Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Nowe forum - dyskusja

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
agata22051979
Croentuzjasta
Re: Nowe Forum

Nieprzeczytany postnapisał(a) agata22051979 » 22.02.2013 18:36

Gdyby nie Wy, Panowie, to mogłabym przegapić. Bardzo dziękuję
mervik
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mervik » 22.02.2013 18:49

....
Ostatnio edytowano 23.02.2013 13:55 przez mervik, łącznie edytowano 1 raz
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 22.02.2013 19:05

inman napisał(a):Znaczy Tobie Bocian się wydaje, że stworzenie nowego forum trwa kilka dni? No jeśli tak sądzisz to lepiej w ogóle w tej sprawie głosu nie zabieraj. Po prostu jesteś informatycznym dyletantem. Proszę nie zabieraj głosu. Ja wiem, że w tym kraju każdy, kto sobie 'złoży' komputer lub zainstaluje system operacyjny jest genialnym informatykiem. Może pozostań jednak przy tym co potrafisz w tej dziedzinie. Czyli mechanicznym klepaniu w klawisze klawiatury.

Coś widzę nie za mocny z myślenia i czytania jesteś. Tematem tego wątku jest nowe forum, o którym ty zacząłeś bąkać. Pytam więc, kiedy ono powstanie? Ale to dla ciebie zbyt skomplikowane, choć mienisz się tu informatykiem, umysłem ścisłym. Jakbyś nie wiedział, to nie pytałem dlaczego jeszcze nie ma forum lub czemu zakładanie go trwa taki a taki czas. Zapytałem kiedy będzie, na co można odpowiedzieć choćby "nie wiem", " za tyle a tyle dni, tygodni, miesięcy...", "nie powstanie w ogóle, bo mi zabrakło jaj". Takie przykładowe odpowiedzi. Ale ty, wolisz robić z siebie guru, deprecjonując nie znaną sobie osobę :) Siejesz farmazon jak w wątku o ZK , gdzie Raul73 stawiał cię do pionu :mrgreen: :mrgreen:
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 22.02.2013 19:41

agata22051979 napisał(a):Rozumiem, że Rastoke jest de facto częścią Slunj, tą, która obejmuje muzeum z młynami. Jak to ma się przestrzennie do słynnego mostu w Slunj? Ten most też jest w rejonie Rastoke?

Można powiedzieć, że Rastoke jest pod tym mostem :oczko_usmiech:
agata22051979
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) agata22051979 » 22.02.2013 20:33

Bocian napisał(a):
inman napisał(a):Znaczy Tobie Bocian się wydaje, że stworzenie nowego forum trwa kilka dni? No jeśli tak sądzisz to lepiej w ogóle w tej sprawie głosu nie zabieraj. Po prostu jesteś informatycznym dyletantem. Proszę nie zabieraj głosu. Ja wiem, że w tym kraju każdy, kto sobie 'złoży' komputer lub zainstaluje system operacyjny jest genialnym informatykiem. Może pozostań jednak przy tym co potrafisz w tej dziedzinie. Czyli mechanicznym klepaniu w klawisze klawiatury.

Coś widzę nie za mocny z myślenia i czytania jesteś. Tematem tego wątku jest nowe forum, o którym ty zacząłeś bąkać. Pytam więc, kiedy ono powstanie? Ale to dla ciebie zbyt skomplikowane, choć mienisz się tu informatykiem, umysłem ścisłym. Jakbyś nie wiedział, to nie pytałem dlaczego jeszcze nie ma forum lub czemu zakładanie go trwa taki a taki czas. Zapytałem kiedy będzie, na co można odpowiedzieć choćby "nie wiem", " za tyle a tyle dni, tygodni, miesięcy...", "nie powstanie w ogóle, bo mi zabrakło jaj". Takie przykładowe odpowiedzi. Ale ty, wolisz robić z siebie guru, deprecjonując nie znaną sobie osobę :) Siejesz farmazon jak w wątku o ZK , gdzie Raul73 stawiał cię do pionu :mrgreen: :mrgreen:

:? inman, zignoruj, proszę, bo ręce opadają :?
agata22051979
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) agata22051979 » 22.02.2013 20:43

mervik napisał(a):
agata22051979 napisał(a):Gdyby nie Wy, Panowie, to mogłabym przegapić. Bardzo dziękuję

Agato :!: :!: :!: tu nie ma żadnych panów tu są koledzy i koleżanki :D

mervik, ok :) będę pamiętać
Koleżanki i Koledzy, a ile t poświęcaliście na Plitvice? coś kojarzy mi się z National Geographic, że zaczyna się od przeprawy statkiem, ale też że są dwa wejścia? Jakieś miejsca, jeziora szczególnie polecacie? Co można sobie darować?
Ostatnio edytowano 22.02.2013 21:21 przez agata22051979, łącznie edytowano 1 raz
agata22051979
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) agata22051979 » 22.02.2013 21:00

greenrs napisał(a):Można powiedzieć, że Rastoke jest pod tym mostem :oczko_usmiech:

Dzięki za odpowiedź :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 22.02.2013 21:39

agata22051979 napisał(a): :? inman, zignoruj, proszę, bo ręce opadają :?

Przepraszam, ale nie mogę. Choć jednym :D zdaniem odnieść się muszę.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 22.02.2013 21:48

Bocian napisał(a):

Ty za to z myślenia i czytania masz oceny celujące. :roll: :lol: Wiesz co mały człowieku. Popracuj mocno nad sobą. Tego zdecydowanie Ci brakuje. Nieco dystansu do siebie nabierz. Choć nie wierzę, że to możliwe. Zbyt bardzo w siebie zapatrzony jesteś. Ja guru z siebie robię? A to dopiero dobre. Chyba jesteś strasznie zakompleksiony w tej dziedzinie. Już raz pisałem. Jak nie masz zielonego pojęcia o złożoności tematu (w ogóle o problematyce) to nie zabieraj 'głosu'. A jakie postępy w temacie robię? O tym z pewnością powiadomiony nie zostaniesz. Nie po to miałoby powstać nowe forum, by osoby Twojego pokroju na nie zapraszać. Jak czytam Twoje wypowiedzi to mam wrażenie, że znam Ciebie aż nazbyt dobrze. A co masz na myśli pisząc w ten sposób to dobrze wiem. Nie trzeba być Freud'em aby taki wątły umysł rozpracować. Ani z Ciebie człowiek, ani wilk. Ot po prostu: zwyczajny bocian. Jednak czuję zapach ...... policyjnej krwi.

p.s.
Jakoś sobie nie przypominam, żeby niejaki Raul73 w wątku z ZK postawił mnie do pionu. Kto czytał zresztą to sam sobie opinię wyrobił.
A tak jak obiecałem to pogranicznika na granicy zapytałem. Chorwata oczywiście, ponieważ Bośniacy mają to głęboko w d. Zresztą Chorwaci również. Moje pytanie wywołało u niego spore zakłopotanie. Ale odbowiedział: ZK jest wymagana. Ale oglądać nikt nie chciał. I tyle. Ja choć wraz z innymi coś w temacie zrobiłem. A Ty oprócz krytyki co uczyniłeś?
Słownie Z E R O. I żadnych kłamstw nie rozsiewam, wypraszam sobie.
A co mają oznaczać ta kryptoreklama: winachorwacji.pl ? Do emerytury dorabiasz?!
I na koniec: własnymi jajami się zajmij, o ile w ogóle je odnaleźć potrafisz.
O moje obawiać się nie musisz.
I od tej chwili w d... to mam co napiszesz. Po prostu ignorować Cię będę :papa: .
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 22.02.2013 22:02

Po co ja mam pracować nad sobą, skoro to ty nie umiesz odpowiedzieć na proste pytanie, kiedy będzie nowe forum, założone przez ciebie. Tak szumnie zapowiadane :mrgreen: :mrgreen: Jestem zakompleksiony w tematyce "komputerowej"? Można być w ogóle w takim temacie zakompleksionym? :) Czym to się objawia? :mrgreen:
Nowe forum, będzie dla zaproszonych? :mrgreen: Zapewne będzie znakomite :mrgreen: Ze mnie zwyczajny bocian, z ciebie zwyczajny inman :) :) Czujesz zapach policyjnej krwi? Mówiłeś to jakiemuś lekarzowi? :mrgreen:
Dokształć się także w temacie kryptoreklamy :lol:
I to co masz w d... to twoja osobista sprawa. Są zapewne i na ten temat fora :lol:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 22.02.2013 22:08

agata22051979 napisał(a):Koleżanki i Koledzy, a ile t poświęcaliście na Plitvice? coś kojarzy mi się z National Geographic, że zaczyna się od przeprawy statkiem, ale też że są dwa wejścia? Jakieś miejsca, jeziora szczególnie polecacie? Co można sobie darować?

W zależności od trasy 4- 6 godzin.
Są dwa wejścia, żadna trasa nie zaczyna się od przeprawy statkiem.
Wg mnie nic w Pilvicach nie można sobie darować.
Szczegóły zwiedzania znajdziesz w relacjach :idea:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 22.02.2013 22:22

Janusz Bajcer napisał(a): Wg mnie nic w Pilvicach nie można sobie darować.

Z tym może być problem zwłaszcza przy wejściu pierwszym, bo musisz wybrać, czy zaczynasz/kończysz schodząc/wchodząc ścieżką czy jaskinią.
Raczej nie da rady, po całym dniu chodzenia, zaliczyć obu tych dróg za jednym zamachem :)

No i przy górnych jeziorach jest kilka ścieżek prowadzących z różnych stron jeziora, więc nie da rady obejrzeć ich za jednym razem.

Można spróbować wystartować przy wejściu pierwszym, przepłynąć na drugą stronę, wejść jedną trasą, zejść drugą i popłynąć do dolnych jezior.

Janusz Bajcer napisał(a): żadna trasa nie zaczyna się od przeprawy statkiem.
Ta trasa właśnie zaczyna się od podróży statkiem :D
Przy wejściu drugim, zamiast ze wszystkimi do wagoników, idziesz na przystań.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 22.02.2013 22:30

weldon napisał(a):
Janusz Bajcer napisał(a): Wg mnie nic w Pilvicach nie można sobie darować.

Z tym może być problem zwłaszcza przy wejściu pierwszym, bo musisz wybrać, czy zaczynasz/kończysz schodząc/wchodząc ścieżką czy jaskinią.
Raczej nie da rady, po całym dniu chodzenia, zaliczyć obu tych dróg za jednym zamachem :)

No i przy górnych jeziorach jest kilka ścieżek prowadzących z różnych stron jeziora, więc nie da rady obejrzeć ich za jednym razem.

Można spróbować wystartować przy wejściu pierwszym, przepłynąć na drugą stronę, wejść jedną trasą, zejść drugą i popłynąć do dolnych jezior.

Janusz Bajcer napisał(a): żadna trasa nie zaczyna się od przeprawy statkiem.
Ta trasa właśnie zaczyna się od podróży statkiem :D
Przy wejściu drugim, zamiast ze wszystkimi do wagoników, idziesz na przystań.

Widocznie zapomniałem :oops: - dawno nie byłem :cry:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 22.02.2013 22:34

Wydaje mi się, ze tej trasy nie znajdziesz na żadnej z mapek Plitvic :)
Można by rzec, że jest moja - autorska :D
Co ciekawe, to wydaje mi się, że właśnie w ten sposób, w ciągu jakichś pięciu godzin
nieśpiesznego spaceru, z przerwą na kawę, można zobaczyć najwięcej.
Ostatnio edytowano 22.02.2013 22:36 przez weldon, łącznie edytowano 1 raz
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 22.02.2013 22:34

Możesz Januszu luknąć troszkę wyżej na tej stronie ?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone