Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kwatery 2 osobowe czyli JA I ŻONA- info dla wszystkich par:)

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
CoolSwimmer
Odkrywca
Przepraszam

Postnapisał(a) CoolSwimmer » 05.01.2010 08:36

Przepraszam Pasażer za moje wczorajsze zachowanie wipiłem za dużo i straciłem orientacje .zachowałem sie jak idiota !!!!! Cały czas pomagasz a ja cie obrazilem jeszcze raz przepraszam.

Wiesz to co napisales naprawde mnie zastanawia " bez klimatu " wiec musze zaczac poszukiwania od nowa .

To morze jeszcze raz zapytam BARDZO ZALEZY MI NA POJECHANIE DO JAKIEGOS UROKLIWEGO MIEJSCA GDZIE W DZIEN MOZNA ISC NA PLAZE a WIECZOREM DO STAREGO MIASTA na Jedzonko. Pozdrawiam
CoolSwimmer
Odkrywca

Postnapisał(a) CoolSwimmer » 05.01.2010 08:37

:oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
CinnamonGirl
Cromaniak
Re: Przepraszam

Postnapisał(a) CinnamonGirl » 05.01.2010 09:58

CoolSwimmer napisał(a):Przepraszam Pasażer za moje wczorajsze zachowanie wipiłem za dużo i straciłem orientacje .zachowałem sie jak idiota !!!!! Cały czas pomagasz a ja cie obrazilem jeszcze raz przepraszam.

Wiesz to co napisales naprawde mnie zastanawia " bez klimatu " wiec musze zaczac poszukiwania od nowa .

To morze jeszcze raz zapytam BARDZO ZALEZY MI NA POJECHANIE DO JAKIEGOS UROKLIWEGO MIEJSCA GDZIE W DZIEN MOZNA ISC NA PLAZE a WIECZOREM DO STAREGO MIASTA na Jedzonko. Pozdrawiam

Jesli to nie musi być Riwiera Makarska to poczytaj o Primostenie tu np moja relacja: forum/viewtopic.php?t=24054 jest i fajna plaża, i starówka z promenadą dookoła półwyspu.

Obawiam sie ze z tego co przewerowałam na riwierze makarskiej nie ma typowo starych miasteczek ze starówką jak Rovinij czy Primosten.
Torac
Cromaniak

Postnapisał(a) Torac » 05.01.2010 11:36

CoolSwimmer napisał(a):Przepraszam Pasażer za moje wczorajsze zachowanie wipiłem za dużo i straciłem orientacje .zachowałem sie jak idiota !!!!! Cały czas pomagasz a ja cie obrazilem jeszcze raz przepraszam.

Najważniejsze walnąć się po klacie :D
CoolSwimmer napisał(a):wiec musze zaczac poszukiwania od nowa

Niekoniecznie - wszystko to subiektywne - ja od Podgory zaczynałem i nie żałuję a czasy to były przedforumowe.Trzeba poznać wszystkie za i przeciw żeby nie było rozczarowań- stąd wskazanie tych wad. Jeżeli wrócisz o coś Cię irytowało to będziesz miał pretensję do tego kto Ci pobyt bezkrytycznie polecił.
darek1
zbanowany

Postnapisał(a) darek1 » 05.01.2010 20:35

Oj nieładnie się zachowałeś, nieładnie. Wszyscy na forum jesteśmy nastawieni na uprzejmą i bezinteresowną pomoc. A tu proszę, kolega pochlał w dniu 04.01.2010r. , czyli 4 dni pił od sylwestra. Wybaczamy koledze bo wiemy co to znaczy kac
CoolSwimmer
Odkrywca

Postnapisał(a) CoolSwimmer » 05.01.2010 23:10

Dzieki wielkie CinnamonGirl trafilas w moj gust:) miasteczko bardzo podobne do Rovinj czegos takiego szukalem . Dziekuje
Jesli to dla ciebie nie klopot czy moglabys przesłac na moj email namiarów na twoja kwatere albo inna jaka znasz w tym miescie adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 05.01.2010 23:28

CoolSwimmer napisał(a):Dzieki wielkie CinnamonGirl trafilas w moj gust:)l

Uff nareszcie bo nie wiedzieliśmy co robić. :D :D :D
CinnamonGirl
Cromaniak

Postnapisał(a) CinnamonGirl » 06.01.2010 08:01

CoolSwimmer napisał(a):Jesli to dla ciebie nie klopot czy moglabys przesłac na moj email namiarów na twoja kwatere albo inna jaka znasz w tym miescie adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

Z tego co widze to poszukujesz kwatery dla 2 osób. My bylismy na kwatere gdzie gospodarze mieli tylko 1 apartament dla 4 osób. Ale cała ulica jak i Primosten to była jedna wielka kwatera. Nie wiem w jakim okresie jedziesz ale jak byłam ja (2 połowa czerwca) to obłożenie kwater sięgało ok 30%. My jechaliśmy w ciemno.

Primosten jest o tyle dobry ze do 40 km masz średniowieczny Trogir, Szybenik, czy wodospady Krka a ok 60 km od niego jest Split wiec sporo do zwiedzania :)
CoolSwimmer
Odkrywca
:)

Postnapisał(a) CoolSwimmer » 06.01.2010 08:39

Witam jade na przełomie Lipiec /Sierpien wiec w ciemno raczej sie niewybieram wole nie ryzykowac ! Tak jak najbardziej zamierzam zwiedzic te piekne miasteczka Trogir , duży Split, wodospady KrK wiec Super:) Pytanko Jak myslicie :
1. czy zwiedzac P.Jeziorka w drodze do Cro czy wracajac do Polski?
2.Ile tam trzeba liczyc godzin na zwiedzanie ? czy nie bedzie potrzebny nocleg?
3. P.Jeziora to rezerwat ! a czy kolo niego jest jakies jeziorko gdzie mozna przyniesc lezak i odpoczać :)
4. Chciałbym powrzucać pare pieknych zdjec ale nie moge tego zrobic znanym nam wszystkim systemem Kopiuj Wklej hhehee prosze o rade:) :hut:
Torac
Cromaniak
Re: :)

Postnapisał(a) Torac » 06.01.2010 08:53

CoolSwimmer napisał(a):Witam jade na przełomie Lipiec /Sierpien wiec w ciemno raczej sie niewybieram wole nie ryzykowac ! Tak jak najbardziej zamierzam zwiedzic te piekne miasteczka Trogir , duży Split, wodospady KrK wiec Super:) Pytanko Jak myslicie :
3. P.Jeziora to rezerwat ! a czy kolo niego jest jakies jeziorko gdzie mozna przyniesc lezak i odpoczać :)
4. Chciałbym powrzucać pare pieknych zdjec ale nie moge tego zrobic znanym nam wszystkim systemem Kopiuj Wklej hhehee prosze o rade:) :hut:

Ad. 1 Plitvice warto zwiedzić w momencie kiedy jest się rano lub do południa lub bezpośrednio po noclegu w okolicach Plitvic - nie ważne jadąc do Cro czy z powrotem. Istotniejsza jest pogoda lub dzień (żeby było luźniej na szlaku)
Ad2. szlaki są 2h , 4h 6h jak się nie mylę (pamiętam) i w zależności od długości ogląda się wariant z "uboższy" lub rozszerzony.
Ad3. Plitvice to Park Narodowy wpisany na listę Unesco- leżaczek można wziąć ale czy warto go nosić?
Więcej luzu jest na Krka - można leżakować i kąpać się w wyznaczonych miejscach.
Ad4 - jedynie poprzez jakiegoś "fotosika"
i parafrazując Pospieszalskiego - Warto czytać (forum)
CoolSwimmer
Odkrywca

Postnapisał(a) CoolSwimmer » 06.01.2010 11:09

Bardzo dziekuje Torac.
Cały czas czytam i czytam i powoli do przodu z forum :) ale jeszcze duzo do poprawy.
Pytanie :
1. Miej wiecej jakie ceny tam sa kwater ?
2.Czy chca wynajmowac na 1 noc?
Torac
Cromaniak

Postnapisał(a) Torac » 06.01.2010 11:17

CoolSwimmer napisał(a):Pytanie :
1. Miej wiecej jakie ceny tam sa kwater ?
2.Czy chca wynajmowac na 1 noc?

Ad1.Aktualnych cen nie znam ale oscylowały podobnie jak na wybrzeżu czyli jakieś 15E-20E (byłem bodajże w 2005 roku)
Ad.2. Jak najbardziej - taka specyfika miejsca- nie bądź zdziwiony jak gospodarz nie pożegna Cię następnego dnia.
CoolSwimmer
Odkrywca

Postnapisał(a) CoolSwimmer » 06.01.2010 11:47

hahahaha:) Dzieki[/url][/quote]
CinnamonGirl
Cromaniak
Re: :)

Postnapisał(a) CinnamonGirl » 06.01.2010 18:28

CoolSwimmer napisał(a):Witam jade na przełomie Lipiec /Sierpien wiec w ciemno raczej sie niewybieram wole nie ryzykowac ! Tak jak najbardziej zamierzam zwiedzic te piekne miasteczka Trogir , duży Split, wodospady KrK wiec Super:) Pytanko Jak myslicie :

My zwiedzalismy jeziora wracając do PL. Mielismy w planach nocleg ale w Plitvicach bylismy ok godziny 10, 5 h zwiedzania i kierowcy (2 było) stwierdzili ze zadnego noclegu nie ma sensu robić tylko jedziemy. Ale takie rozwiązanie jest ok gdy jest wiecej niz 1 kierowca.

Jesli chodzi o czas zwiedzania i trasę - polecam tą którą opisałam w moim watku. Wiekszosc tej którą trzeba przejsc prowdzi w dół a zobaczy sie wszystko i górne jeziora i dolne.
CoolSwimmer
Odkrywca

Postnapisał(a) CoolSwimmer » 06.01.2010 20:46

Tucepi czy Primosten :)
Bardzo prosze jesli nie jest to dla Was problemem o krótkie opisanie plusow i minusów tych dwóch miasteczek .
Pozdrawiam
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Kwatery 2 osobowe czyli JA I ŻONA- info dla wszystkich par:) - strona ...
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone