Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Gdzie najwięcej Polaków...

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
daros
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) daros » 17.09.2010 18:51

Tak się zastanawiam gdzie można w Chorwacji spotkać najwięcej Polaków? Praktycznie co roku odwiedzam Makarską Rivierę i wydaje mi się że jest opanowana przez Czechów... z tego co wyczytałem na forum Korcula to miejsce Słoweńców... czyżby Polacy jednak wybrali Polskie morze?
Generalnie Polaków widuję więcej niż np. Słowaków ale jest to dla mnie dziwne że Czesi zdominowali Makarską...
mirko
Rezydent

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirko » 17.09.2010 19:26

Statystyka turistyczna:
Istra

:?

Według mnie,
Statystyka jest jak bikini, wiele pokazuje, ale najważniejsze, ukriwa :wink:
Ostatnio edytowano 17.09.2010 19:29 przez mirko, łącznie edytowano 1 raz
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 17.09.2010 19:29

daros napisał(a):Generalnie Polaków widuję więcej niż np. Słowaków ale jest to dla mnie dziwne że Czesi zdominowali Makarską...

Nic dziwnego, przecież cesko more je v chorvatsku ... Słowaków zresztą też przybywa :wink: ...
magdach7
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) magdach7 » 17.09.2010 19:55

Moim skromnym zdaniem Orebic jest opanowany przez naszych rodaków. na głównej plaży czułam się jak w Mielnie. Z kolei prawie w ogóle nie słyszałam naszej ojczystej mowy w Ruskamen. :lol: Ale to pewno dlatego, że to mała wioska, a nie każdy lubi takie klimaty :D
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 17.09.2010 20:00

magdach7 napisał(a):Moim skromnym zdaniem Orebic jest opanowany przez naszych rodaków. na głównej plaży czułam się jak w Mielnie. Z kolei prawie w ogóle nie słyszałam naszej ojczystej mowy w Ruskamen. :lol: Ale to pewno dlatego, że to mała wioska, a nie każdy lubi takie klimaty :D

Baska Voda.Sami Polacy.
Mario 1975
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mario 1975 » 18.09.2010 15:51

Potwierdzam, że Orebic to miasteczko pełne polskich turystów. Zaryzykowałbym stwierdzenie że ok. 40-50% wszystkich wczasowiczów w Orebic w pierwszej połowie sierpnia tego roku to byli Rodacy.
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 18.09.2010 16:22

Dla mnie sam Hvar był największą mekką Polaków. Już ościenne miasta, czyli Vrboska, Stari Grad, Jelsa, czy nawet Sucuraj, a na Pelejesacu Orebic, czy nawet na Korculi sama Korcula nie reprezentowały aż takich tłumów naszych rodaków.
Chociaż w zasadzie skonsultowałam to właśnie z moim mężem, który stwierdził, że podczas naszego ostatniego pobytu na Korculi, to prawdopodobnie byli tam sami Polacy... Hmm, może wie co mówi, bo to on w tym roku z reguły chodził po zakupy, etc... :D
alurka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) alurka » 18.09.2010 16:46

Byłam na Istrii i 90% Niemców! aż się zastanawiałam kto został teraz w Deutschlandzie;)
Kevlar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kevlar » 18.09.2010 17:21

Makarską też chyba można dorzucić do koszyka?
daros
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) daros » 18.09.2010 18:01

Czyli jesteśmy obecni :) Tak założyłem ten wątek bo generalnie gdzie się nie ruszę to tłumaczenia na język: angielski, niemiecki, francuski !?, ... i czeski ...

PS. siedzę na tarasie z widokiem na morze 21 stopni... fajnie no nie :)
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 18.09.2010 18:27

daros napisał(a):Czyli jesteśmy obecni :) Tak założyłem ten wątek bo generalnie gdzie się nie ruszę to tłumaczenia na język: angielski, niemiecki, francuski !?, ... i czeski ...

Szprechen zi dojcz? - zapytał.
- Ni chu, chu. A po co? - odpowiedziałem.
Uśmiechnął się szeroko:
- No tak, my, Słowianie, dogadamy się. Proszek?
- Hmmm ...
- Cherry! Cherry! - Szybko zmienił.
- Może być, tylko dziecku za dużo nie lej ...
*

A po co tłumaczenia na nasze?
Tłumaczą tych, z którymi nie mogą się dogadać :D

* ... pewnie będzie relacja ... ;)
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 18.09.2010 18:30

Dziwne, że jeszcze cro na facebuku, naszej klasie czy innym ustrojstwie nie ma... :lol:
wolandero
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) wolandero » 18.09.2010 19:07

:D Omiś i okolice 80% to my i Czesi 8)
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 18.09.2010 19:27

daros napisał(a):PS. siedzę na tarasie z widokiem na morze 21 stopni... fajnie no nie :)

Bardzo, bardzo fajnie... :cry: Zazdrościmy.... :roll: Nie doczytałam, gdzie przebywasz? :la:
daros
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) daros » 19.09.2010 08:08

daros napisał(a):

PS. siedzę na tarasie z widokiem na morze 21 stopni... fajnie no nie

Bardzo, bardzo fajnie... Zazdrościmy.... Nie doczytałam, gdzie przebywasz?

A w Zivogosce na Makarskiej rivierze sobie siedzę ... i tak oto mimo że ciepło to trochę rano deszczyk popadał...
... ale co tam i tak lepiej niż w pracy :)
Następna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone