Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Gdzie najwięcej Polaków...

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
malinabar
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) malinabar » 20.09.2010 09:24

Witaj Daros. Napisz w którym to Zivogosce jesteś, byłam w sierpniu w Blato i takiej liczby Naszych jak w tym roku to nie pamiętam a mam porównanie. Mam wrażenie, że Makarska Riwiera to głównie Polacy i Czesi.
lukas774
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) lukas774 » 20.09.2010 12:32

Polaków w Chorwacji jest wszędzie pełno. W tym roku byłem w niewielkiej miejscowości Kanica i były momenty ,że na plaży 90 % wszystkich wczasowiczów to byli Polacy. Oprócz tego będąc w Trogirze, Rogoznicy, Primosten czy Sibeniku na każdym kroku można było spotkać naszych rodaków. Na autostradzie, co chwilę mija się samochody z Polską rejestracją. Jednym słowem Polacy opanowali Chorwację :lol: Zresztą sam w tym roku namówiłem kilka osób do odwiedzenia Chorwacji i już wiem ,że za rok znowu odwiedzą ten piękny kraj, bo wszyscy wakacjami w Chorwacji byli zachwyceni.
pawelli
Mistrz Świata FIFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawelli » 20.09.2010 12:39

lukas774 napisał(a):, bo wszyscy wakacjami w Chorwacji byli zachwyceni.

Inaczej być nie mogło 8)
Madziulka_1989
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Madziulka_1989 » 20.09.2010 22:15

pawelli napisał(a):
lukas774 napisał(a):, bo wszyscy wakacjami w Chorwacji byli zachwyceni.

Inaczej być nie mogło 8)

Dokładnie :)

Ja również mam porównanie bo to moje drugie wakacje w Chorwacji i w tamtym roku było znacznie mniej Polaków. Byłam w szoku co działo się w tym roku na Riwierze Makarskiej ....wszędzie ich pełno... dosłownie wszędzie :) ale cóż .. nie dziwię się..bylam w wielu miejscach w Europie ale w Chorwacji się zakochałam i będe jeździć tam co roku 8)
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 21.09.2010 07:37

Pobyt od 4-18 września Vodice , ze zwiedzaniem Primosten , Trogir , Zadar , KRKA , Polaków wszędzie full , jedynie na statku wycieczkowym na Kornati nie słyszałem Polaków.
paulina_gn
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) paulina_gn » 21.09.2010 11:20

ale z drugiej strony zauważyłem że na plaży piwo (co prawda miejscowe plus Tatra Mocne) piją tylko Polacy.

A nie prawda. Po mojej dyskusji z niektórymi na forum w tym roku szczególnie zwracałam uwagę na Polaków. I w Tucepi na plaży pili wszyscy: Niemcy, Czesi/ Słowacy i inni :P
Dudek2222
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dudek2222 » 21.09.2010 11:26

Prawda, wszyscy, bez wzglądu na płeć, wyznanie i kolor skóry. Widziałem np. Azjatów, nie odróżniam, z jakiego kraju pochodzą, jak grzecznie popijali piwko. A że nie mają chyba któregoś z enzymów wątrobowych, odpowiedzialnego za spalanie alkoholu, to i szybciutko się po prostu ululali.
Ale awantur nie było, nie ta fantazja :D
Marsallah
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marsallah » 21.09.2010 11:27

Naszych spotyka się wszędzie, choć z mojego dotychczasowego (niewielkiego) doświadczenia wynika, że na lądzie dużo o to łatwiej.

Osobiście staram się unikać (dużych skupisk) naszych podczas wczasów zagranicą. I nie chodzi tu o jakieś anse, tylko po prostu lubię się czuć jak zagranicą. Język polski naokoło niestety mi to utrudnia.
AdamSz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamSz » 21.09.2010 11:47

A niech ludziska jeżdżą. To jest normalne - wreszcie. I nie żałujmy sobie wzajemnie i nie uciekajmy od siebie na zapas (chyba, że mamy pecha -wyjątkowe buractwo). A, co do zachowania - idzie ku dobremu. :) Dlatego chyba, że jeździmy wreszcie turystycznie i normalniejemy :)
g-bednarz
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) g-bednarz » 21.09.2010 22:41

Parę razy w Cro byłem i najwięcej naszych rodaków spotkałem w Orebic na Peljesacu. Spokojna mieścina, może w sezonie coś się tam dzieje, ale we wrześniu cisza i spokój:)
Pudelek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pudelek » 22.09.2010 10:31

daros napisał(a):ale z drugiej strony zauważyłem że na plaży piwo (co prawda miejscowe plus Tatra Mocne) piją tylko Polacy.

ja natomiast widziałem pijące różne nacje (ale faktem jest, że na plaży to stricte siedziałem z 3 razy, bo normalnie tą kąpałem się rano albo wieczorem jak nikogo nie było). Natomiast np. po ulicach Dubrownika włóczyło się wiele osób z piwem w ręku - też różnych nacji, ale to Polacy przy tym piwie darli się najgłośniej.
witpol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) witpol » 22.09.2010 10:42

Pudelek napisał(a):
daros napisał(a):ale z drugiej strony zauważyłem że na plaży piwo (co prawda miejscowe plus Tatra Mocne) piją tylko Polacy.

ja natomiast widziałem pijące różne nacje (ale faktem jest, że na plaży to stricte siedziałem z 3 razy, bo normalnie tą kąpałem się rano albo wieczorem jak nikogo nie było). Natomiast np. po ulicach Dubrownika włóczyło się wiele osób z piwem w ręku - też różnych nacji, ale to Polacy przy tym piwie darli się najgłośniej.

Biorąc pod obronę Naszych uważam, że zdecydowanie głośniejsi są Włosi i to nawet bez picia
Dudek2222
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dudek2222 » 22.09.2010 10:45

witpol napisał(a):
Pudelek napisał(a):

Biorąc pod obronę Naszych uważam, że zdecydowanie głośniejsi są Włosi i to nawet bez picia

Zgadzam się w całej rozciągłości.
A poza tym, ile taki Włoch może wypić ?
Pudelek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pudelek » 22.09.2010 10:49

witpol napisał(a):
Pudelek napisał(a):

to fakt. Włochów to słychać długo przed tym zanim się pojawią, a trzy osoby potrafią narobić większego rabanu niż czasem cała wycieczka z innego kraju
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 22.09.2010 20:08

Ja wolę Wlochów nawet na trzeźwo, niz pijanych Polaków.
Trzeźwych czasami także nie da się sluchać... :roll:
o czytaniu nie wspominając... :twisted:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Gdzie najwięcej Polaków... - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone