Pytanie do Warszawiaków ? ....i co tam słychać w Stolicy :)
Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce. Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie! [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Pytanie nie w temacie "muzealnym", ale ... Gdzie w W-wie mogę sprzedać, jeśli ktoś zechce kupić , stare, z młodzieńczych lat zbiory znaczków, głównie polskich
Dziadek Maciek napisał(a):Wiedziałem, że odpowiesz pierwszy, a może nawet jedyny Pozdrawiam
Witam Jest jeszcze stara firma na Bagatela 10. Gałeccy - antykwariat filatelistyka numizmatyka. W tej kamiennicy co kręcili "Prawo Agaty" Może tam kupią.
Ja też mam od groma znaczków po tacie i mam podobny problem.
Jak bez rezerwacji, to musisz sam sobie wybrać coś, co ci się spodoba i gdzie będziesz miał miejsce. Jak z rezerwacją, to może Kompania Piwna na Podwalu? Zdaje się, ze mają menu dla dzieci. Albo może taka rzadko dziś spotykana atrakcja dla dzieciaków - Bar Mleczny Pod Barbakanem? Są Pierogarnie, gdzie z pewnością dostaniesz coś, co się dzieciom spodoba, a tutaj masz spis innych knajpek.
A na deser może Tolubię? Albo na Nowomiejskiej, przed Barbakanem, na lody. Nie wiem czemu, ale tam zawsze jest wielka kolejka.
W ciągu dnia to w miarę pusto jest na Zakroczymskiej, w ogródkach, fajną atrakcją może być wizyta w Borucie, na Rynku Nowego Miasta, ale obawiam się, że bez rezerwacji to w weekend wszędzie będzie ciężko o miejsce.
Kompania jest dość głośna, ale też dość atrakcyjna.
Tak na uboczu to może Retman? A może pasaż Szyfmana przy Oboźnej? Jest tam kilka fajnych knajpek. Ja byłem tylko w Babushce - było fajnie. Ceprownia i BrowArmia też tłoczne i głośne.
Z dorosłymi mniejszy kłopot, bo idzie się na gzika, flaki i setę Tak na szybko, to smaczne są gorące kanapki, chyba u Gesslerów, na Krakowskim? Dzieciak je chwali.