CoolSwimmer napisał(a):Tucepi czy Primosten
Bardzo prosze jesli nie jest to dla Was problemem o krótkie opisanie plusow i minusów tych dwóch miasteczek .
Pozdrawiam
Napiszę o Primostenie dlaczego ja go wybrałam i dflaczego na tegoroczne wakacje nie wyrałam Tucepi mimo ze wielu je zachwala.
Dlaczego Primosten, bo chciałam:
- aby miasto miało Starówkę
- miałam blisko do Trogiru, Szybenika i wodospadów KRKA (do tych ostatecznie nie dotarłam) które chcialam zwiedzić
- urzekły mnie realcje Meeg i Marsylii o Primostenie
- chciałam bogatego zycia podwodnego i można je było podziwiać koło skałek przy hotelu
- według tego co wyczytałam na forum, artykułach i róznych badaniach (kiedys takie na onecie były o wybrzerzu Chorwacji) jest wymieniany jako jedno z urokliwszych miasteczek Dalmacji, czystosc wody tez plasowała się w czołówce w tych rankingach (fakt żadnego zamulenia, przejrzystosc powalajaca itp choc nie wiem jak z tym jest w sezonie
- oglądając zdjęcia juz zakochałam sie w tym miescie
W tym roku wybieram sie na riwierę makarską i duzo myslałam ktore miasteczko wybrac. Tucepi nieraz było pieknie opisane ale ja mimo tych opisów i po oglądnieciu zdjęć go po prostu nie czułam, bo na zdjeciach i wg opisów kojarzy mi sie z typowym nowym apartamentowym miasteczkiem, zero powiewu historii czy klimatu minionych lat a ja to po prostu lubię

.png)
.png)
.png)