KrisM napisał(a):ile obecnie kosztuje ON na MOP Rowień orientuje się ktoś?
dzwoń, pytaj bezpośrednio , będziesz miał pewność
.png)
KrisM napisał(a):ile obecnie kosztuje ON na MOP Rowień orientuje się ktoś?
.png)
.png)
.png)
piekarz napisał(a):jeśli chodzi o winietę słoweńską to jest tak jak piszesz Vito zalicza się tak jak inne samochody osobowe czyli 2A, a Fiat Ducato, Ford Transit, VW Transporter zalicza się już do 2B i opłata za tydzień wynosi nie 15 Euro a 40 Euro. Chodzi dosłownie o centymetry w wymiarach max 130 cm na osi przedniego koła do szyby- Vito ma mniej, tak to sobie Słoweńcy wymyślili
Ja osobiście omijam autostradę przez Mureck, gorzej jeśli jedziesz na Istrię to wtedy masz dylemat bo opłata spora.
za trzy tygodnie ruszam właśnie Vito
.png)
piekarz napisał(a):cenę z Austrii podałem z Ilz ( 40 km przed Graz) z przed kilku dni
.png)
.png)
kodens79 napisał(a):piekarz napisał(a):cenę z Austrii podałem z Ilz ( 40 km przed Graz) z przed kilku dni
Cena z dziś rana to 1.286 https://www.google.pl/maps/@47.0797711, ... a=!3m1!1e3
.png)
.png)
slawekzur napisał(a):Witam, mam pytanko-będę jechać przez Słowację (Barwinek-Presov-Kosice i dalej na Węgry). Czy da się ominąć drogi płatne? Widziałem, że obok płatnych autostrad biegną bezpłatne drogi. Tylko nie wiem dokładnie które odcinki są płatne. Czy ten odcinek koło Svidnika jest płatny? Dalej Presov-Kosice wiem że jest płatny ale obok biegnie chyba droga bezpłatna? I czy odcinek między Kosicami a granicą węgierską jest płatny?
.png)
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi