Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Czy warto zabierać jedzenie do Chorwacji?

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kemilia
Cromaniak

Postnapisał(a) kemilia » 04.06.2013 12:58

ynka napisał(a):
kemilia napisał(a):
viltob08 napisał(a):Czytajcie ze zrozumieniem :-) Nie jestem za wożeniem worów ziemniaków i połowy świni, nie stoję przy garach 12 godzin na dobę :lol: Kupuję chorwckie produkty, z nich przygotowuję posiłki. Mówię o zabraniu z Polski minimum koniecznego do zaczęcia przygody z Chorwacją ( mleko, płatki), przez kilka pierwszych dni nie muszę ganiać ( mąż też nie) do sklepów ani rano ani wieczorem. Rozkoszuję się wodą, plażą, zapachami i co drugi dzień obiadkami w konobach. Rano piję swoją kawę, ale wieczorem wychodzę w miasto ;-)
Nadal twiedzę, że warto zabierać jedzenie z Polski, ale w rozsądnych ilościach.

Ciekawa jestem czy oportuniści faktycznie nie wiozą nawet przysłowiowego wafelka? hmmm, moje dzieci by nie przeżyły :roll:

Podpisuję się obiema rękoma :) W A R T O
Jak kilka str. wcześniej napisałam- nie chodzi o zabieranie jedzonka, tylko dlatego, że wychodzi taniej ( chociaż wątpię)ale dla samej wygody. Po obfitym śniadanku wolimy do wieczorka siedzieć na plaży- a później wspólnie po grillować miejscowe specjały, niż zrywać się, kąpać, szykować, przebierać, cudować, jechać, czekać w kolejkach, żeby co nie co przekąsić. Owszem- takie wypady w ciągu 14 dni zdarzają się- z 3, 4 razy.

Ja do wieczora nie wytrzymam bez obiadu, dlatego jemy obiad pomiędzy 15.00-16.00 w pobliskiej knajpce na plaży :) Na szczęście moje dziecko już nie jest takie małe i raczej nie je słodycze, a jak mu najdzie ochota to kupuje marsy czy inne batony, które są wszędzie, w Polsce też :wink:

No i właśnie ilu nas tyle żołądków i ich potrzeb :)
My na plaże zabieramy przepyszny chorwacki chlebek , jakiś żółty ser i kabanoski, czy krakowską- nieziemskie sandwicze wychodzą. Do tego jakieś krakersy, paluszki ( tylko i wyłącznie beskidzkie :)), obowiązkowo chrupki "duszki" Nasza Ami ma 3 latka i jest wybredna.A w Marusici , do którego jedziemy poza jedną konobą ( niekoniecznie z dobrym jedzonkiem) i sklepem nie ma nic :)
Warto, czy nie , zależne jest też na pewno od miejscowości do której się jedzie- chodzi mi o dostępność konob. Na pewno fajnie byłoby prosto z plaży wejść na promenadę i bez większych czynności kosmetycznych zjeść obiadek :) :P
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 04.06.2013 13:04

Rysio napisał(a):Prosiłbym o powrót do tematu, bo dość już w nim kopaniny. Jeśli moja prośba nie poskutkuje temat wyleci w całości do śmieci.

DO ŚMIECI,DO ŚMIECI,DO ŚMIECI Obrazek
cronaturki
zbanowany

Postnapisał(a) cronaturki » 04.06.2013 13:05

Obrazek
ynka
Cromaniak

Postnapisał(a) ynka » 04.06.2013 13:06

Mikromir napisał(a):. Kto ma dzieci "wszystkożerne" może nie rozumieć. Ja mam troje, z czego większość grymaszących - jedno się jakoś uchowało wszystkożerne. :wink:

Uśmiałam się :lol:
kemilia napisał(a): Marusici , do którego jedziemy poza jedną konobą ( niekoniecznie z dobrym jedzonkiem) i sklepem nie ma nic :)
Warto, czy nie , zależne jest też na pewno od miejscowości do której się jedzie- chodzi mi o dostępność konob. Na pewno fajnie byłoby prosto z plaży wejść na promenadę i bez większych czynności kosmetycznych zjeść obiadek :) :P

Dlatego od kilku lat, jeździmy tam gdzie jest wszystko, pomimo że jest to mała, spokojna urokliwa miejscowość :D
bluesman
Koneser

Postnapisał(a) bluesman » 04.06.2013 13:30

ynka napisał(a):
bluesman napisał(a):
ynka napisał(a):

Przyganiał kocioł garnkowi :mrgreen:

Proszę o konkrety !!! alter ego Bociana ...................

Konkrety poszukaj w swoich wypowiedziach, zresztą nawet moderatorzy zwracają Ci uwagę :)
i Takie tam ... :P
Ale ten wątek nie na twój temat :wink:
[/quote]
Ja mam szukać ?? :) :mrgreen: zabawna jesteś :lol: . Z tego co widzę to masz ostrzeżenie :)

Głównie zabieram tylko jedzenie na obiady. Jako, że pobyt nie przekracza 10 dni nie są to jakieś duże ilości. Po powrocie z wielogodzinnych wycieczek nie chce się czegoś specjalnie preparować czy szukać knajpki. Wystarczy tylko podgrzać jakas mizeria i full wypas :)
zack
Croentuzjasta

Postnapisał(a) zack » 04.06.2013 14:08

Widzę, że zrobił się z tego tematu podobnie śmieszny i bezsensowny wątek co w przypadku "Jaka będzie pogoda" oraz "Ile kosztuje urlop". Ludzie, zajmijcie się miejscami do plażowania, sprawdzaniem promów, kwater itd.
To jaka będzie pogoda - to będzie! Koniec, kropka.
Kto zabiera ze sobą jedzenie i ile wydaje na urlop to też indywidualna sprawa :mrgreen:

:papa:
Smolen
Odkrywca

Postnapisał(a) Smolen » 04.06.2013 14:30

zgodzę się z przedmówcą :) przedmówcami :)
temat można podsumować, że
można
nie trzeba
i
kto i ile zabiera ze sobą jedzenie to indywidualna sprawa
i chyba można zamknąć ten wątek aby nie zaśmiecać serwera

może administrator by się tym zajął ???
Bocian
zbanowany

Postnapisał(a) Bocian » 04.06.2013 14:37

Rysio napisał(a):Obecnie jeżdżę na 2 dni z międzylądowaniem w okolicy Senja (jeszcze w górach) i nie bardzo sobie wyobrażam wieźć chleb, bo na 3 dzień to nieszczególnie jest dobry. Śniadanie mam w cenie noclegu. W związku z tym do sklepu i tak muszę wstąpić i tak więc przy okazji kupuję to na czego smak czekam cały rok czyli prsut, pomidory czy kulen. Kolejnego dnia i tak muszę się przełamać i wybrać do marketu, bo mało który mały sklepik ma wystarczającą ilość wina :mrgreen:

Kulen w Senju :mrgreen: dałeś ojciec do pieca :oczko_usmiech:
Bocian
zbanowany

Postnapisał(a) Bocian » 04.06.2013 14:38

viltob08 napisał(a): 3 godziny w markecie? :wink:

Czemu 3h? 20 minut.
Bocian
zbanowany

Postnapisał(a) Bocian » 04.06.2013 14:40

bluesman napisał(a):
Bocian napisał(a):Nikt nie neguje wygody.
Albo ŻADKO kto :oczko_usmiech:

Niedobrze się robi "miszczu" języka polskiego i ortografii. Twój jedyny cel w życiu to udowodnić innym, że są gorsi. Sam popełniasz błędy ale uczyć innych wszak to misja.

Pmwd :mrgreen: jeśli nie wiesz o co chodzi...
jara
Koneser

Postnapisał(a) jara » 04.06.2013 14:56

bluesman napisał(a):Sam popełniasz błędy ale uczyć innych wszak to misja.

Nikt nie jest doskonały.
loverosa
Cromaniak

Postnapisał(a) loverosa » 04.06.2013 15:20

Dlaczego zaraz zamykać? Ja uważam,że to bardzo przydatny wątek :roll:
Bocian
zbanowany

Postnapisał(a) Bocian » 04.06.2013 15:21

jara napisał(a):
bluesman napisał(a):Sam popełniasz błędy ale uczyć innych wszak to misja.

Nikt nie jest doskonały.

Tyle, że tam nie ma błędu :) Jest żart ale to trzeba jarzyć :)
Vjetar
Legenda

Postnapisał(a) Vjetar » 04.06.2013 16:06

Bocian napisał(a):
bluesman napisał(a):
Bocian napisał(a):Nikt nie neguje wygody.
Albo ŻADKO kto :oczko_usmiech:

Niedobrze się robi "miszczu" języka polskiego i ortografii. Twój jedyny cel w życiu to udowodnić innym, że są gorsi. Sam popełniasz błędy ale uczyć innych wszak to misja.

Pmwd :mrgreen: jeśli nie wiesz o co chodzi...

Bleusman - 1. ostrzeżenie
Bocian - ban
jara
Koneser

Postnapisał(a) jara » 04.06.2013 16:14

Jacek S napisał(a):Bleusman - 1. ostrzeżenie
Bocian - ban

nie widzę buźki

już widzę
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.