inman napisał(a):Znaczy Tobie Bocian się wydaje, że stworzenie nowego forum trwa kilka dni? No jeśli tak sądzisz to lepiej w ogóle w tej sprawie głosu nie zabieraj. Po prostu jesteś informatycznym dyletantem. Proszę nie zabieraj głosu. Ja wiem, że w tym kraju każdy, kto sobie 'złoży' komputer lub zainstaluje system operacyjny jest genialnym informatykiem. Może pozostań jednak przy tym co potrafisz w tej dziedzinie. Czyli mechanicznym klepaniu w klawisze klawiatury.
.png)
agata22051979 napisał(a):Rozumiem, że Rastoke jest de facto częścią Slunj, tą, która obejmuje muzeum z młynami. Jak to ma się przestrzennie do słynnego mostu w Slunj? Ten most też jest w rejonie Rastoke?

.png)
Bocian napisał(a):inman napisał(a):Znaczy Tobie Bocian się wydaje, że stworzenie nowego forum trwa kilka dni? No jeśli tak sądzisz to lepiej w ogóle w tej sprawie głosu nie zabieraj. Po prostu jesteś informatycznym dyletantem. Proszę nie zabieraj głosu. Ja wiem, że w tym kraju każdy, kto sobie 'złoży' komputer lub zainstaluje system operacyjny jest genialnym informatykiem. Może pozostań jednak przy tym co potrafisz w tej dziedzinie. Czyli mechanicznym klepaniu w klawisze klawiatury.
Coś widzę nie za mocny z myślenia i czytania jesteś. Tematem tego wątku jest nowe forum, o którym ty zacząłeś bąkać. Pytam więc, kiedy ono powstanie? Ale to dla ciebie zbyt skomplikowane, choć mienisz się tu informatykiem, umysłem ścisłym. Jakbyś nie wiedział, to nie pytałem dlaczego jeszcze nie ma forum lub czemu zakładanie go trwa taki a taki czas. Zapytałem kiedy będzie, na co można odpowiedzieć choćby "nie wiem", " za tyle a tyle dni, tygodni, miesięcy...", "nie powstanie w ogóle, bo mi zabrakło jaj". Takie przykładowe odpowiedzi. Ale ty, wolisz robić z siebie guru, deprecjonując nie znaną sobie osobęSiejesz farmazon jak w wątku o ZK , gdzie Raul73 stawiał cię do pionu
![]()
.png)
mervik napisał(a):agata22051979 napisał(a):Gdyby nie Wy, Panowie, to mogłabym przegapić. Bardzo dziękuję
Agato![]()
![]()
tu nie ma żadnych panów tu są koledzy i koleżanki
.png)
greenrs napisał(a):Można powiedzieć, że Rastoke jest pod tym mostem
agata22051979 napisał(a):inman, zignoruj, proszę, bo ręce opadają
Bocian napisał(a):inman napisał(a):Znaczy Tobie Bocian się wydaje, że stworzenie nowego forum trwa kilka dni? No jeśli tak sądzisz to lepiej w ogóle w tej sprawie głosu nie zabieraj. Po prostu jesteś informatycznym dyletantem. Proszę nie zabieraj głosu. Ja wiem, że w tym kraju każdy, kto sobie 'złoży' komputer lub zainstaluje system operacyjny jest genialnym informatykiem. Może pozostań jednak przy tym co potrafisz w tej dziedzinie. Czyli mechanicznym klepaniu w klawisze klawiatury.
Coś widzę nie za mocny z myślenia i czytania jesteś. Tematem tego wątku jest nowe forum, o którym ty zacząłeś bąkać. Pytam więc, kiedy ono powstanie? Ale to dla ciebie zbyt skomplikowane, choć mienisz się tu informatykiem, umysłem ścisłym. Jakbyś nie wiedział, to nie pytałem dlaczego jeszcze nie ma forum lub czemu zakładanie go trwa taki a taki czas. Zapytałem kiedy będzie, na co można odpowiedzieć choćby "nie wiem", " za tyle a tyle dni, tygodni, miesięcy...", "nie powstanie w ogóle, bo mi zabrakło jaj". Takie przykładowe odpowiedzi. Ale ty, wolisz robić z siebie guru, deprecjonując nie znaną sobie osobęSiejesz farmazon jak w wątku o ZK , gdzie Raul73 stawiał cię do pionu
![]()
.
.png)
agata22051979 napisał(a):Koleżanki i Koledzy, a ile t poświęcaliście na Plitvice? coś kojarzy mi się z National Geographic, że zaczyna się od przeprawy statkiem, ale też że są dwa wejścia? Jakieś miejsca, jeziora szczególnie polecacie? Co można sobie darować?
.png)
Janusz Bajcer napisał(a): Wg mnie nic w Pilvicach nie można sobie darować.
Ta trasa właśnie zaczyna się od podróży statkiemJanusz Bajcer napisał(a): żadna trasa nie zaczyna się od przeprawy statkiem.
.png)
weldon napisał(a):Janusz Bajcer napisał(a): Wg mnie nic w Pilvicach nie można sobie darować.
Z tym może być problem zwłaszcza przy wejściu pierwszym, bo musisz wybrać, czy zaczynasz/kończysz schodząc/wchodząc ścieżką czy jaskinią.
Raczej nie da rady, po całym dniu chodzenia, zaliczyć obu tych dróg za jednym zamachem
No i przy górnych jeziorach jest kilka ścieżek prowadzących z różnych stron jeziora, więc nie da rady obejrzeć ich za jednym razem.
Można spróbować wystartować przy wejściu pierwszym, przepłynąć na drugą stronę, wejść jedną trasą, zejść drugą i popłynąć do dolnych jezior.Ta trasa właśnie zaczyna się od podróży statkiemJanusz Bajcer napisał(a): żadna trasa nie zaczyna się od przeprawy statkiem.
Przy wejściu drugim, zamiast ze wszystkimi do wagoników, idziesz na przystań.
.png)
Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.