Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Gdzie najwięcej Polaków...

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
ana588
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ana588 » 19.09.2010 12:53

POLAKOW w Chorwacji jest pelno wszedzie! ! !
daros
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) daros » 19.09.2010 17:23

... zauważyłem jeszcze jedną rzecz ... nie wiem czy się ze mną zgodzicie, że wszyscy których przynajmniej ja spotkałem są bardzo mili. Czy to odpoczynek tak działa na naszych rodaków czy po prostu mam szczęście do ludzi?
pawelli
Mistrz Świata FIFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawelli » 19.09.2010 17:24

daros napisał(a):... zauważyłem jeszcze jedną rzecz ... nie wiem czy się ze mną zgodzicie, że wszyscy których przynajmniej ja spotkałem są bardzo mili. ?

My też to zauważyliśmy !!!
Blums
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Blums » 19.09.2010 18:58

pawelli napisał(a):
My też to zauważyliśmy !!!

No polaków to jest bardzo dużo ale nie wszyscy są mili :) w Vodicach w tym roku leżymy sobie z żoną i rozmawiamy po angielsku a obok nas Polacy :) Obgadują wszystkich na około - nas też :) w pewnym momencie przybiega nasz syn i jedzie po polsku na całego. Miny sąsiadów bezcenne :lol:

Po 20 minutach zwinęli sie i już ich w tym miejscu więcej nie widziałem; ( to taki epizodzik) bo ogólnie to można odnieść wrażenie ze są mili. :lol:
jasio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jasio » 19.09.2010 19:00

daros napisał(a):... zauważyłem jeszcze jedną rzecz ... nie wiem czy się ze mną zgodzicie, że wszyscy których przynajmniej ja spotkałem są bardzo mili. Czy to odpoczynek tak działa na naszych rodaków czy po prostu mam szczęście do ludzi?

Ja się z Tobą zgadzam ale nie wszyscy mieli takie szczęście jak my :lol:

forum/viewtopic.php?p=593938&highlight=#593938
jasio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jasio » 19.09.2010 19:09

Blums napisał(a):leżymy sobie z żoną i rozmawiamy po angielsku a obok nas Polacy :) Obgadują wszystkich na około - nas też :)

Oni obgadują po polsku a Wy po angielsku , oczywiście żartowałem Wy na pewno ... :lol:
daros
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) daros » 19.09.2010 19:25

jasio napisał(a):
daros napisał(a):... zauważyłem jeszcze jedną rzecz ... nie wiem czy się ze mną zgodzicie, że wszyscy których przynajmniej ja spotkałem są bardzo mili. Czy to odpoczynek tak działa na naszych rodaków czy po prostu mam szczęście do ludzi?

Ja się z Tobą zgadzam ale nie wszyscy mieli takie szczęście jak my :lol:

forum/viewtopic.php?p=593938&highlight=#593938

Oj widzę że ostro już było na temat naszych rodaków... ale z drugiej strony zauważyłem że na plaży piwo (co prawda miejscowe plus Tatra Mocne) piją tylko Polacy. Natomiast nie zauważyłem jakiegoś wielce głośnego zachowania. Czy ktoś pije w knajpce czy na plaży mnie to nie przeszkadza ... a jeżeli chodzi o buraków to zawsze się coś znajdzie... :) Ale przynajmniej jak ja jadę na wakacje to z mottem: Nikt i nic mi nie spierd.... wakacji...
Madziulka_1989
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Madziulka_1989 » 19.09.2010 21:33

Ja spotkałam niestety niezbyt przychylnie nastawionych Polaków do swoich rodaków i jedną nieprzyjemną sytuacją podczas rejsu na Hvar... ale przytaczać całej historii tu nie będę - za dużo by pisać :)

A tak trochę z innej beczki to przyszło mi do głowy pewne zdarzenie... Siedzieliśmy sobie w naszej ulubionej knajpce przy piwku i drinku i nagle pojawili się pewni Polacy - kompletnie pijani... tak pijani, że ledwie trzymali się na nogach. Nie znaliśmy ich ale usłyszeli, że rozmawiamy po polsku więc przysiedli się do nas i zamówili po dwa piwa (mimo że byli już nieźle zrobieni). Gdy je wypili to już nie było z nimi żadnego kontaktu - jeden spał na stole drugi natomiast strasznie bełkotał. Na koniec wstając zbili kufle z resztkami piwa którego nie mogli juz wypić... Nasi znajomi Chorwaci, którzy pracowali w tej restauracji nie kryli zażenowania...a nam było cholernie wstyd za naszych rodaków... :roll: no ale cóż... POLACY :) :)
pawelli
Mistrz Świata FIFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawelli » 20.09.2010 07:42

Blums napisał(a):
No polaków to jest bardzo dużo ale nie wszyscy są mili :) w Vodicach w tym roku leżymy sobie z żoną i rozmawiamy po angielsku a obok nas Polacy :) Obgadują wszystkich na około - nas też :) w pewnym momencie przybiega nasz syn i jedzie po polsku na całego. Miny sąsiadów bezcenne :lol:

Po 20 minutach zwinęli sie i już ich w tym miejscu więcej nie widziałem; ( to taki epizodzik) bo ogólnie to można odnieść wrażenie ze są mili. :lol:

Zobaczyć ich miny - bezcenne :) hhehhe
pawelli
Mistrz Świata FIFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawelli » 20.09.2010 07:44

Madziulka_1989 napisał(a):a koniec wstając zbili kufle z resztkami piwa którego nie mogli juz wypić... Nasi znajomi Chorwaci, którzy pracowali w tej restauracji nie kryli zażenowania...a nam było cholernie wstyd za naszych rodaków... :roll: no ale cóż... POLACY :) :)

Wszędzie znają się kanalie i buraki ........ niestety
Dudek2222
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dudek2222 » 20.09.2010 07:45

alurka napisał(a):Byłam na Istrii i 90% Niemców! aż się zastanawiałam kto został teraz w Deutschlandzie;)

Turcy i Arabowie. Ale wg. mnie na Istrii najwięcej jest Włochów. Ale Polaków też nie brakowało.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 20.09.2010 08:18

FUX napisał(a):Dziwne, że jeszcze cro na facebuku, naszej klasie czy innym ustrojstwie nie ma... :lol:

Na naszej klasie cro jet

http://nk.pl/profile/19585205 :wink: :D

http://nk.pl/profile/9831105 :wink: :D
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 20.09.2010 08:46

Janusz Bajcer napisał(a):
FUX napisał(a):Dziwne, że jeszcze cro na facebuku, naszej klasie czy innym ustrojstwie nie ma... :lol:

Na naszej klasie cro jet

http://nk.pl/profile/19585205 :wink: :D

http://nk.pl/profile/9831105 :wink: :D

Te linki każą się logować :?
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 20.09.2010 08:52

Tak, trzeba mieć konto na naszej klasie
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 20.09.2010 08:57

Janusz Bajcer napisał(a):Tak, trzeba mieć konto na naszej klasie

No to leżę ...

:lol:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Gdzie najwięcej Polaków... - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone