Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Nowe forum - dyskusja

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty
Re: Nowe Forum

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 19.02.2013 22:13

inman napisał(a):
agata22051979 napisał(a):Inman, dzięki za namiary.
Widziałam już te apartamenty, za duże i za drogie. Ja szukam dla 2 ludków. Ale faktycznie podobały nam się i lokalizacyjnie super! Takie miejscówki lubię :)

No tak zależy kto czego szuka. Przy 8 osobach i przy kosztach dojazdu (2 samochody) to sam koszt pobytu wcale taki straszny nie był (p.s. tam nawet co dzień przybywał bus ze świeżym pieczywem!). No ale my jechaliśmy w 8 dorosłych osób. Czegoś takiego po prostu szukałem. I szukam na ten rok. A na przyszły nawet dla 12. Właśnie stąd się wzięła moja frustracja dotycząca załączania linków. :D

A, jeszcze dostałem 10 euro upustu za dobę :D A zapewne bezpośrednio z Damianem można by się dogadać na jeszcze większe upusty.
Josko Bulic
Cromaniak

Postnapisał(a) Josko Bulic » 19.02.2013 22:17

agata22051979 napisał(a):
Josko Bulic napisał(a):Lepiej odpuśćit temat o wojnie w HR bo z tego bendom tylko klopoty.Dzienky bogu jusz sie zakonczyla a wy (Agato i Lidija) możecie być szczenszliwy da nie byliszcie w tom kotlu diabla.

Josko, masz rację. Bardzo szczerze Wam, ludziom, cywilom, współczuję, nigdy więcej wojen i takich tragedii.
Przepraszam, że przywróciłam wspomnienia. Wybacz.[/quote Ja akurat nie bilem ciwylem nego aktywno uczesnyczilem w wojny oko 4 lata i doczekalem sie wolnoszczy dla kturom walczylem.Wybaczam Ty :D
agata22051979
Croentuzjasta

Postnapisał(a) agata22051979 » 19.02.2013 22:44

Josko Bulic napisał(a):
Josko Bulic napisał(a):Lepiej odpuśćit temat o wojnie w HR bo z tego bendom tylko klopoty.Dzienky bogu jusz sie zakonczyla a wy (Agato i Lidija) możecie być szczenszliwy da nie byliszcie w tom kotlu diabla.

Josko, masz rację. Bardzo szczerze Wam, ludziom, cywilom, współczuję, nigdy więcej wojen i takich tragedii.
Przepraszam, że przywróciłam wspomnienia. Wybacz.[/quote Ja akurat nie bilem ciwylem nego aktywno uczesnyczilem w wojny oko 4 lata i doczekalem sie wolnoszczy dla kturom walczylem.Wybaczam Ty :D

Wiem, Josko, napisał mi już Janusz Bajcer, że jesteś weteranem tej wojny. Nawet nie chcę sobie wyobrażać, przez co musiałeś przechodzić. Cieszę się, że jesteście niepodległym, niezależnym państwem. I do tego jakże pięknym! Chorwacja jest cudna! Klimat fenomenalny! A ludzie gościnni :)
Dziękuję za wybaczenie :)
agata22051979
Croentuzjasta

Postnapisał(a) agata22051979 » 19.02.2013 22:51

inman napisał(a):
inman napisał(a):
agata22051979 napisał(a):Inman, dzięki za namiary.
Widziałam już te apartamenty, za duże i za drogie. Ja szukam dla 2 ludków. Ale faktycznie podobały nam się i lokalizacyjnie super! Takie miejscówki lubię :)

No tak zależy kto czego szuka. Przy 8 osobach i przy kosztach dojazdu (2 samochody) to sam koszt pobytu wcale taki straszny nie był (p.s. tam nawet co dzień przybywał bus ze świeżym pieczywem!). No ale my jechaliśmy w 8 dorosłych osób. Czegoś takiego po prostu szukałem. I szukam na ten rok. A na przyszły nawet dla 12. Właśnie stąd się wzięła moja frustracja dotycząca załączania linków. :D

A, jeszcze dostałem 10 euro upustu za dobę :D A zapewne bezpośrednio z Damianem można by się dogadać na jeszcze większe upusty.

Moja frustracja też stąd pochodzi, bo teoretycznie można by np. łatwiej bezpośrednio dotrzeć do właściciela, gdyby ktoś znał daną miejscówkę i nie trzeba przepłacać.
Miałam teraz takie dwa kejsy w przypadku 1. apartamentu w Vis na Vis, u pośrednika cena za apartament: 59 E, u właściciela: 40E; 2. domeku nad morzem Milna: u pośrednika 100E, u właściciela 60E (i na razie nic nie negocjowałam!, wyjściowo!)

A Ty masz bezpośrednie namiary na Damiana?
Lidija Bacic Fan
Croentuzjasta

Postnapisał(a) Lidija Bacic Fan » 20.02.2013 07:13

Josko Bulic napisał(a):

Wybacz mnie również Josko. Nie było moim zamiarem przywoływanie tych jakże bolesnych wspomnień. Chciałem jedynie zabrać głos w obronie Chorwatów. Jestem bowiem (jak już gdzieś pisałem) wielkim dłużnikiem Chorwacji.
Agato tak się składa, że znam historię Hrvatskiej o wiele lepiej niż przypuszczasz.
BTW krytyki i mojej skromnej osoby, nie znasz mnie. Być może, gdybyś poznała mnie lepiej, zmieniłabyś na mój temat zdanie. Zapraszam na Forum Zwierzaki (nick zoolog). Mam nadzieję, że czytając tamtejsze posty zweryfikujesz jakże niekorzystny mój wizerunek w Twoich oczach.
Pozdrav :papa:
FUX
Weteran

Postnapisał(a) FUX » 20.02.2013 08:03

To po co zaczynacie dyskusję o wojnie skoro poruszana jest kwestia kwater i linkowania? :roll:
Lidija Bacic Fan
Croentuzjasta

Postnapisał(a) Lidija Bacic Fan » 20.02.2013 08:07

FUX napisał(a):To po co zaczynacie dyskusję o wojnie skoro poruszana jest kwestia kwater i linkowania? :roll:

Masz rację, wyszedł z tego off-topic. Może należałoby przesunąć te posty do właściwego dla nich tematu?
Vjetar
Legenda

Postnapisał(a) Vjetar » 20.02.2013 08:09

Nie widzę potrzeby - to w końcu HP.
Bocian
zbanowany

Postnapisał(a) Bocian » 20.02.2013 08:42

Jacek S napisał(a):Nie widzę potrzeby - to w końcu HP.

Czyli w wątku o konkretnym tytule, temacie, można pisać dowolnie co się chce i to nie jest OT? Nie jest to niezgodne z regulaminem? Chcę wiedzieć czy można oftopować w dziale HP?
FUX
Weteran

Postnapisał(a) FUX » 20.02.2013 09:19

To mnie rozbawiłeś....
To po kiego tytułować wątki?

Jeszcze Janusz niech wstawi piosenkę i będzie git. :roll:

Mniej czerwonych kartek, poklepywania po plecach, więcej nożyczek.
Ten wątek tego dowodzi.
Vjetar
Legenda

Postnapisał(a) Vjetar » 20.02.2013 09:27

Bocian napisał(a):

Czyli w wątku o konkretnym tytule, temacie, można pisać dowolnie co się chce i to nie jest OT? Nie jest to niezgodne z regulaminem? Chcę wiedzieć czy można oftopować w dziale HP?

Z tematu zboczyła autorka.

Przecież i tak oftopujesz... :lol:

Tylko proszę nie pisz żeby "zacytować gdzie".

Niech każdy popatrzy najpierw na siebie (zacznie od siebie).

:papa:
Vjetar
Legenda

Postnapisał(a) Vjetar » 20.02.2013 09:28

FUX napisał(a):

To mnie rozbawiłeś....
To po kiego tytułować wątki?

Jeszcze Janusz niech wstawi piosenkę i będzie git. :roll:

Mniej czerwonych kartek, poklepywania po plecach, więcej nożyczek.
Ten wątek tego dowodzi.

Cieszę się, że Cie rozbawiłem.
Zaraz poproszę Janusza...

:papa:
FUX
Weteran

Postnapisał(a) FUX » 20.02.2013 09:41

Lidija Bacic Fan
Croentuzjasta

Postnapisał(a) Lidija Bacic Fan » 20.02.2013 10:20

FUX napisał(a):http://www.youtube.com/watch?v=eU_xEHdZACM

To nie było miłe. Szanujmy swoich adwersarzy :papa:
FUX
Weteran

Postnapisał(a) FUX » 20.02.2013 12:11

Ale my sie chyba trochę dłużej znamy, a kto się lubi, ten się czubi.
Jeszcze paru takich tutaj na forum mam. :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone