napisał(a) iriska » 30.05.2011 10:39
juras76 napisał(a):Fajnie,
Ogólnie chciałem się dowiedzieć gdzie jest ulica Petra Kresimira IV w Okrug oraz mniej więcej poznać plan Trogiru a tu rozwinęła się cała dyskusja o wyspie Ciovo i Trogirze. W sumie super bo się parę ciekawostek dowiedziałem.
A samą ulicę wraz z numerem domu znalazłem w Automapie, tylko źle szukałem wcześniej.
Ale piszcie dalej co tam ciekawego i w Ciovo (jakieś bardzo fajne miejsca, dobre knajpki), i w Trogirze. Może żona się przekona do m-ca bo jeszcze nie widziała a już narzeka ...
juras
Całkiem blisko bedziecie mieć do baru Renata, bardzo fajny z grillem i paleniskiem ale jeszcze fajniejszy jest bar Obzor nad samym morzem i z małym basenem dla dzieciaków

Przy plaży głownej w Okrug Gornij jest bar przy barze do wyboru do koloru

To samo jest w Trogirze

a jak już tam bedziecie nie zapomnijcie skosztowac lodów(pyszności)Zapomniałam jak się nazywa restauracja w Okrug niedaleko małego bazarku, na rogu jest kawiarnia a troszke niżej w kierunku Trogiru bardzo miły lokal z sympatyczną obsługą.Polecam!Napewno znajdziecie coś fajnego i na brak atrakcji narzekać nie będziecie.I koniecznie spróbujcie rogaliczków z czekoladą w piekarni Eufemia (rozkosz)No i być może do zobaczenia na Ciovo