napisał(a) Raul73 » 29.05.2013 23:54
Co prawda modem nie jestem, ale jestem na tym forum już od ładnych kilku lat i moje zdanie jest takie:
Forum to ktoś kiedyś założył, opracował jego regulamin (który każdy przy rejestracji akceptuje), ktoś wybrał adminów i moderatorów, aby oni porządku na tym forum pilnowali, dał im również do tego odpowiednie narzędzia. W związku z tym uważam, że za nieprzestrzeganie regulaminu mod słusznie wymierza regulaminową karę bądź ostrzeżenie i... i na tym koniec. Nie powinien się w ogóle nikomu na forum tłumaczyć (co najwyżej prywatnie, a i tez niekoniecznie). Na innym forum, na którym jestem, funkcjonuje to w ten sposób, że dostaje się bana na określony czas i w nawiasie jest powód (najczęściej jedno słowo). I koniec dyskusji! Jeśli ktoś ma jakieś wątpliwości czy inne problemy, to jego sprawa i może sobie te problemy wsadzić... wiadomo gdzie. A jak mu się nie podoba, to zawsze może się wyrejestrować.
Tak, że tutaj to i tak jest lajcik, bo stale jakieś żale, reklamacje, zapytania - i może dlatego porobiło sie ostatnio takie szambo! Moim zdaniem tu nie ma miejsca na demokrację - tu rządzą moderatorzy. Czy się to komuś podoba, czy nie. A jeśli się nie podoba, to jest dużo innych for, zawsze tez można się na fejsbooku czy tym podobnym badziewiu wyżyć.
Ostatnio edytowano 29.05.2013 23:56 przez
Raul73, łącznie edytowano 1 raz