Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Nowe forum - dyskusja

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 29.05.2013 23:48

kinga35 napisał(a):Masz jakąś ramkę ? bo ja widzę tylko smutną emotkę jak w przedszkolu :)
Tylko tak pytam z ciekawości, w końcu jestem tutaj nowa i wcale nie zależy mi by na "własnej skórze" ją doświadczyć :) Nie czuję się jeszcze tak zasłużona :)

Przepraszam, w zamieszaniu nie odpisałem. Mam ramkę po środku ekranu, czerwoną, z tekstem, że dostałem ostrzeżenie za OT, z linkiem,gdzie to OT było (bzdura) i wielkim napisem OK. Pół ekranu toto zasłania, ale daję radę. Jak kliknę OK, to ramka zniknie, ale ja nie klikam, bo nie akceptuję tego i nie zgadzam się z tym.
Pozdrawiam
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 29.05.2013 23:54

Co prawda modem nie jestem, ale jestem na tym forum już od ładnych kilku lat i moje zdanie jest takie:

Forum to ktoś kiedyś założył, opracował jego regulamin (który każdy przy rejestracji akceptuje), ktoś wybrał adminów i moderatorów, aby oni porządku na tym forum pilnowali, dał im również do tego odpowiednie narzędzia. W związku z tym uważam, że za nieprzestrzeganie regulaminu mod słusznie wymierza regulaminową karę bądź ostrzeżenie i... i na tym koniec. Nie powinien się w ogóle nikomu na forum tłumaczyć (co najwyżej prywatnie, a i tez niekoniecznie). Na innym forum, na którym jestem, funkcjonuje to w ten sposób, że dostaje się bana na określony czas i w nawiasie jest powód (najczęściej jedno słowo). I koniec dyskusji! Jeśli ktoś ma jakieś wątpliwości czy inne problemy, to jego sprawa i może sobie te problemy wsadzić... wiadomo gdzie. A jak mu się nie podoba, to zawsze może się wyrejestrować.

Tak, że tutaj to i tak jest lajcik, bo stale jakieś żale, reklamacje, zapytania - i może dlatego porobiło sie ostatnio takie szambo! Moim zdaniem tu nie ma miejsca na demokrację - tu rządzą moderatorzy. Czy się to komuś podoba, czy nie. A jeśli się nie podoba, to jest dużo innych for, zawsze tez można się na fejsbooku czy tym podobnym badziewiu wyżyć.
Ostatnio edytowano 29.05.2013 23:56 przez Raul73, łącznie edytowano 1 raz
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 29.05.2013 23:56

Janusz Bajcer napisał(a):odp.1 post usunął Jacek.
odp.2 za co o masz ostrzeżenie, jest w linku nr 1 - ponadto: nie widzę u Ciebie żadnej czerwonej ramki, nie wiem o co chodzi z tym OK.

tak to wygląda, tylko jest w czerwonej ramce:

Oto ostrzeżenie wystawione przez moderatora lub administratora forum:
To ostrzeżenie dotyczy następującego postu: viewtopic.php?f=12&p=1181620#p1181620.
Po dwóch sprzątaniach prosiłem nie robić OT.
OK

A dlaczego Jacek od rana nie może mi odpowiedzieć?
Ramki nie widzisz, bo jest na moim monitorze.
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 30.05.2013 00:03

Raul73 napisał(a):Co prawda modem nie jestem, ale jestem na tym forum już od ładnych kilku lat i moje zdanie jest takie:

Forum to ktoś kiedyś założył, opracował jego regulamin (który każdy przy rejestracji akceptuje), ktoś wybrał adminów i moderatorów, aby oni porządku na tym forum pilnowali, dał im również do tego odpowiednie narzędzia. W związku z tym uważam, że za nieprzestrzeganie regulaminu mod słusznie wymierza regulaminową karę bądź ostrzeżenie i... i na tym koniec. Nie powinien się w ogóle nikomu na forum tłumaczyć (co najwyżej prywatnie, a i tez niekoniecznie). Na innym forum, na którym jestem, funkcjonuje to w ten sposób, że dostaje się bana na określony czas i w nawiasie jest powód (najczęściej jedno słowo). I koniec dyskusji! Jeśli ktoś ma jakieś wątpliwości czy inne problemy, to jego sprawa i może sobie te problemy wsadzić... wiadomo gdzie. A jak mu się nie podoba, to zawsze może się wyrejestrować.

Tak, że tutaj to i tak jest lajcik, bo stale jakieś żale, reklamacje, zapytania - i może dlatego porobiło sie ostatnio takie szambo! Moim zdaniem tu nie ma miejsca na demokrację - tu rządzą moderatorzy. Czy się to komuś podoba, czy nie. A jeśli się nie podoba, to jest dużo innych for, zawsze tez można się na fejsbooku czy tym podobnym badziewiu wyżyć.

Witam.
Masz rację, ale nie do końca.Zero dyskusji, jak piszesz, to już przerabialiśmy i nie wyszło. Kiedyś tam. Regulamin akceptowaliśmy wszyscy, zgadza się. Ale mam wrażenie, że tu jest parę regulaminów i mnie obecnie potraktowano tym innym. Nie mogę zaakceptować kary za pytanie "kiedy i dokąd jedziesz", gdzie inne, gorsze sformułowania przechodzą bez echa.
ynka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ynka » 30.05.2013 00:05

jara napisał(a):
kinga35 napisał(a):Masz jakąś ramkę ? bo ja widzę tylko smutną emotkę jak w przedszkolu :)
Tylko tak pytam z ciekawości, w końcu jestem tutaj nowa i wcale nie zależy mi by na "własnej skórze" ją doświadczyć :) Nie czuję się jeszcze tak zasłużona :)

Przepraszam, w zamieszaniu nie odpisałem. Mam ramkę po środku ekranu, czerwoną, z tekstem, że dostałem ostrzeżenie za OT, z linkiem,gdzie to OT było (bzdura) i wielkim napisem OK. Pół ekranu toto zasłania, ale daję radę. Jak kliknę OK, to ramka zniknie, ale ja nie klikam, bo nie akceptuję tego i nie zgadzam się z tym.
Pozdrawiam

Jaro, niestety juz dostalismy ostrzeżenia, a ta ramka tylko nas o tym informuje, czy klikniesz ok czy nie, ostrzeżenie już dostałeś, ta ramka to tylko informacja... myslałam że robisz jaja sobie i się wygłupiałam ale niestety okazuje się że to na poważnie... za nie wiadomo co dostaje się ostrzeżenia a potem bana, wrrr...
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 30.05.2013 00:13

ynka napisał(a):Jaro, niestety juz dostalismy ostrzeżenia, a ta ramka tylko nas o tym informuje, czy klikniesz ok czy nie, ostrzeżenie już dostałeś, ta ramka to tylko informacja... myslałam że robisz jaja sobie i się wygłupiałam ale niestety okazuje się że to na poważnie... za nie wiadomo co dostaje się ostrzeżenia a potem bana, wrrr...

Solidaryzuję się z Wami, ale chcę powiedzieć, że Forum to nie KRL-D czy Kuba. Pytam od rana o mój wpis, jak grochem o ścianę, napisałem 3 słowa, normalne, dostałem ramkę. Mody są dla forumowiczów, nikt nie robi łaski, że odpowie na pytanie.A karać jest najłatwiej. Nie wygłupiłaś, bo to był taki śmiech przez łzy :cry:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 30.05.2013 00:22

jara napisał(a):A dlaczego Jacek od rana nie może mi odpowiedzieć?

Nie jestem Jackiem.
Skoro masz ramkę na swoim monitorze to ja Ci jej nie zdejmę.
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 30.05.2013 00:29

Janusz Bajcer napisał(a):

Nie jestem Jackiem.

Ale Ty ją tam wrzuciłeś, a ja jej nie chcę.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 30.05.2013 00:46

jara napisał(a):
Janusz Bajcer napisał(a):

Nie jestem Jackiem.

Ale Ty ją tam wrzuciłeś, a ja jej nie chcę.

Trudno, musisz z nią przez miesiąc żyć - laku noć :papa:
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 30.05.2013 00:50

Janusz Bajcer napisał(a):Trudno, musisz z nią przez miesiąc żyć - laku noć :papa:

I myślisz, że Twoje na wierzchu? Żal.
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 30.05.2013 07:24

dzien-dobry-t26502-47625.html#p1181887

Ten post?

jara napisał(a):Spocznij.

No cóż...wybacz Jara ale trochę tu mało merytorycznej treści, o którą prosił Janusz (w temacie Nowe forum).
Może to marne pocieszenie ale poleciał Twój post i darka1 (za to samo).

Życzę miłego dnia.
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 30.05.2013 07:33

jara napisał(a):Spocznij.

Jacek S napisał(a):No cóż...wybacz Jara ale trochę tu mało merytorycznej treści, o którą prosił Janusz (w temacie Nowe forum).
Poleciał Twój post i darka1 (za to samo).

Życzę miłego dnia.

Ależ to krótka i zwięzła odpowiedź na wszystko, co wymyślał wyżej wymieniony.

A ramka?

Miłego...
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 30.05.2013 07:34

Ramka?
Nie wiem o co chodzi bo to nie ja.
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 30.05.2013 07:46

Jacek S napisał(a):Ramka?
Nie wiem o co chodzi bo to nie ja.

Jak na egzekutywie.

Reasumując:są 4 wyrazy. zajmuje się tymi wyrazami dwóch Modów. Ja mam ramkę, która już mi się przed oczyma wyświetla, gdy je zamykam. Już jej nie mam, kliknąłem OK i znikła. Nie dałem rady dłużej. Ale za to światopogląd mi się nowy ukształtował, bo do tej pory nie wierzyłem w niektóre opinie.
Miłego
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 30.05.2013 07:47

Wpis omyłkowy. - do wycięcia.
Ostatnio edytowano 30.05.2013 07:51 przez darek1, łącznie edytowano 2 razy
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone