Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Nowe forum - dyskusja

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Bocian
zbanowany
Re: Nowe Forum

Postnapisał(a) Bocian » 21.02.2013 12:11

Josko Bulic napisał(a):
Bocian napisał(a):A tak jeszcze w innym temacie, skoro można walić OT, to poczytałem sobie posty inmana i ma on bardzo podobną cechę do Agaty, z kim rozmawia na forum, to wysyła go do podstawówki :) Czyżby jakiś klon?
Nie denerwuj sie Roda prijatelju stary jeszcie troche i klonowanie bendzie na dzien dobry.Idom moderne czasy a my sie muszyme dostosowacz do tego.Może to nie bendzie take żle bo na pszyklad można bendzie żone sklonowacz w kilka egzenplażuw ha ha :D

Joško, a gdzie tu widzisz jakieś nerwy? :)
No i po co, tak na logikę, mieć kilka egzemplarzy tego samego modelu? :mrgreen:
agata22051979
Croentuzjasta

Postnapisał(a) agata22051979 » 21.02.2013 12:50

Oj Bocian-ku! Ubawiłam się setnie :) Jak to dobrze zacząć dzień z uśmiechem na ustach :) Jakżem Ci wdzięczną i obowiązaną! Już myślałam, że wrócimy do nudnego tematu linkowania, a tu Bocian znów dostarcza rozrywki :)
A skoro lubisz przeglądać wpisy z przeszłości, to - proszę - choć czytaj ze zrozumieniem. Mój pierwszy wpis o przedszkolu był tylko figurą retoryczną. W drugim, nie wysyłałam Cię do podstawówki, tylko wskazałam pozycję podręcznikową, żebyś mógł uzupełnić wiedzę z zakresu zasad pisowni i interpunkcji, jako że - jak sam pisałeś -rażą Cię błędy innych. Nic na to nie poradzę, że to podręcznik z podstawówki - zdaje się z 4 lub najdalej 5 klasy (?). Może któraś mama nam pomoże z dokładnym namiarem na książkę, która akurat ma ucznia przerabiającego te tematy? Chyba nawet może dać linka do stronki www, bo to nie kwatera ;) Do podstawówki nie musisz wracać, wystarczy że sobie poczytasz :)
Tak, tak, Bocianie, ja i Inman, to ta sama osoba ;)

Basiulinku, dziękuję za odzew. Wiem, że jestem nowa na forum, ale to chyba nie tylko chodzi o fakt bycia nowicjuszem, aby linki uważać za przydatne. Po prostu czasem się urobimy w szukaniu kwater, jakąś znajdziemy, a później nawet nie możemy o takąż dopytać. Dodatkowa funkcjonalność, która zostaje utracona, to również brak możliwości skorzystania z linków, które ktoś wklejał wcześniej w odpowiedzi na zapytania z poleceniami.

Lidija, przestań! Nic się nie wzburzam, bo mam dobry nastrój. Dzięki niezawodnemu Bocian-kowi! :) (Choć akurat w tym względzie, wydaje mi się, że rację ma Bocian.) Który nota bene odmawia nam prawa głosu :)
Ostatnio edytowano 21.02.2013 12:57 przez agata22051979, łącznie edytowano 1 raz
agata22051979
Croentuzjasta

Postnapisał(a) agata22051979 » 21.02.2013 12:56

Bocian napisał(a):No i po co, tak na logikę, mieć kilka egzemplarzy tego samego modelu? :mrgreen:

Co do zasady, coś tak mi się wydaje, że na tym własnie polega klonowanie :) Hmm... po co mieć ten sam model w kilku egzemplarzach? Zapewne, aby wykorzystać jego funkcje. Josko, jak widać je docenia u swojej żony:)
Josko, a którą najbardziej chciałbyś wykorzystywać? Pranie? Gotowanie? Prasowanie? Rodzenie dzieci? Czy ich tworzenie? ;)
Bocian
zbanowany

Postnapisał(a) Bocian » 21.02.2013 13:05

Gdzieś napisałem, że lubię przeglądać wcześniejsze wpisy? To tylko twoja wizja :) Co do błędów, to pisałem, że przeszkadzają mi błędy innych w nazwach chorwackich a także niechlujne pisanie. Także przekręcanie nazw chorwackich, wynikające z olewatorstwa. Kłania się czytanie ze zrozumieniem i pojmowaniem tekstu :) Odniosłem się do zjawiska, na co ty, odniosłaś się do mnie AP. No ale cóż, niektórzy tak mają. I gdzie ja ci odmawiam prawa głosu? Pytaj, kolejny raz, o to co dawno zostało powiedziane i ustalone. Może admin się zlituje i odpowie ci kolejny raz :mrgreen:
Bocian
zbanowany

Postnapisał(a) Bocian » 21.02.2013 13:08

agata22051979 napisał(a):
Bocian napisał(a):No i po co, tak na logikę, mieć kilka egzemplarzy tego samego modelu? :mrgreen:

Co do zasady, coś tak mi się wydaje, że na tym własnie polega klonowanie :) Hmm... po co mieć ten sam model w kilku egzemplarzach? Zapewne, aby wykorzystać jego funkcje. Josko, jak widać je docenia u swojej żony:)
Josko, a którą najbardziej chciałbyś wykorzystywać? Pranie? Gotowanie? Prasowanie? Rodzenie dzieci? Czy ich tworzenie? ;)

Jeśli jeden model wykonuje to, co ma wykonać, dobrze, to po co drugi, taki sam, który będzie robił to identycznie?
agata22051979
Croentuzjasta

Postnapisał(a) agata22051979 » 21.02.2013 13:22

Hmm... Aby np. ten pierwszy mógł w tym czasie wypoczywać, robić paznokcie, leżeć i pachnieć... lub szukać kwater w necie?
agata22051979
Croentuzjasta

Postnapisał(a) agata22051979 » 21.02.2013 13:23

albo dogadzać mężowi?
Lidija Bacic Fan
Croentuzjasta

Postnapisał(a) Lidija Bacic Fan » 21.02.2013 13:33

Albo pomysłodawca, albo pomysł. Czyli takie zdanie: "Czy ten pomysłodawca odstąpił od tego?". Drugie zdanie: "Czy Inman odstąpił od tego pomysłu".
BTW klonowania jako biolog generalnie jestem przeciw. Pomijając pewne bardzo szczególne wyjątki.
agata22051979
Croentuzjasta

Postnapisał(a) agata22051979 » 21.02.2013 13:35

Bocian napisał(a):A tak jeszcze w innym temacie, skoro można walić OT, to poczytałem sobie posty inmana i ma on...

Bocian napisał(a):Gdzieś napisałem, że lubię przeglądać wcześniejsze wpisy?

Tak, tak, biedny Bocian, nie lubi, a musi.... :)
agata22051979
Croentuzjasta

Postnapisał(a) agata22051979 » 21.02.2013 13:46

Zwrot: „ Czy ten pomysłodawca może odstąpił od tego pomysłu?” odbieram bardziej jako figurę stylistyczną, chęć wzmocnienia wypowiedzi, aby zaznaczyć, że był to słomiany zapał, pomysł chybiony. Za taką interpretacją przemawiałoby zastosowanie zaimków wskazujących „ten pomysłodawca”, „tego pomysłu”, które każą się zastanowić głębiej nad tym, co to był za pomysł, co to za pomysłodawca. A również fakt, że stosunek piszącego do podmiotu i przedmiotu wypowiedzi jest ogólnie znany ;) W takiej sytuacji pleonazmy są dopuszczalne, a wręcz nie do zastąpienia, bo celowe :)
Co do klonowania, gdzie wyjątki, tam pole do nadużyć. Na to wskazywał również admin w kwestii linkowania.
Bocian
zbanowany

Postnapisał(a) Bocian » 21.02.2013 15:54

Bocian napisał(a):A tak jeszcze w innym temacie, skoro można walić OT, to poczytałem sobie posty inmana i ma on...

Bocian napisał(a):Gdzieś napisałem, że lubię przeglądać wcześniejsze wpisy?

Tak, tak, biedny Bocian, nie lubi, a musi.... :)

Zaczynasz być z lekka "osłabiająca", ale cóż , twój wybór. Poczytałem posty, aby przypomnieć sobie kim jest ten użytkownik, co nie oznacza, ze to lubię. To chyba powinno być dla ciebie zrozumiałe w tym wieku? Ponownie opisujesz tu tylko własne wyobrażenia.
Rozumiem, że nadal boli cię to :
Trochę, tak jak to kobietę, dotknęła mnie uwaga o "ciężkim tyłku"

ale do zaczepek, znajdź sobie kogoś innego.
Ostatnio edytowano 21.02.2013 16:03 przez Bocian, łącznie edytowano 3 razy
Bocian
zbanowany

Postnapisał(a) Bocian » 21.02.2013 15:55

Lidija Bacic Fan napisał(a):Albo pomysłodawca, albo pomysł. Czyli takie zdanie: "Czy ten pomysłodawca odstąpił od tego?". Drugie zdanie: "Czy Inman odstąpił od tego pomysłu".
BTW klonowania jako biolog generalnie jestem przeciw. Pomijając pewne bardzo szczególne wyjątki.

Cóż, przed tak wybitnym poetą, erudytą, mogę tylko uchylić kapelusza... :lol:
agata22051979
Croentuzjasta

Postnapisał(a) agata22051979 » 21.02.2013 16:21

Bocian napisał(a):... zrozumiałe w tym wieku? Ponownie opisujesz tu tylko własne wyobrażenia. Rozumiem, że nadal boli cię to :

Tak, w XXI wieku! Tak, jak zwykle opisuję tylko moje wyobrażenia! Kurcze, nie! Tyłek akurat mnie nie boli :lol:

Trudno mi będzie znaleźć, Bocian-ku, drugą osobę że tak to określę: impulsywno-reaktywną :cry:

A pisownia "Ci", "Tobie" nadal szwankuje 8O
Ostatnio edytowano 21.02.2013 16:30 przez agata22051979, łącznie edytowano 1 raz
Bocian
zbanowany

Postnapisał(a) Bocian » 21.02.2013 16:28

Bocian napisał(a):... zrozumiałe w tym wieku? Ponownie opisujesz tu tylko własne wyobrażenia. Rozumiem, że nadal boli cię to :

Tak, w XXI wieku! Tak, jak zwykle opisuję tylko moje wyobrażenia! Kurcze, nie! Tyłek akurat mnie nie boli :lol:

A pisownia "Ci", "Tobie" nadal szwankuje 8O

Fajnie, że starasz się być dowcipna :) Szkoda tylko, że na staraniach poprzestajesz :)
Na inną pisownię , nie licz. 8)
Jeszcze raz ci napiszę, to, że tobie coś się wydaje, nie oznacza, że tak jest.
agata22051979
Croentuzjasta

Postnapisał(a) agata22051979 » 21.02.2013 16:37

Och, to kwestia bardziej skomplikowana. Wkraczamy w rejony filozofii (Gorgiasz i następcy :)) A może cały świat to wytwór naszej wyobraźni i właśnie jest tylko tak, jak nam się wydaje?
Btw, wiem, że lubisz się powtarzać
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone