
Croentuzjasta

Postnapisał(a) scrapp » 01.06.2011 21:44

Ale na siostrę to miejsce masz?
Krystof
Cromaniak

Postnapisał(a) Krystof » 02.06.2011 06:42

anakin napisał(a):
scrapp napisał(a):Jak masz spakować basenik to wtedy wiesz po co ta przestrzeń.

Jeszcze radzę sobie "tradycyjnie"! :wink:
:D :D :D

Anakin, na prawdę - zerknij na te MPV ;@)

to moja pierwsza wewnątrz:
Obrazek
Obrazek

Obrazek
ADAMOS II
Cromaniak

Postnapisał(a) ADAMOS II » 02.06.2011 06:44

Odpuść sobie Espace...jego szał już minął.
Pomyśl o Voyagerze.
MPV też dobry.
Pod LPG-obydwa.
Krystof
Cromaniak

Postnapisał(a) Krystof » 02.06.2011 06:47

Espace generalnie jest stosunkowo brzydki,a podstawowym elementem,,który powoduje ,że go rozważam jako jedną z opcji (choć coraz bardziej wątpliwą) jest jego "pojemność wewnętrzna".

ja, tradycyjnie, po kilku miesiącach posiadani myślę już, co będzie następne ... i o ile nie trzecia mazda MPV (tu już trochę zboczenie by było), to myślęo Previi (za droga, niestety), albo Voyagerze - od zawsze mi się podobał (z zewnątrz), jest dokładnie wielkości MPV i ma jużw miarę uporządkowane sprawy wadliwego sprzęgła ... tyle, że pali troszkę dużo, no to 2.5 l

Madzia pali teraz ok. 8 po mieście, a jej max, to ok. 9,5 zimą, z klimą, w mieście
Krystof
Cromaniak

Postnapisał(a) Krystof » 02.06.2011 06:51

ADAMOS II napisał(a): Pod LPG-obydwa.

w bagażniku, co zaprzecza walce o pojemność wnętrza, lub pod autem - z małym zbiornikiem ... dla mnie trochę słaba opcja

mpv po 2004 ma tylne fotele (ławka) chowane w podłodze (wcześniej łatwo wyciągane) - może można pokombinować z gazem zamiast ławki jakoś? nie wiem, ja stawiam na diesla*

*uwaga - to jest wg dekry euro3, więc niehalo z pojeżdżeniem po niemieckich starówkach ... co Anakina chyba mało dotyczy :wink:
ADAMOS II
Cromaniak

Postnapisał(a) ADAMOS II » 02.06.2011 07:27

Krystof napisał(a):
ADAMOS II napisał(a): Pod LPG-obydwa.

w bagażniku, co zaprzecza walce o pojemność wnętrza, lub pod autem - z małym zbiornikiem ... dla mnie trochę słaba opcja

Tylko pod spodem,przy dobrych układach ma prawie 400 km zasięgu...
to wcale nie jest mało.
Krystof
Cromaniak

Postnapisał(a) Krystof » 02.06.2011 07:37

to wcale nie jest mało.

kumam, to jest specyfika jeżdżenia na gazie - nie znam się, trudno mi powiedzieć, czy to mało, czy dużo ...

na pewno mało, gdy ktoś jeździ małym dieselkiem i tankuje co 900 kilometrów (np. peugeot 307 tak ma);

ja tankuję na trasie wakacyjnej co około 600 - 700, ot tak - na wszelki wypadek, plus by sobie kostki rozprostować itp. W tym kontekście 400 km to malutko - po autobanie raptem 3 godziny, szkoda się zatrzymywać
anakin
Legenda_mistrz LM

Postnapisał(a) anakin » 02.06.2011 08:01

Krystof napisał(a):to moja pierwsza wewnątrz:

Zerknę.
Wiesz co mi się nie podoba w samochodach takich jak Sharan,Galaxy czy Alhambra?
Wyglądają wszystkie jak................żelazka! :roll: Takie z duszą...
MPV wygląda.....podobnie (sorry :wink: )
Ale popatrzę.....czemu nie.
Tym bardziej,że to zachwalasz...
Moim problemem jest generalnie to,że moja rodzina (2+2) ma w sumie prawie...............7 metrów wzrostu! :lol: ( z czego większa część to nogi :lol:).
I stąd ta opcja z Espace.

Wiem,wiem....Zaraz mi ktoś każe se................Lublina kupić. :lol:
ADAMOS II napisał(a): Pomyśl o Voyagerze.
MPV też dobry.

Myślę. Tylko jak mówi Krystof te motory mnie przerażają...
2,5 l to trochę dużo....Ja wiem, ciężkie auto i trudno ,żeby ktoś tam 1,6 montował,ale....
Krystof napisał(a):*uwaga - to jest wg dekry euro3, więc niehalo z pojeżdżeniem po niemieckich starówkach ... co Anakina chyba mało dotyczy :wink:

Powiem nawet więcej.
Mam to w dupie! :lol:
Krystof napisał(a):
to wcale nie jest mało.

kumam, to jest specyfika jeżdżenia na gazie - nie znam się, trudno mi powiedzieć, czy to mało, czy dużo ...

To nie jest żaden problem.
Moja "vectrunia" ma zbiornik własnie 40 l i nie ma dla mnie żadnego problemu tankować raz na 400 km....Spoko.
A ( to w ramach ciekawostki) w zeszłym roku po zatankowaniu na Węgrzech pełnego zbiornika zrobiłem na nim ..................570 km!
Kolega jechał Sharanem i po 400 już tankował.

Gdyby produkowali po 2000r Opla Sintrę, tego tematu by w ogóle nie było! :D Niestety to już trochę stare auto....Za stare.
Krystof napisał(a): Voyagerze - od zawsze mi się podobał (z zewnątrz), jest dokładnie wielkości MPV

8O 8O 8O

Sorry,ale teraz chyba przesadziłeś..
Wg mnie MPV pod względem wielkości wygląda jak uboga krewna Voyagera! :wink:
Oczywiście mogę się mylić,choć...............nie sądzę. :wink:
Krystof
Cromaniak

Postnapisał(a) Krystof » 02.06.2011 08:42

Sorry,ale teraz chyba przesadziłeś..
Wg mnie MPV pod względem wielkości wygląda jak uboga krewna Voyagera!
Oczywiście mogę się mylić,choć...............nie sądzę.

o ja pierdziu, Anakin, ty znowu to samo ... czy ty widziałeś kiedyś MPV?
może mylisz ją z jakimś premacy, albo M5???

MPV to normalny van, żaden minivan, żaden sratatamvan, tylko van - regularny rozmiar Voyagera, przesuwane drzwi, 5 foteli wyciąganych + dwa w bagażniku (niższe niż te w voyagerze, ale dla dorosłych), siedzisz normalnie, jak w furgonetce - wysoko, na półce pod przednią szybą, to się możesz prawie położyć ;@)
przy dwóch rzędach siedzeń wkładasz do bagażnika europaletę (wczoraj wiozłem), albo rower bez odkręcania koła - normalnie stoi w bagażniku, an jak jadę sam na deskę, to mam ją w środku, razem z żaglami, bomem, masztem i całym barachłem - tylko sobie siedzenia kładę i dska 76x260 leży obok ...
anakin
Legenda_mistrz LM

Postnapisał(a) anakin » 02.06.2011 08:45

No dobra,dobra.... :wink:
Nie mówię,że to nie jest van..

Szczerze powiedziawszy nie miałem okazji zobaczyć go live a moje spostrzeżenia oparte są jedynie na zdjęciach które oglądam (nawet w tej chwili :wink: )
Krystof
Cromaniak

Postnapisał(a) Krystof » 02.06.2011 08:51

faktem jest, że wygląda, jak nadmuchane kombi - c5 i omega się wydają większe :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Renault Espace IV,czyli wolne wnioski na temat van-ów - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone