Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Hvar czy Peljesac - prosimy o pomoc

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
San
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) San » 28.07.2008 19:51

Masz rację widzę, wstydzę się i poprawiam. :oops:

Sławku jadę do Dingaca (w końcu sam mi to zimą polecałeś)
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 28.07.2008 20:06

Wiesz san , ja polecam Dingac zawsze i wszędzie :) więc już czasem nie pamiętam z kim o tym rozmawiałem :) czyli jedziesz do villa Anadingac? Do Bobo czy do Ivo? Jeśli będziesz u nich to pozdrów ich od Sławka z Warszawy. Przynajmniej duchem tam będę. W tym roku już tam był mkm :):)
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 28.07.2008 20:07

A do kiedy będziesz? 8.08 przyjeżdżają do Bobo i Ivo moi kumple z roboty :)
San
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) San » 28.07.2008 20:20

Będę od 01.08 do 15.08 u Bobo.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 28.07.2008 21:09

Rysio - za jednego byka nie ścigam :lol: (bo i mnie i Tobie się przytrafia :wink:)
Na dwa byki w dłuższym tekście przymknę oko :wink: ale trzy lub więcej nie zdzierżę :evil:

Pod warunkiem, że post przeczytam, bo czasem jakiś mi umknie :wink: :lol:
San
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) San » 29.07.2008 13:35

Sławomir Wocial napisał(a):Wiesz san , ja polecam Dingac zawsze i wszędzie :) więc już czasem nie pamiętam z kim o tym rozmawiałem :) czyli jedziesz do villa Anadingac? Do Bobo czy do Ivo? Jeśli będziesz u nich to pozdrów ich od Sławka z Warszawy. Przynajmniej duchem tam będę. W tym roku już tam był mkm :):)

Z pewnością Ich pozdrowię.

I jeszcze jedno pytanie. Czy po Dingacu i okolicach da się jeździć rowerem (czy górki są zbyt strome)? Jeśli tak to czy rower można wypożyczyć w pobliżu, czy trzeba targać ze sobą :?:
AKR
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) AKR » 29.07.2008 18:41

Znowu dylemat :oops:

Dzisiaj rozmawiałem ze znajomym który wrócił z Orebića w połowie lipca i twierdzi, że nie słyszał o tym aby była tam jakakolwiek dyskoteka.

Jedynie twierdził, że można popłynąć promem na Korczule i tam podobno można się pobawić.

Jsk już wspominałem nie zależy nam na ciągłym imprezowaniu ale raz na 3-4 dni chcielibyśmy się pobawić...
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 30.07.2008 11:29

San napisał(a):
Sławomir Wocial napisał(a):Wiesz san , ja polecam Dingac zawsze i wszędzie :) więc już czasem nie pamiętam z kim o tym rozmawiałem :) czyli jedziesz do villa Anadingac? Do Bobo czy do Ivo? Jeśli będziesz u nich to pozdrów ich od Sławka z Warszawy. Przynajmniej duchem tam będę. W tym roku już tam był mkm :):)

Z pewnością Ich pozdrowię.

I jeszcze jedno pytanie. Czy po Dingacu i okolicach da się jeździć rowerem (czy górki są zbyt strome)? Jeśli tak to czy rower można wypożyczyć w pobliżu, czy trzeba targać ze sobą :?:

Dingac jest na dole a wszystko inne na górze :):) Idąc do Borka pierwsze podejście, tak ze 200 metrów jest takie , że moją Astrą z 4 osobami tylko na 1 biegu :) Do Potomja jest 4 km, pod górę . Biegałem, zajmuje trochę ponad 17 minut :) Do Trstenica jest 7 km , najpierw pod górę , potem w miarę płasko i przed Trstenicem w dół. Dla rowerzysty który ma troche w nogach da sie pojeździć. Dla niedzielnego raczej nie. Do Orebića np jest zjazd ładnych parę kilometrów ale potem wrócić to już wysiłek... :)
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 30.07.2008 11:30

AKR napisał(a):Znowu dylemat :oops:

Dzisiaj rozmawiałem ze znajomym który wrócił z Orebića w połowie lipca i twierdzi, że nie słyszał o tym aby była tam jakakolwiek dyskoteka.

Jedynie twierdził, że można popłynąć promem na Korczule i tam podobno można się pobawić.

Jsk już wspominałem nie zależy nam na ciągłym imprezowaniu ale raz na 3-4 dni chcielibyśmy się pobawić...

Nie wiem jak to jest i gdzie dokładnie jest disco ale widziałem jak Bobo jechał do Orebića na disco i wracał nad ranem na czterech... :)
http://www.orebic-tours.hr/lang_pl/map.asp
zobacz tu.
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 30.07.2008 16:33

Sławomir Wocial napisał(a):Dzięki mkm!!! My może w przyszłym roku... :):) U kogo byliście? U Ivo czy u Bobo? jak tam mały łobuziak Ivanek i jego siostrzyczka Lucija? :) Bubi jeszcze żyje? Byliście u nich pierwszy raz czy kolejny? Mówiłeś Bobo , że znamy sie z forum? Pozdrav!!! Dingač je najbolji :)

Ja tylko coś tam wspomniałem o Sławku z Warszawy , a Bobo od razu załapał temat :D Byliśmy u Ivo i Any , ale to w sumie nie ma znaczenia u kogo , tam po prostu wszyscy są razem :D Ivo obchodził 22.07. swoje 54 urodziny - ale były śpiewy :D Cała klapa Dingac , a nawet dwóch solistów ze Splitu się zjechało , plus oczywiście Jorg z gitarą :D Nawet Bubi i dzieciaki nie spały chyba tej nocy :D :wink:
Generalnie jestem zadowolony i zaliczam Dingac do pięknieszych miejsc jakie doświadczyłem w Cro :D
Pozdrav.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 30.07.2008 21:40

Jak byliśmy pierwszy raz obchodził 49-te :) Dali w palnik i Ivo prawie , że spał z Bubim tam gdzie samochody stoją :):) Ana taka była zła. W zeszłym roku Antun, ten od willi niżej, przyniósł strzelbę i wszystkie latarnie odstrzelili i policja przyjechała i go zamknęła. I jeszcze mu giwerę zabrali. Śmiał sie , że ma jeszcze. Potem musiała przyjechać ekipa od Ivo z roboty i te latarnie naprawiali :):)
Fajny jest ten Chorwat, najszczuplejszy z nich wszystkich a śpiewający basem i grający na syntezatorze marszczonym czyli na akordeonie :)
U Bobo na przełomie lipiec-sierpień zawsze coś sie dzieje, albo Ivo urodziny albo Dan Borka w sierpniu :) :lol:
AKR
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) AKR » 31.07.2008 18:27

Czy w samym Orebiću lub gdzieś w okolicy są campingi naturystyczne lub może na Korculi?
kawa
Croentuzjasta
Re:Orebić

Nieprzeczytany postnapisał(a) kawa » 02.08.2008 18:28

Witam !
Zdecydowanie polecam Peljesać. Z tym że nie Orebić , bo tam za dużo ludzi, tylko np. Perna ok. 5 km,. za Orebiczem super miejsce, ośrodek Komodor z domkami, i codziennie ok. godz. 15.00 z tego ośrodka płynie stateczek na Korćulę i potem z powrotem przypływa do ośrodka ok. godz. 23.00.
A Korczula tio chyba najpięknieszcze miejsce w Chorwacji.
Pozdrawiam
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 02.08.2008 19:06

kawa napisał(a):Witam !
Zdecydowanie polecam Peljesać. Z tym że nie Orebić , bo tam za dużo ludzi, tylko np. Perna ok. 5 km,. za Orebiczem super miejsce, ośrodek Komodor z domkami, i codziennie ok. godz. 15.00 z tego ośrodka płynie stateczek na Korćulę i potem z powrotem przypływa do ośrodka ok. godz. 23.00.
Pozdrawiam

We wrześniu w Orebic pustki 8O :D
Korcula naprawdę klimatyczne miejsce, ale czy najpiękniejsze..no nie wiem 8O :D
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 03.08.2008 11:45

ines napisał(a):
kawa napisał(a):Witam !
Pozdrawiam

We wrześniu w Orebic pustki 8O :D
Korcula naprawdę klimatyczne miejsce, ale czy najpiękniejsze..no nie wiem 8O :D

Młodzieży Orebic napewno się podoba , ale po 40 -stce lepiej jest wypocząć w nieco spokojniejszym miejscu , np w Dingacu :D
Pozdrav.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Hvar czy Peljesac - prosimy o pomoc - strona 4
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone