Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Nowe forum - dyskusja

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
FUX
Weteran
Re: Nowe Forum

Postnapisał(a) FUX » 22.02.2013 08:56

agata22051979 napisał(a):
FUX napisał(a):Spanko w Rastoke i lanczyk koniecznie. Knajpka po lewej idąc wzdłuż wodospadów w dół.

FUX, Rastoke to miejscowość? jakieś namiary masz? dasz? Grafiki wyglądają wprost fenomenalnie!

booking.com

My załatwialiśmy przez nich na uboczu wsi.
Czad jest z kwaterami między samymi wodospadami w tych starych młynach. Jest tego pełno. Byliśmy w przelocie w sierpniu i dzikich tłumów nie było.
Szukaj także apartmani Rastoke.
Ot takie koło mostu w prawo...
http://www.apartmentincroatia.com/croat ... nj_rastoke
:mrgreen:
Lidija Bacic Fan
Croentuzjasta

Postnapisał(a) Lidija Bacic Fan » 22.02.2013 10:49

weldon napisał(a):
Lidija Bacic Fan napisał(a):
mervik napisał(a): agata22051979 widzę że utrzymujesz tępo w tym Nowym Forum :D

Tempo, znowu będę krytykiem.

A to nie zależy od kontekstu? ;)

W tym kontekście na pewno tempo. Widzę Weldonie, że nie przeczytałeś dokładnie postu Mervika.
mervik napisał(a):
weldon napisał(a):A to nie zależy od kontekstu? ;)

Niech się chłopina pocieszy , tyle wycierpiał na tym forum :lol: :papa:

Jakoś błędy ortograficzne wcale mnie nie cieszą. Wręcz przeciwnie smucą. Żartobliwie mówiąc dla Chorwacji jestem w stanie wytrzymać wszystko. Nawet chłopinę. Aha hvala za poprawienie tego nieszczęsnego tempa.
anakin
Legenda_mistrz LM

Postnapisał(a) anakin » 22.02.2013 11:09

inman napisał(a):Anakin. Nawet zmieniłem sobie avatara...

Śliczny.
agata22051979
Croentuzjasta

Postnapisał(a) agata22051979 » 22.02.2013 12:57

FUX napisał(a):
agata22051979 napisał(a):
FUX napisał(a):Spanko w Rastoke i lanczyk koniecznie. Knajpka po lewej idąc wzdłuż wodospadów w dół.

FUX, Rastoke to miejscowość? jakieś namiary masz? dasz? Grafiki wyglądają wprost fenomenalnie!

booking.com

My załatwialiśmy przez nich na uboczu wsi.
Czad jest z kwaterami między samymi wodospadami w tych starych młynach. Jest tego pełno. Byliśmy w przelocie w sierpniu i dzikich tłumów nie było.
Szukaj także apartmani Rastoke.
Ot takie koło mostu w prawo...
http://www.apartmentincroatia.com/croat ... nj_rastoke
:mrgreen:

FUX, bardzo dziękuję, spowodowałeś szybsze bicie mego serca :)
Wczoraj pooglądałam sobie naprędce Rastoke i Slunj, okolice są absolutnie klimatyczne i urokliwe ze swymi rozlewiskami. Nie dziwię się, że nazywane są małymi Plitvicami. Rozumiem, że Rastoke jest de facto częścią Slunj, tą, która obejmuje muzeum z młynami. Jak to ma się przestrzennie do słynnego mostu w Slunj? Ten most też jest w rejonie Rastoke? Pytam pod kątem szukania noclegu, bo chyba przestawię się z polecanego lokum przez mervika (300 m od wejscia do P.J., choć już zabookowane 2 noclegi, ale bezpłatne anulowanie możliwe), na Rastoke jeśli znajdę coś extra w rozsądnej cenie właśnie w najbliższych okolicach rozlewisk, młynów, albo samym Rastoke. Czasem właśnie jest podana informacja o lokum względem tego mostu, stąd moje pytanie. Piszesz, że tam można nająć kwaterę nawet w starych młynach, dobrze zrozumiałam FUX? Ale pewnie ceny - dramat.
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 22.02.2013 13:22

Lidija Bacic Fan napisał(a):Jakoś błędy ortograficzne wcale mnie nie cieszą.

Marcin, nikogo nie cieszą, ale zwróć uwagę, że oba te wyrazy przez słownik przeglądarki odczytywane są jako napisane poprawnie, a więc na pierwszy rzut oka, nawet dla kogoś pilnującego takie rzeczy, trudne do wychwycenia.

Biorąc jeszcze pod uwagę porę napisania posta można to uznać za zwykłe przeoczenie, a nie za błąd więc nie przesadzajmy z tą "krytyką".
W sumie dość zabawnie wyszło :)

Ja tak miewam najczęściej ze zdaniami zawierającymi wyraz tez ...

Na przykład: Mam często tez po pachy ubaw - musisz przyznać, że całkiem zgrabnie to wygląda :D
agata22051979
Croentuzjasta

Postnapisał(a) agata22051979 » 22.02.2013 13:39

eee tam, ja nie widzę niezgrabności; lepiej: Często mam tesz po pachy ubaw.

Mnie błędy już nie wkurzają, trochę rażą, ale przede wszystkim wzruszają i rozczulają. Pewnie ze względów sentymentalnych. Mąż się stara, ale wierza z dzwonem i tak rzadko jest wieżą. Dziecko się kompie, wcale nie używając komputera, a starorzytny budynek wygląda niedorzecznie. Itd. Wiem, że naprawdę niektórzy się starają, ale nie sposób sprawdzić każde nieomal słowo na każdym kroku, no i w każdym kontekście, bo pisanie wówczas stałoby się udręką. Szkoda byłoby, aby ktoś nie chciał się z nami podzielić swoimi spostrzeżeniami tylko dlatego, że obawiałby się naskoczenia i krytyki. Kulturalne zwrócenie uwagi jest ok :)
A tata jak wyrżnął list do mamy z USA, to dziadek - polonista (w ogóle człowiek renesansu) aż oczy z łez ocierał, tak się zaśmiewał do rozpuku. Szkoda, że nie przetrwały dla potomnych :)
Lidija Bacic Fan
Croentuzjasta

Postnapisał(a) Lidija Bacic Fan » 22.02.2013 13:41

weldon napisał(a):
Lidija Bacic Fan napisał(a):Jakoś błędy ortograficzne wcale mnie nie cieszą.

Marcin, nikogo nie cieszą, ale zwróć uwagę, że oba te wyrazy przez słownik przeglądarki odczytywane są jako napisane poprawnie, a więc na pierwszy rzut oka, nawet dla kogoś pilnującego takie rzeczy, trudne do wychwycenia.

Biorąc jeszcze pod uwagę porę napisania posta można to uznać za zwykłe przeoczenie, a nie za błąd więc nie przesadzajmy z tą "krytyką".
W sumie dość zabawnie wyszło :)

Ja tak miewam najczęściej ze zdaniami zawierającymi wyraz tez ...

Na przykład: Mam często tez po pachy ubaw - musisz przyznać, że całkiem zgrabnie to wygląda :D

Moim zdaniem bardzo proste do wychwycenia, a przeglądarka nie jest żadnym wytłumaczeniem. Pora napisania postu również nie stanowi dla mnie argumentu. Jeżeli chodzi o mnie im bardziej jestem zmęczony i im późniejszą porą piszę posty, tym uważniej analizuję swoją ortografię i gramatykę. Taki już ze mnie typ :lol:
Wyszło rzeczywiście trochę zabawnie.
Pozdrav warszawski i nie tylko miłośniku historii :papa:
agata22051979
Croentuzjasta

Postnapisał(a) agata22051979 » 22.02.2013 13:46

Lidija Bacic Fan napisał(a):Jeżeli chodzi o mnie im bardziej jestem zmęczony i im późniejszą porą piszę posty, tym uważniej analizuję swoją ortografię i gramatykę. Taki już ze mnie typ :lol:

Lidija :) najszczersze wyrazy najwyższego szacunku i uznania
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 22.02.2013 13:56

Kiedyś, w czasach, gdy w komórkach nie było polskich znaków, dostałem od niej sms'a z Francji:

Mamy zaglowki na kolkach.

Konia z rzędem temu, kto odgadnie co dziecko miało na myśli :D
agata22051979
Croentuzjasta

Postnapisał(a) agata22051979 » 22.02.2013 13:59

Żaglówki na kółkach - co to jest? :)

PS. Interesujący awatar (bo chyba tak nazywa się zdjęcie w profilu)
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 22.02.2013 14:07

agata22051979 napisał(a):Żaglówki na kółkach

8O 8O 8O

My się ze trzy dni głowiliśmy, ale to było dawno temu i nie mieliśmy takiego dostępu do informacji ze świata jeszcze :D

Zgadza się - takie bojery na kółkach, dziecinne, którymi jeździli po plażach na wybrzeżu Atlantyku :)

A gazeciarza znalazłem na którejś okładce Stolicy :)
agata22051979
Croentuzjasta

Postnapisał(a) agata22051979 » 22.02.2013 14:14

Fakt, chyba w tamtych rejonach bojery lądowe są dość popularne. Widziałam w "teletubisiach" (moja trochę młodsza :)), choć zapewne filmik kręcony był w UK, z racji kraju produkcji
FUX
Weteran

Postnapisał(a) FUX » 22.02.2013 16:03

Kwatery zobaczyłem dopiero wtedy, gdy tam dotarliśmy.
Knajpka.
http://www.petro-rastoke.com

Park
http://slunj-rastoke.com/?lang=en

Spanie.
http://slunj-rastoke.com/index.php?id=25&lang=en
Vjetar
Legenda

Postnapisał(a) Vjetar » 22.02.2013 16:22

FUX napisał(a):Kwatery zobaczyłem dopiero wtedy, gdy tam dotarliśmy.
Knajpka.
http://www.petro-rastoke.com

Też tam dzień kończyliśmy

Polecam

:papa:
mervik
Koneser

Postnapisał(a) mervik » 22.02.2013 17:55

...
Ostatnio edytowano 23.02.2013 13:54 przez mervik, łącznie edytowano 1 raz
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone