napisał(a) alutka9 » 10.06.2013 17:11
przez ostatnie kilka stron jest tu głównie głupkowata wymiana uszczypliwości i kpin,a wchodzą tu ludzie którzy naprawdę chcieliby się jakoś przygotować do swojego pierwszego wyjazdu.wyraź swoją opinię jeden z drugim i daj szanse innym na to samo.dla niektórych będzie warto zabrać jedzenie z kraju ze względu na koszta,innym na wygodę a jeszcze komuś bo może nie lubi owoców morza,ryb i baraniego mięsa.
ja nie biorę ziemniaków,ryżu,makaronów,słoików ani sklepowych ani swoich,nie biorę chleba,piwa ani wody mineralnej.nie biorę konserw,soków,jajek i pewnie wielu innych produktów,ale zawsze czy to do Chorwacji czy w tym roku gdzie indziej -biorę nasze przepyszne wędliny z ulubionej masarni,parówki jedynki dla dzieci,kabanosy i malinowe pomidory (którymi nasza gospodyni i jej rodzina zachwycała się przez cały nasz pobyt i co chwile je wąchała),a dla lepszego transportu zamrażam kilka kostek masła,które w drodze służą jako dodatkowe wkłady do lodówki,a na miejscu nie muszę już go kupować,tym bardziej że jego koszt w Chorwacji jest co najmniej 2,5-3 krotnie wyższy.
zdarza mi się coś ugotować na wakacjach,głównie po to aby dzieci nie żyły tylko na frytkach czy pizzy,owoce morza i ryby pochłania mój mąż za całą naszą rodzinę.on ma raj my już niekoniecznie i podejrzewam,że jest wiele osób który chorwacka kuchnia nie podejdzie i nie ma co się wstydzić ani obrażać.sprawa pięknych widoków morza ludzi pozostaje na najwyższym poziomie dla nas wszystkich.