anitkaaaaa napisał(a):Witam,
za niedługo wyjeżdżam do Chorwacji. Chciałabym zakupić również ten starter Tomato, jednak zastanawiam się czy trzeba gdzieś wysłać smsa żeby smsy i dzwonienie do Polski było w tej cenie, którą tu napisaliście? Czy to włącza się automatycznie?
Nic nie trzeba wysyłać - chyba że chce się mieć taryfę 0,29 to wtedy trzeba dodatkowo doładować konto bonem 100 kn i posłać sms tak jak jest w instrukcji.
Wszystko działa prawie od razu - ja musiałam tylko poczekać koło godziny po włożeniu karty SIM na aktywację i tyle.
Nie sprawdzałam dokładnie ale wydaje mi się że wszystkie startery są w jednej taryfie chyba 0,45 - przynajmniej nikt mnie nie pytał przy zakupie czy wybieram jakąś taryfę, a w innych sieciach tak było. : tutaj jest cennik:
http://www.tomato.com.hr/tomato/show?id ... ews=672529
Poniżej wklejam treść z innego posta, gdzie Pani Kasia przetłumaczyła mi część cennika:
tygrys_8 napisał(a):
Za samo 50 kn kupi Tomato box sa SIM karticom i odmah ti je na raspolaganju 50 kuna na Tomato računu.
Tomato box možeš pronaći u dva pakiranja: limenka ili kartonski. Osim vanjskog izgleda, među njima nema nikakve razlike.
Kup Tomato box z karta sim za jedyne 50 kn a od razu będziesz mieć 50 kn na rachunku do wykorzystania. Tomato box znaleźć może zapakowane na dwa sposoby: w metalowej puszce lub w kartonowym opakowaniu. Prócz wyglądu zewnętrzego nic ich nie różni.
tygrys_8 napisał(a):
Za aktivaciju i korištenje Tomato tarife ne postavljamo nikakve uvjete!
Pozivi prema svim mrežama u Hrvatskoj 0,45
Naknada za uspostavu poziva (kn/poziv) 0,25
Aby aktywować i korzystać z faryfy Tomato nie musisz spełniać żadnych warunków. Połączenia do wszystkich sieci w hr 0,45.
Opłata za ustanowienie połączenia 0,25
tygrys_8 napisał(a):
Pozivi prema svim mrežama u Hrvatskoj (kn/min) 0,29
Naknada za uspostavu poziva iznosi 0,29 kn. Obračunska jedinica iznosi 60 sekundi.
Połączenia do wszystkich sieci w hr 0,29. Opłata za ustanowienie połączenia wynosi 0,29 kn. Jednostka obrachunkowa wynosi 60 sek.
tygrys_8 napisał(a):
Kako uključiti tarifu:
Nadoplatiti račun bonom od 100 kn i poslati SMS sadržaja TOMATO na 4444.
Jak włączyć taryfę:
Doładować konto bonem 100 kn i posłać sms o treści TOMATO na 4444
Pozdrawiam