Pamiętaj o winietce na Słowacji, tam jest autostrada w okolicach Banskiej i słyszałem , że Słowacy potrafią już za autostradą żądać winiety domniemując , że jechało się drogą płatną choć obok jest zwykła
.png)
.png)
Drugie pytanie - odcienek między Zilina a Bratislava jest chyba płatny?
Kolejne pytanie - możesz mi podać dokładnie przebieg trasy 86?
.png)
.png)
.png)
Sławomir Wocial napisał(a):Na Hvarze nie byłem więc nie mogę porównywać. Wiele osób mówi , że jest piękny. Za to na Pelješcu byłem 5 razy za każdym razem w tym samym miejscu. Pelješac to dla mnie najpiękniejszy zakątek nadmorskiej Chorwacji. Niekoniecznie pchałbym sie do Orebića, szukałbym jakichś małych miejscowości takich jak Dingač właśnie czy też Duba czy Drače. Jeśli chodzi o disco to nie używam w Cro ale wiem , że w Orebiću można sie zabawić. Z tym , że ja bardzo lubię to miasteczko ale tak mniej więcej co 2-3 dni odwiedzić. Zjeść w Pelješkim Dvori czy Mlinici. Wiem , że na pewno kiedyś odwiedzę Hvar ale wyspa to pewne ograniczenie. Niewielkie ale zawszeA Pelješac to szakale i muflony, cudowne niebo z Drogą Mleczną no i chyba przede wszystkim ludzie do których jeździmy. Oprócz nich pewnie na Hvarze moglibyśmy mieć to samo...
.png)
.png)
jac61b napisał(a):Drugie pytanie - odcienek między Zilina a Bratislava jest chyba płatny?
Kolejne pytanie - możesz mi podać dokładnie przebieg trasy 86?
odpowiedź na pytanie 2- tak płatny,potrzebna winieta 1 mc-300KS
odpowiedź na pytanie kolejne-Rajka,Mosonmagyoarovar,Janossomoria, Csorna, Sombathely,Redics
kulka53 napisał(a):Sławek,
wiem że jesteś znawcą Peljesca, powiedz proszę czy w wiosce Duba znajdę w ciemno kwaterę w 2 połowie września?, bo gdzieś wyczytałem na forum, że większość wynajmujących mieszka tam tylko w sezonie, tymczasowo..... Prawda to?
Nie chcę rezerwować bo nie wiem kiedy dokładnie tam dotrzemy i czy na pewno tam........ no i wolę na miejscu zobaczyć czy mi się spodoba.......
I pytanie nr 2. Byłeś wiele razy na Sv Ilja, czy może szedłeś choć raz z Duby? Jak uważasz, czy byłoby stamtąd trudniej niż standardowo z Orebica?
Pozdr