travel napisał(a):No i co ,no i co dalej![]()
![]()
![]()
Przetrzymam Was trochę
Poczekam,aż się Kapitańska odnajdzie
Izo, a Ty widzisz foty w tym odcinku?
.png)
Katerina napisał(a):travel napisał(a):No i co ,no i co dalej![]()
![]()
![]()
Przetrzymam Was trochę![]()
Poczekam,aż się Kapitańska odnajdzie![]()
Izo, a Ty widzisz foty w tym odcinku?
.png)
"Katerina"]Jak się w Komižy na Queen cycało..![]()
![]()
![]()
Jak już wspomniałam w poprzednim odcinku - zażywam uroków zatoki Ruda, gdy ..około godziny 13 tej dociera do mnie sms od Kapitańskiej Baby - autorki forumowych relacji o żeglowaniu i cycaniuna jachcie o dumnej nazwie Queen - beatabm
Oczywiście - całkowicie zaskoczona to ja nie byłam, umawiałyśmy się wstępnie na spotkanie gdzieś w Cro, bo nasze wakacje akurat się zazębiały. Poza tym , dzień wcześniej dostałam wiadomość ,że Załoga Queen obiera kurs na Vis.
Jednak... wydawało mi się to tak nierealne - a raczej wirtualne - bo z Beatą i jej jachtem znałam się tylko z forum i ekranu kompa![]()
Także do końca nie wierzyłam, że komuś zechce się na ten nasz odległy Vis przyżeglować - za tę niewiarę zostałam już przez Beatę zbanowana w jej relacji, karę zasłużoną poniosłam![]()
O kurczę, która to godzina![]()
![]()
Po 15 tejJesteśmy przecież umówieni na Zimnego Cyca z Beatą i jej Załogą, pora opuścić tę sympatyczną plażę
![]()
W drodze do auta mąż obwieszcza, że on musi do Visu...![]()
![]()
Po co?
Buty muszę sobie kupić![]()
Poza tym wypada kupić jakieś wino..
Drzewo do lasu mamy nieść![]()
, myślę, ale na krzywy ryj nie pójdziemy tak zupełnie, więc nabywamy Plavca drogą kupna
![]()
Pik, pik - sms - "Stoimy w Komiży na bojce"
To dlaczego ja nie widzę
.png)
W drodze do auta mąż obwieszcza, że on musi do Visu...![]()
Po co?
I tu Kapitan ma moralniaka - że kazał je natychmiast zdjąć
Byłoby zabawnie w tym pontonie na obcasach... .png)
Katerina napisał(a):Katerina/beatabmW drodze do auta mąż obwieszcza, że on musi do Visu...![]()
Po co?
I tu Kapitan ma moralniaka - że kazał je natychmiast zdjąć
A ja w ostatniej chwili zmieniłam obcasy na "jachtowe" obuwieByłoby zabawnie w tym pontonie na obcasach...
![]()
To jak? Poczekamy jeszcze na stałych imprezowiczów?
Nie będziemy tak same cycać - sobie a muzom
.png)
gusia-s napisał(a):Ja tam jestem w gotowości tylko nie wiem czy też buty zdjąć![]()
A wiesz, że ostatnio w sklepie tzw. chińczyku widziałam laleczkę z Twojej kolekcji ... taką na breloczku
.png)
A wiesz, że ostatnio w sklepie tzw. chińczyku widziałam laleczkę z Twojej kolekcji ... taką na breloczku
)
) koło konoby Jastożera.
" i opuszczamy miejscówkę..png)
"Katerina"]
No to jedziemy dalej - CYCANIE cz. II
Ale zanim pocycamy, to...opowiem Wam co to jest komiška pogača![]()
Natomiast wersja naszej Vanji była wegetariańska - miała w chlebie tylko pomidory z cebulą..Też dobra, ale o niebo wolałabym tą ze slane srdele
![]()
Tak też po prysznicu i małym pindrzonku
...wypatrując polskiej bandery przez lornetkę
..wśród licznych jachtów zacumowanych (teraz wiem,że na bojkach) koło konoby Jastożera.
Jeszcze dwa dni wcześniej nie było tam ani jednego jachtu z racji sztormu
Wydaje mi się,że zamajaczyła mi biało - czerwona bandera, ale pewności nie mam.
Wcześniej już napisałam Kapitańskiej Babie ,że będziemy u nich koło 20-tej - musieliśmy trochę odpocząć po dwóch plażingach, spacerach po skałach i zakupach w Visie.
Także - podekscytowana spotkaniem zbieram siły na cycanie ( jeśli jest tu ktoś nie zorientowany, to wyjaśniam,że jest to po prostu picie wina z ..cyca, czyli takiego oto srebrnego woreczka
Taki sposób transportowania wina sprawdza się na jachtach, gdzie trzymanie dużej ilości butelek nie jest wskazane zwłaszcza przy dużych przechyłach.Ale więcej o tym poczytacie w relacji beatybm o pięciu Księżniczkach, Kapitanie ,Doktorze, i oczywiście ..Zimnym Cycu.
No więc zbieram te siłygapiąc się z balkonu
Mąż gotowy do wyjścia - odstawiony w nowe buty pogania - pora już ruszać w kierunku plaży Gusarica - skąd ma nas odebrać ponton![]()
![]()
![]()
I wtedy zonkGdzie ja się wybieram w tej kiecce i obcasach ? Przecież na wodzie na pewno będzie chłodno w nocy - błyskawicznie wdziewam spodnie, coś na grzbiet i chwytam szal - okaże się on zbawienny
I obuwie płaskie - jachtowe - świetny pomysł
![]()
Piszę sms ;" Nadciągamy" i opuszczamy miejscówkę.
.png)
Toć zapomniałam, że jeszcze przeprawabeatabm napisał(a):gusia-s napisał(a):Ja tam jestem w gotowości tylko nie wiem czy też buty zdjąć![]()
![]()
Gusia Ty nie wiesz czy wchodząc do pontonu należy buty zdjąć???????????![]()
![]()
![]()
![]()
Czyżbyście mieli szczelny ponton?????
![]()
![]()
![]()
![]()
Jak będę następnym razem to aż normalnie wezmę i nabędęKaterina napisał(a):gusia-sA wiesz, że ostatnio w sklepie tzw. chińczyku widziałam laleczkę z Twojej kolekcji ... taką na breloczku
No wiesz...Przesadzili
Przecież to są pełnokrwiste Chorwatki
U chińczyka, też coś - podróba jakaś
yhyyy ... niby cz. II a nic jeszcze nie pocycaneKaterina napisał(a): No to jedziemy dalej - CYCANIE cz. II
.png)
krakusowa napisał(a):Napięcie rośnie jak u.... Hitchcocka![]()
Powrót do Nasze relacje z podróży