Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Mandat - uwaga łapią w Austrii

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
greenrs
Koneser
Re: Mandat- uwaga łapią w Austrii

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 01.06.2017 15:19

namo napisał(a):? Znasz jeszcze jakieś synonimy słowa ...

walp napisał(a):płacz i zgrzytanie zębów

A do szkoły się chodziło? A wiesz, że to cytat? Już nie pytam skąd, bo to zapewne Cię przerośnie...

namo napisał(a):A abonament radiowo-telewizyjny płacić, czy nie płacić? Ja nie płacę, a Ty Janusz?

Ja płacę i nie mam z tym problemu.
A alimenty płacić czy nie? A po pijaku jeździć czy nie? Tak z przezorności pytam bo nie chciałbym znów wyjść na Janusza :wink: (chociaż alimentów nie mam, ale kto wie co człowieka spotka)
yzedef
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) yzedef » 01.06.2017 15:23

namo tak czytam co produkujesz i mnie krew zalewa, weź sobie kup gdzieś jakąś wyspę, zrób na niej wszystko jak chcesz i żyj sobie tam według własnych reguł itp. Wtedy będziesz tam pępkiem tej wyspy... tutaj w Polsce i gdzie indziej w Europie dostosuj się do zasad i reguł obowiązujących. Nie chcesz to wyjedz gdzieś gdzie będzie ci lepiej :), wszyscy wiemy jaki jesteś mniamniuśny i trendy, tyle że tu nie ma gimbazy której mógłbyś zaimponować więc szkoda twojego trudu :).
boboo
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) boboo » 01.06.2017 15:25

Nie da rady, nie ma sensu.
Jeżeli ktoś jest na intelektualnym poziomie - załóżmy dla przykładu - 100,
to w życiu nie zrozumie zagadnienia z poziomu 110.
Możliwe, że się nauczy, wykuje na pamięć, ale nie zrozumie.
kanarowski
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kanarowski » 01.06.2017 15:26

bluesman napisał(a):
kanarowski napisał(a): Dlatego jeżdżę przez Węgry a nie Austrię :)

Tu Cie ostrzegę :) kontrole na Węgrzech zostały bardzo nasilone :)

Dzięki za info. We wrześniu sam sprawdzę jak u nich z kontrolami. Poza tym nigdy w obcym kraju nie jadę na autostradzie, czy drodze krajowej więcej niż dopuszczają lokalne przepisy, bo po co mam bez sensu pieniądze wydawać. Lepiej je przeznaczyć na dłuższy pobyt :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 01.06.2017 15:26

namo napisał(a):
Pääkäyttäjä napisał(a):Ręcznie Ci to trzeba wytłumaczyć czy jak

Tak, wytłumacz mi ręcznie dlaczego jak ktoś zapyta o mandat z Austrii nie piszecie krótko i konkretnie co będzie w następstwach jeżeli nie zapłaci tylko wylegają się szeryfy Janusze nawracające rzezimieszka?

Było to tu już napisane, jasno i wyraźnie (że gro ludzi jest zbyt leniwych, by poszukać - a wierzcie mi na słowo, Google potrafi w zasadzie na każde pytanie znaleźć odpowiedź). Sam zresztą powtórzyłem to dość zwięźle parę postów wyżej, n-ty raz odpowiadając na to samo pytanie.

Nie uczyli Ciebie (i Tobie podobnych), że za swoje czyny bierze się odpowiedzialność? Złamałeś przepisy i będziesz długo nad tym ubolewał...?

Jak to kiedyś jeden glina powiedział - złapali Cię? Nie umiesz, nie jesteś wystarczająco dobry, mistrzu pedal to the metal.
Ostatnio edytowano 01.06.2017 15:28 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 01.06.2017 15:28

No, Panowie dość pieprzenia. Wiemy, że w Austrii łapią i trzeba uważać. Zaraz przyjdzie jakiś Janusz ;) i posprząta wątek.
namo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) namo » 01.06.2017 15:35

bigredone napisał(a):posprząta wątek.

To ja spadam żeby nie oberwać, wrócę do wątku mandatów węgierskich jak przyjdzie świstek z kraju naszych przyjaciół.
lechocz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) lechocz » 01.06.2017 16:27

namo napisał(a):
bigredone napisał(a):posprząta wątek.

To ja spadam żeby nie oberwać, wrócę do wątku mandatów węgierskich jak przyjdzie świstek z kraju naszych przyjaciół.

Pamiętaj,iż wcześniej już obraziłeś się na Austrię: "...Dwa razy jechałem do Cro przez Austrię i już tego nie zrobię właśnie przez te mieściny gdzie jest ograniczenie do 50 km/h...."..

Jeżeli teraz dołączysz do tego Węgry to, aby dojechać do Chorwacji, pozostaną Ci jedynie dwie drogi dookoła Europy:
1. Przez Niemcy - Szwajcarię - Włochy - Słowenię
2. Przez Ukrainę - Rumunię - Serbię

Na Twoim miejscu rozważyłbym poważnie drogę lotniczą, gdyż w górze ryzyko zarobienia mandatu za przekroczenie prędkości jest raczej minimalne. ;-)
Crocodyl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Crocodyl » 01.06.2017 16:32

lechocz napisał(a):..., aby dojechać do Chorwacji, pozostaną ... jedynie dwie drogi dookoła Europy...

A ja myślę, że to Chorwacja przyjedzie do niego bo jest lepszy od wszystkich nawet od Chucka Norissa. :lol:
namo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) namo » 01.06.2017 19:05

lechocz napisał(a):wcześniej już obraziłeś się na Austrię

Dużo dużo wcześniej, już dziadek się na nich obraził, teraz chcą wsadzić mnie :-P Pomijając już moje ksenofobiczne poglądy wobec tego kraju to po kilku przejazdach przez Austrię stwierdzam, że .... bez szału. Jakieś dwukierunkowe dojazdówki, nitki przez wioski, korki i masa turystów, to jest beznadziejna mieszanka na jazdę nad ranem, do tego doszły jeszcze te mandaty. Jeszcze ta Słowenia, objazd, droga autostrada, korki na granicy. Nie za fajnie to wygląda, nie ma za co płacić, szkoda zdrowia na pchanie się tymi zadupiami. Rachunek zysków i strat policzony na niekorzyść trasy przez Austrię.

Jadąc moją trasą przez Węgry, nie mam takich bubli. Od Żyliny wlatuję na autostradę i do zjazdu w Maslenicy mam non stop dwupas. Przyznaję się, od Gyor do Budapesztu ścigałem się z Porsche Caymanem, nad jednym wiaduktem widziałem policyjny radiowóz więc jak przyjdzie mandat to płacę w ten sam dzień, nie będę "beczał, stękał, kwęczał", nie będę miał z tym problemu bo węgierskie E60, M1, E71 jest rewelacyjne. Nawet jakby winieta węgierska kosztowała 100 euro to bym jechał przez kraj naszych przyjaciół.
fly
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) fly » 01.06.2017 19:15

Cze!
...anyway ...fajnie że namo nas znów odwiedził....to znaczy że auto znowu jest w naprawie i na drodach jest bezpiecznie...
pozdro
fly
namo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) namo » 01.06.2017 19:27

fly napisał(a):namo nas znów odwiedził....

A u Ciebie co tam, gdzie się podziewałeś, byłeś coś odsiedzieć? :-)
fly
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) fly » 01.06.2017 19:35

Skąd ten wniosek?
J jeżdże zgodnie z przepisami.
A ty widzę przy kasie...co koperty córki przeliczyłeś?
namo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) namo » 01.06.2017 19:44

fly napisał(a):Skąd ten wniosek??

Jakoś tak mi się zapytało kogoś kto już robił pod celą.
fly napisał(a):jeżdże zgodnie z przepisami.

Mi się nie musisz tłumaczyć, nie jestem Janusz, jeździj jak chcesz.
fly napisał(a):A ty widzę przy kasie...co koperty córki przeliczyłeś?

Tak, jeszcze 500+ przyszyło.
fly
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) fly » 01.06.2017 20:01

Błędny tok rozumowania.
Błędna interpretacja.
I niewłaściwa kalkulacja.
Szkoda życia na rozmowę z Tobą.
Nie pozdro
fly
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Mandat - uwaga łapią w Austrii - strona 38
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone