napisał(a) Brutaka » 27.05.2013 20:16
Bardzo ciekawy wątek z uwagi, że dopiero co poznaję forum opisze swoje doświadczenia.
Mnie również kolega, który uznawał się za super znawce tematu nawciskał kitu (uzurpował sobie prawo do mentorskich rad z uwagi, że CRO zna już od podszewki), aby zaopatrzyć się po sam bagażnik bo ceny w CRO powalają (słuchaj się kur... kolegów). Efekt taki, że 2/3 gotowych potraw w słoikach w stylu pulpety, gołąbki, fasolka, konserwy i inne survivalowe frykasy wróciły do domu. Nie przesadzając Chorwacja wcale nie jest droga jak się wie co i gdzie kupować. Ileż to opowieści o cenie wody do picia się nasłuchałem .. a w rzeczywistości toż mamy przecież (a czasem i taniej) to samo co w PL. Efekt taki, że kolega, mądrala jeździ w swoją stronę a my w swoją .. i na całe szczęście. Na siłę jeść pasztetów z puszki i popijać gorącymi kubkami z torebki nie będę. Tym, którzy tak wolą .. smacznego, ich prawo. Można spokojnie zabrać tylko co najważniejsze, co faktycznie drogie w Chorwacji (np. mięso), w przypadku posiadania sporej lodówki turystycznej to dobra alternatywa jak się komuś znudzą owoce morza i pizza a zrobić 2-3 obiadki "po swojsku" nikomu nie zaszkodzą. Nie potrzeba na prawdę wielkiego majątku aby przeżyć tzw. all inclusive i ktoś kto rzucił kwotę 3000 zł na samo wyżywienie 7-10 dni to aż nadto 2-3 osoby. No chyba, że ktoś na siłę stołuje się codziennie w restauracjach w centrum zabytkowego Dubrovnika

:D:D
Po wtóre ja wyznaję zasadę wspólnie z moją żoną .. jedziemy na wczasy i jeśli na co dzień musimy zajmować się domem, opieką nad latoroślą, gotowaniem, zakupami i ogólnie utrzymaniem to nie po to planuje się wyjazd na wymarzony odpoczynek aby stając przed faktem dokonanym robić z siebie cynę margarynę i "żydzić" na coś czego nie znamy, czego nie próbowaliśmy. Generalnie nie rozumiem takich ludzi, no ale każdy ma różne priorytety.
Na koniec .. nie wiem jakie kto ma doświadczenia, ale w CRO w upałach rzędu 40-45 stopni człowiek nie ma wcale ochoty na częste posiłki (co innego płyty) i świata uchyliłbym gdybym właśnie teraz mógł zanurzyć się w ulubionym kuflu zimnego Karlovaćko

Ostatnio edytowano 27.05.2013 20:21 przez
Brutaka, łącznie edytowano 1 raz