Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Mandat - uwaga łapią w Austrii

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
namo
Croentuzjasta
Re: Mandat- uwaga łapią w Austrii

Nieprzeczytany postnapisał(a) namo » 08.05.2017 11:22

marze_na napisał(a):skoda w leasingu ... Normalnie gość

Coś nie nie tak, że jest to obiektem twoich drwin? Czy było by bardziej po janusozwemu jakbym kupił Passata w TDI za gotówkę i ryzykował jego utratę przy prowadzonej jednoosobowej działalności w której odpowiadam własnym majątkiem?
Ostatnio edytowano 08.05.2017 11:25 przez namo, łącznie edytowano 1 raz
marze_na
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) marze_na » 08.05.2017 11:25

namo napisał(a):Coś nie nie tak, że jest to obiektem twoich drwin?

Całokształt :D .
Ton i treść wypowiedzi sprawia, że nie można się powstrzymać. Śledzę z rozbawieniem, chociaż prezentowany stosunek do prawa powinien raczej smucić.
namo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) namo » 08.05.2017 11:27

marze_na napisał(a):prezentowany stosunek do prawa powinien raczej smucić

Taki już mam charakter, ale od dziś będzie bardziej januszowy.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 08.05.2017 11:29

namo napisał(a):
marze_na napisał(a):prezentowany stosunek do prawa powinien raczej smucić

Taki już mam charakter, ale od dziś będzie bardziej januszowy.

No to witaj pośród januszów :idea:
lechocz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) lechocz » 08.05.2017 11:33

namo napisał(a):
lechocz napisał(a):Ona mogła ją Tobie, co najwyżej, zrelacjonować.

Tak Panie Szeryfie, od dziś będę myślał, pisał tak jak Pan sobie życzy i jeździł tak jak sugerują Janusze. Resocjalizacja na cro.pl powiodła się, podporządkuję się pod system żeby nie wyszło, że w dalszym ciągu czegoś nie rozumiem i żeby nie było niuansików.

A myśl sobie, jeździj i pisz dalej po swojemu, jeśli taka jest Twoja wola.

Mi to wisi "...apostolskim kalafiorem...", jak mawiał nieodżałowany ksiądz Józef Tischner.

Widać jest Ci obce, zarówno czytanie ze zrozumieniem, jak też i wyciąganie logicznych wniosków z konsekwencji swojego postępowania.

Bylebyś później, ponownie nie ronił krokodylich łez, na forum niniejszym, jaki to jesteś prześladowany biedaczyna.

Zwłaszcza w przypadku otrzymania kolejnego mandatu. Czego oczywiście Ci szczerze nie życzę lecz przy Twojej, "wybitnej" i dogłębnej znajomości i interpretacji przepisów, zaprezentowanej przez Ciebie "kozackiej" postawie, jak i również wybitnie negatywnej reakcji na, bezinteresowne w końcu, sugestie innych forumowiczów, niestety ale wydaje się być wysoce prawdopodobnym. :papa:
Ostatnio edytowano 08.05.2017 12:22 przez lechocz, łącznie edytowano 1 raz
namo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) namo » 08.05.2017 11:37

lechocz napisał(a):ponownie nie ronił krokodylich łez, na forum niniejszym, jaki to jesteś biedaczyna.

Weź podlinkuj, bo nie wiem gdzie coś takiego odwaliłem.

lechocz napisał(a):jak mawiał nieodżałowany ksiądz Józef Tischner.

Widzę, że stając się Januszem będę musiał uzupełnić listę lektur i osób obserwowanych na Twitterze :-)
jan ostrzycki
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jan ostrzycki » 08.05.2017 11:57

Wycieczka do Wiednia w ostatni dłuższy weekend. Austriacy bardzo mi zaimponowali jako kierowcy. Jako moto turysta ściśle stosowałem się do ograniczeń prędkości i zakazów parkowania i...nie zaliczyłem mandatu, wszędzie dojechałem na czas i zawsze miałem gdzie zaparkować.
Jadę 30 km/h jak każą znaki, za mną sznur samochodów, i NIKT nie trąbi, NIKT nie wyprzedza, NIKT nie wymachuje łapskami. To samo przy ograniczeniach do 50, 70 etc.
Dziki kraj normalnie...
maxredaktor
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maxredaktor » 08.05.2017 12:00

Można normalnie wyrobić sobie złe nawyki ;)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 08.05.2017 12:02

namo napisał(a):Widzę, że stając się Januszem będę musiał uzupełnić listę lektur

Molim >>> http://radiogdansk.pl/wiadomosci/item/27563 :oczko_usmiech:
namo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) namo » 08.05.2017 12:02

Tak, później ci ktoś w kraju wjedzie w bagażnik.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 08.05.2017 12:09

jan ostrzycki napisał(a):Jadę 30 km/h jak każą znaki, za mną sznur samochodów, i NIKT nie trąbi, NIKT nie wyprzedza, NIKT nie wymachuje łapskami. To samo przy ograniczeniach do 50, 70 etc.
Dziki kraj normalnie...

Zatem Polska to cywilizowany kraj :wink: W sobotę obtrąbił nas jakiś lokalny wsiowy głupek, bo moja panna jechała przepisowo, zgodnie z tym co jest na znakach poziomych. Chyba za wolno to robiła - w końcu po skręceniu na skrzyżowaniu i przy ustawieniu się do osi jezdni zaraz do następnego skrzyżowania, trzeba dać w pi...dę a że to laska za kółkiem i nietutejsza - to nauczmy ją, a co :mrgreen:

Mamma mia, w pewnym sensie tęsknię za brytyjskim ruchem drogowym... ja się tam relaksuję :D

namo napisał(a):Tak, później ci ktoś w kraju wjedzie w bagażnik.

...to tak jest, jak się patrzy bezmyślnie przez okno, dłubie w nosie albo w telefonie :mrgreen:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 08.05.2017 13:12

namo napisał(a):ktoś w kraju wjedzie w bagażnik.

Tak, widziałem już wielu "kozaków" co doganiali mnie w trasie z szybkością F16 a po dojechaniu do zderzaka i odczytaniu marki i modelu samochodu 8O jechali potulni jak "baranki" :D
Mondeo czyni cuda :oczko_usmiech:
Habanero
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 08.05.2017 13:15

Widzę, że Austria usiana samymi Januszami :D . Tylko w Polsce znajdziesz prawdziwego kozaka. Kolego nano trzymaj fason i nie płać. Liczba kozaków musi się zgadzać w naszy kraju 8)
namo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) namo » 08.05.2017 13:17

Ja obczajam zawsze pasażerów aut które są znane z wyposażenia tajniaków lub jest w stanie mnie dogonić. Trochę to krępujące bo równasz się z taką Insignią i na bezczelnego paczysz kto jedzie, a tam Janusz i Grażyna zażenowani co ja odwalam. Kilka razy wymieniłem spojrzenia z tajniakami :-)

Habanero napisał(a): trzymaj fason i nie płać

Nie, ja już jestem Janusz, jak mi coś przyjdzie do płacenia to w terminie musi być ogarnięte, nie ma to tamto.
lechocz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) lechocz » 08.05.2017 13:35

namo napisał(a):Ja obczajam zawsze pasażerów aut które są znane z wyposażenia tajniaków. Trochę to krępujące bo równasz się z taką Insignią i na bezczelnego paczysz kto jedzie, a tam Janusz i Grażyna zażenowani co ja odwalam. Kilka razy wymieniłem spojrzenia z tajniakami :-)

Zejdź na ziemie kolego "namo".

To nie piaskownica i raczej nikomu takimi opowiastkami nie zaimponujesz.

Takich bystrych, przebiegłych i cwanych kozaków jak Ty, którzy to aby uniknąć wpadki najpierw "...obczajają zawsze pasażerów aut które są znane z wyposażenia tajniaków..." można zobaczyć codziennie w TVN w programie "Uwaga pirat", gdy płacą jak za przysłowiowe zboże.

Tych aut, na wyposażeniu Policji, jest tyle i to najprzeróżniejszych marek, modeli i kolorów, iż jest to raczej praktycznie niewykonalne aby jadąc jako kierowca dodatkowo obserwować wszelkie, potencjalnie podejrzane pojazdy i ich pasażerów.

To potrafi jedynie Batman. :D
Ostatnio edytowano 08.05.2017 13:42 przez lechocz, łącznie edytowano 2 razy
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Mandat - uwaga łapią w Austrii - strona 34
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone