Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kwatery 2 osobowe czyli JA I ŻONA- info dla wszystkich par:)

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
CinnamonGirl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CinnamonGirl » 07.01.2010 07:18

CoolSwimmer napisał(a):Tucepi czy Primosten :)
Bardzo prosze jesli nie jest to dla Was problemem o krótkie opisanie plusow i minusów tych dwóch miasteczek .
Pozdrawiam

Napiszę o Primostenie dlaczego ja go wybrałam i dflaczego na tegoroczne wakacje nie wyrałam Tucepi mimo ze wielu je zachwala.
Dlaczego Primosten, bo chciałam:
- aby miasto miało Starówkę
- miałam blisko do Trogiru, Szybenika i wodospadów KRKA (do tych ostatecznie nie dotarłam) które chcialam zwiedzić
- urzekły mnie realcje Meeg i Marsylii o Primostenie
- chciałam bogatego zycia podwodnego i można je było podziwiać koło skałek przy hotelu :)
- według tego co wyczytałam na forum, artykułach i róznych badaniach (kiedys takie na onecie były o wybrzerzu Chorwacji) jest wymieniany jako jedno z urokliwszych miasteczek Dalmacji, czystosc wody tez plasowała się w czołówce w tych rankingach (fakt żadnego zamulenia, przejrzystosc powalajaca itp choc nie wiem jak z tym jest w sezonie :D)
- oglądając zdjęcia juz zakochałam sie w tym miescie

W tym roku wybieram sie na riwierę makarską i duzo myslałam ktore miasteczko wybrac. Tucepi nieraz było pieknie opisane ale ja mimo tych opisów i po oglądnieciu zdjęć go po prostu nie czułam, bo na zdjeciach i wg opisów kojarzy mi sie z typowym nowym apartamentowym miasteczkiem, zero powiewu historii czy klimatu minionych lat a ja to po prostu lubię :) i miedzy innymi dlatego mam teraz dylemat ktore miasteczko na riwierze makarskiej wybrac w tym roku ;) bo planuję poznać tą cześć Chorwacji.
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 07.01.2010 08:15

Za Tućepi przemawia sąsiedztwo Biokova! Ładne widoki
Z Tucępi jest dobra baza wypadowa Na Jure ,Cetinę, do Dubrownika i bośniackich atrakcji.
Primośten ma fajną starówkę co nieczęste w nadmorskich miejscowościach dalmtyńskich.
Jeśli plaże , pomimo że chyba bardziej zatłoczone to jednak Tućepi.
kamienie na Makarskiej Riv. mają nieprawdopodobnie regularny kształt.
Tućepi jest zamknięte ,w zasadzie pomiędzy Jadranką a morzem . W Primośtenie niestety codziennie na plaże musiałem przechodzić tą mocno ruchliwą drogą.
Z Primośtenu dobra baza na wypady wypisane przez Cinnamongirl.
Jak masz 2 tygodnie to jedź tu i Tu :)
CoolSwimmer
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) CoolSwimmer » 07.01.2010 12:35

Dziekuje :) Bardzo mi pomogliście niestety Torec tylko 7 do 8 dni :) Powiedzcie mi co to jedranka? Droga?
w nagrode Olivier i Amfiteatr w PULI
Oliver Dragojevic-Dobro Jutro tugo
CoolSwimmer
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) CoolSwimmer » 07.01.2010 12:36

Jeszcze raz bo nie wszedl link
mutiaq
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mutiaq » 07.01.2010 13:32

CoolSwimmer napisał(a):(...)Powiedzcie mi co to jedranka? Droga? (...)

Nie jedranka tylko jadranka.
Tak, droga... nadmorska.
CinnamonGirl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CinnamonGirl » 07.01.2010 14:19

Torac napisał(a):Za Tućepi przemawia sąsiedztwo Biokova! Ładne widoki
Z Tucępi jest dobra baza wypadowa Na Jure ,Cetinę, do Dubrownika i bośniackich atrakcji.

Prawda prawda, dlatego w tym roku Podgora albo Baska Woda (ale nadal skłaniam sie ku Pogorze) i w planach: 1 dniowy Mostar+Pocitej+wodospady, 1 dniowy HVAR, może spływ Cetiną jesli finanse pozwolą oraz pół-dniowe wypady na sw Jure, i miasteczka riwiery :) bo w Dubrowniku byłam z Primostenu - też sie da ;)
josefoe
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) josefoe » 07.01.2010 14:25

CoolSwimmer napisał(a):Bardzo dziekuje Torac.
Cały czas czytam i czytam i powoli do przodu z forum :) ale jeszcze duzo do poprawy.
Pytanie :
1. Miej wiecej jakie ceny tam sa kwater ?
2.Czy chca wynajmowac na 1 noc?

Zarezerwowałem już teraz bungalow na kempingu w okolicach Plitvickich na dwie doby. Cena to 33 euro za nocleg ze śniadaniem za dwie osoby. Jeżeli już teraz zabukujesz pobyt to z rezerwacją na jedną dobę nie powinno być problemu. Płaci się przy wyjeździe, tak więc rezerwacja nic nie kosztuje.
CoolSwimmer
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) CoolSwimmer » 07.01.2010 22:59

Super Wielkie dzieki jesli to nie jest problem to bardzo prosze o jakis email i namiary na te bungalowy ze sniadaniem abo napisz adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl pozdrawiam
josefoe
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) josefoe » 08.01.2010 11:08

Wejdź, proszę, w Google i wpisz eurobookins kamp korana i wyświetli Ci się od razu strona autokamp Korana i można rezerwować. Tak najprościej ale skutecznie. Sprawdziłem: cena za dobę wynosi 32 euro za dwie osoby a nie 33. Za pomyłkę przepraszam!
krystek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krystek » 08.01.2010 23:40

żywotnie zainteresowany wynajęciem sobe lub apartmani dla 2 os. looknąłem do tego wątku. I co się dowiedziałem? No, przeczytajcie sami. 95 proc. wypocin na tym wątku i niestety w licznych przypadkach na całym forum mija się z tematem. Czy admin nie może tego ogarnąć?
CoolSwimmer
Odkrywca
:(

Nieprzeczytany postnapisał(a) CoolSwimmer » 09.01.2010 00:57

Ja tez zeby sie nie spazyc czytan wszystko ba innych firach i nie krytyjuje wiesz co tak sobie mysle o tobie jestes dupa niemasz horwackiej duszy niema w tobie muzyki , tanca i przekładańca pojedz sobie na 2 tygodnie do egiptu a jak bedziesz chcial pojechac na wycieczke na piramidy to zamow konwoj CROATIA to wino to zabawa to smiech to tańce i miłosc
CROMANIAK
CoolSwimmer
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) CoolSwimmer » 09.01.2010 01:01

:) ponoisło mnie ale kocham ten kraj naprwde czuje jego bliskosc
krystek
Cromaniak
Re: :(

Nieprzeczytany postnapisał(a) krystek » 09.01.2010 01:22

CoolSwimmer napisał(a):Ja tez zeby sie nie spazyc czytan wszystko ba innych firach i nie krytyjuje wiesz co tak sobie mysle o tobie jestes dupa niemasz horwackiej duszy niema w tobie muzyki , tanca i przekładańca pojedz sobie na 2 tygodnie do egiptu a jak bedziesz chcial pojechac na wycieczke na piramidy to zamow konwoj CROATIA to wino to zabawa to smiech to tańce i miłosc
CROMANIAK

Weź przeczytaj mój post jeszcze raz i postaraj się go zrozumieć.
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 09.01.2010 01:35

Znowu bańka :?: :wink:
Janusz Bajcer
Moderator globalny
Re: :(

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 11.01.2010 22:47

CoolSwimmer napisał(a):Ja tez zeby sie nie spazyc czytan wszystko ba innych firach i nie krytyjuje wiesz co tak sobie mysle o tobie jestes dupa niemasz horwackiej duszy niema w tobie muzyki , tanca i przekładańca pojedz sobie na 2 tygodnie do egiptu a jak bedziesz chcial pojechac na wycieczke na piramidy to zamow konwoj CROATIA to wino to zabawa to smiech to tańce i miłosc
CROMANIAK

A Ty nie masz polskiej duszy, bo piszesz bez polskich literek :evil:

I to w dodatku podobno jako nauczyciel (co wynika z profilu) 8O

Widocznie po "literku" trudno :wink: 8O
Ostatnio edytowano 12.01.2010 12:43 przez Janusz Bajcer, łącznie edytowano 1 raz
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Kwatery 2 osobowe czyli JA I ŻONA- info dla wszystkich par:) - strona ...
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone