Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pytanie do Warszawiaków ? ....i co tam słychać w Stolicy :)

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
ja natka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ja natka » 21.12.2011 22:26

franko napisał(a):Ursynów-sypialnia (nie chcę nikogo urazić)

Nie urażasz :wink: . Ale czasy kiedy Ursynów=sypialnia, mamy dawno za sobą. Niestety wiele osób nadal powiela opinię :( , która powstała w latach 80-tych.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 21.12.2011 22:34

ja natka napisał(a):Niestety wiele osób nadal powiela opinię :(

Ja nie powielam :D

Byłem świadkiem narodzin Gminy Ursynów, tak samo, jak uczestniczyłem w powstaniu Dzielnicy Ursynów.

Miałem kilka godzin, na zmianę tablic z nazwami wszystkich gminnych urzędów, na dzielnicowe, a akurat, zapamiętam to do końca życia, wtedy przyszła taka potężna wichura nad Warszawą, że tablice porywało :D

Musiałem przerwać prace i, w ten sposób, byliście samodzielną gminą kilka godzin dłużej :lol:

No i ze szpitali słyniecie, ale to już przykre wspomnienia się wiążą :/
Przykre, ale też i wesołe.

Dobrze, że są ...

Pozdrawiam
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 22.12.2011 18:22

weldon napisał(a):paczka u Bliklego skubnąć po drodze.

Cholera ......a mam zamiar od 1 przejść na ścisłą dietę :?
Najwyżej się nawcinam tych pączków 30 :lol: , bo fakt pamiętam jeszcze z przed 10 lat , że "niebo w gębie".
weldon napisał(a):w Sphinxie można coś zjeść

W Sphinxie jadłem dobre 3 lata temu w Gdańsku na Długim targu , ale odkąd znajomy się tam zatruł , chyba mu rzucili jakiegoś starego gnata na talerz , omijam Sphinxa z daleka.

Zresztą pamiętam początki Sphinxa u nas na Długiej , faktycznie jedzenie było pyszne i dużo , ale z biegiem czasu już poszli na masówkę , porcje coraz mniejsze , ceny wyższe ......w moim odczuciu Sphinx spadł na psy......
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 22.12.2011 19:44

maniust napisał(a):
Zresztą pamiętam początki Sphinxa u nas na Długiej , faktycznie jedzenie było pyszne i dużo , ale z biegiem czasu już poszli na masówkę , porcje coraz mniejsze , ceny wyższe ......w moim odczuciu Sphinx spadł na psy......

Potwierdza tę opinię mój znajomy, który pracował w te firmie jako kucharz.
mahadarbi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mahadarbi » 22.12.2011 22:47

maniust napisał(a):
weldon napisał(a):paczka u Bliklego skubnąć po drodze.

Cholera ......a mam zamiar od 1 przejść na ścisłą dietę :?
Najwyżej się nawcinam tych pączków 30 :lol: , bo fakt pamiętam jeszcze z przed 10 lat , że "niebo w gębie"

Owszem, niebo, a byłeś kiedyś w raju? Wstąp do Batidy przy Krakowskim
www.batida.com.pl

Idę o zakład - odlecisz :lol:

Co do sieci typu Sphinx.. syf taki, że w ogóle szkoda pół słowa :!: :twisted:
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 23.12.2011 07:22

mahadarbi napisał(a):a byłeś kiedyś w raju?

No ba , ale na razie tylko 3 razy :mrgreen: , ale mam plan taki że co roku , aż zwiedzę cały.
mahadarbi napisał(a):Wstąp do Batidy przy Krakowskim www.batida.com.pl

No dobra "Podwale" , "Trattolia" , pączki u "Biklego" i "Batida" ..... starczy , przecież nie będę tylko żarł w tej Warszawie. :wink:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 23.12.2011 07:32

Dziecko potwierdza, że Sfinksa ktoś kupił i moje informacje są przedawnione.

Jak sobie zaplanujesz trasę, pomiędzy hotelem, Bliklem, Podwalem i z powrotem, to zobaczysz,
że bez przekąszenia czegoś po drodze możesz nie dać rady dojść :D

A na seteczke, to do Przekąsek Zakąsek.

Akurat obok Batidy ... ;)
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 30.12.2011 18:36

Pozdrawiamy z Wa-wy :D

Muszę powiedzieć Warszawiacy że jestem pod wrażeniem , macie przepiękną choinkę na Placu Zamkowym , super oświetlony przeróżnymi lampkami Nowy Świat i całą ulicę pod domem Bronka.
Niestety nie udało nam się tam wejść choć padło hasło od mojej żony :
-może wpadniemy do Bronka !
-tak chyba odwiedzić WC , lać mi się chce :lool:

Pomyliliśmy knajpki i zamiast do trattorii rucola na Miodowej , wpadliśmy na trattorii roma na Ludnej w drodze z hotelu na Stare miasto :evil: (zapomniałem spisać wcześniej to co podała mahadarbi).
Jednak trattorię roma na Ludnej polecam z czystym sumieniem , pyszna pizza , miła obsługa , niedrogo i duża porcja ! :wink:
Jutro zrobimy podejście do trattorii rucola lub Podwali i wieczorem na Sylwester pod chmurką na Placu Konstytucji.

Pączki od Biklego mniamniuśne !!!!!! :lol:

Życzymy wszystkim WSPANIAŁEJ ZABAWY I WSZYSTKIEGO NAJ ! W 2012 r.
ja natka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ja natka » 30.12.2011 20:29

Maniust i Tobie wszystkiego NAJ w 2012.:D
I ....szalonego Sylwestra w "stolycy" :D
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 30.12.2011 21:00

Cuda od Bliklego :lol:

Obrazek

Nie wziąłem aparatu z hotelu :evil: , to cuda Warszawskie jutro dopiero......
mahadarbi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mahadarbi » 30.12.2011 21:08

maniust napisał(a):Muszę powiedzieć Warszawiacy że jestem pod wrażeniem , macie przepiękną choinkę na Placu Zamkowym , super oświetlony przeróżnymi lampkami Nowy Świat

Warszawa rządzi, a nie mówiłam Ci? :lol: :wink:

maniust napisał(a):Pomyliliśmy knajpki i zamiast do trattorii rucola na Miodowej , wpadliśmy na trattorii roma na Ludnej w drodze z hotelu na Stare miasto :evil: (zapomniałem spisać wcześniej to co podała mahadarbi)

Aleś... :!: :roll: Pytać o radę i nie spisać, łoooo mamo :roll: :roll: :roll: :roll: :wink:

maniust napisał(a):wieczorem na Sylwester pod chmurką na Placu Konstytucji

A przygotowałeś się jakoś psychicznie? Kasetę Boysów kupiłeś? Bo tam nie będzie przelewek - kto nie śpiewa i 'rączki w górę' do widzenia żegnaj Gienia :lool:

Do siego i udanej zabawy! Nie dajcie się zadeptać w tłumie :wink:
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 30.12.2011 21:30

maniust napisał(a):Cuda od Bliklego :lol:

No, nie. :cry: Wierzysz w te bajki.
To działa na podobnej zasadzie jak "kremówki". Nic aż nadto, po prostu standard, ale ten marketing ...
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 30.12.2011 21:47

mahadarbi napisał(a):Aleś... :!: :roll: Pytać o radę i nie spisać, łoooo mamo :roll: :roll: :roll: :roll: :wink:

W sumie to nie do końca tak.....
Miałem sobie zapisać już w domu przed wyjazdem , ale moja Pani mówi że w hotelu jest wifi to wejdziemy na neta i zobaczymy przed wyprawą na Stare miasto.
- No ok!
Jednak w drodze do hotelu wzdłuż Wisłostrady widzimy , reklamę trattioli roma i i zaraz już hotel.
No to dawaj , bo bez śniadania od rana .
Jednak po zamówieniu obiadku coś nam nie pasowało.....
Potem idąc na Stare miasto widzimy trattoria rucola.
-to tu mieliśmy przyjść (mówię) :roll:

De facto jednak nie ma co żałować :) , jak pisałem wyżej trattolię roma mogę polecić , a rucola odwiedzimy jutro.

mahadarbi napisał(a):Nie dajcie się zadeptać w tłumie :wink:

W zeszłym roku pod Sukiennicami nas nie zadeptali , to może i teraz się uda...... :wink:

woka napisał(a):No, nie. :cry: Wierzysz w te bajki.
To działa na podobnej zasadzie jak "kremówki". Nic aż nadto, po prostu standard, ale ten marketing ...

W bajki nie wierzę , ale wiesz ....masz po części rację Woka , gdybyś był kiedyś w Gdańsku to odpuść Pelowskiego....eeehhhh ten marketing..... :wink:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 30.12.2011 21:56

woka napisał(a):
maniust napisał(a):Cuda od Bliklego :lol:

No, nie. :cry: Wierzysz w te bajki.

Babcia pracowała w Domu Chłopa na Placu Powstańców, w cukierni, a potem robiła sama, w domu ;)
Wiem czym się różnią pączki, od pączków od Bliklego :D

Inna sprawa, że sporo cukierni podniosło poprzeczkę i, jakościowo, nie odbiega od tych najlepszych.

Ale to tylko na plus wychodzi, na plus :)

W każdym razie, przy podobnych jakościowo, to różnicą jest "zjeść pączka", a "zjeść pączka u Bliklego" .

Dla nas, to bardziej tradycja, niż marketing.

Taką tradycją są też lody z Zielonej Budki.
Kto nie wie, gdzie stała Zielona Budka, też nie doceni i na marketing będzie zwalał ;)

To tak, jakbyś we Wrocławiu powiedział, że Grycan to to samo co Algida :lol:

Pozdrawiam
mahadarbi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mahadarbi » 30.12.2011 22:03

maniust napisał(a):... a rucola odwiedzimy jutro

No bardzo jestem ciekawa Waszych doznań :wink:

mahadarbi napisał(a):W zeszłym roku pod Sukiennicami nas nie zadeptali , to może i teraz się uda...... :wink:

Gdzie Sukiennicom do Placu Konstytucji :!: :?: :roll: Łoj... :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Pytanie do Warszawiaków ? ....i co tam słychać w Stolicy :) - strona 1...
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone