Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Czy warto zabierać jedzenie do Chorwacji?

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Cmok_Wawelski
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Cmok_Wawelski » 09.05.2013 22:04

Jedzenie zabierać warto i wręcz trzeba, bo w Chorwacji nie ma jedzenia albo jest dostępne na kartki i reglamentowane i ceny straszliwe, nawet 0.50 drożej za kg swini niż w domu. Katastrofa żywnościowa, ceny dramat, wybór żaden. A my? ostatkiem sił i resztką pieniędzy docieramy nad Adriatyk...spojrzeć i umrzeć, bo na powrót nas nie stać.
PabloX
Mistrz Ligi Mistrzów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) PabloX » 09.05.2013 23:27

Cmok_Wawelski napisał(a):Jedzenie zabierać warto i wręcz trzeba, bo w Chorwacji nie ma jedzenia albo jest dostępne na kartki i reglamentowane i ceny straszliwe, nawet 0.50 drożej za kg swini niż w domu. Katastrofa żywnościowa, ceny dramat, wybór żaden. A my? ostatkiem sił i resztką pieniędzy docieramy nad Adriatyk...spojrzeć i umrzeć, bo na powrót nas nie stać.

10 razy w "10", Cmoku :lol:

Ale... :roll: ...jakby kogo było jeszcze stać na powrót, to i tak z ostatniego grosza złupi go bezlitosna austriacka policja :wink:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 09.05.2013 23:35

PabloX napisał(a):
Cmok_Wawelski napisał(a):Jedzenie zabierać warto i wręcz trzeba, bo w Chorwacji nie ma jedzenia albo jest dostępne na kartki i reglamentowane i ceny straszliwe, nawet 0.50 drożej za kg swini niż w domu. Katastrofa żywnościowa, ceny dramat, wybór żaden. A my? ostatkiem sił i resztką pieniędzy docieramy nad Adriatyk...spojrzeć i umrzeć, bo na powrót nas nie stać.

Ale... :roll: ...jakby kogo było jeszcze stać na powrót, to i tak z ostatniego grosza złupi go bezlitosna austriacka policja :wink:

Cmok Wawelski jest z Tarnowa :oczko_usmiech: chyba przez Austrię nie jeździ :?: :wink:
PabloX

Nieprzeczytany postnapisał(a) PabloX » 10.05.2013 00:06

Janusz Bajcer napisał(a):
PabloX napisał(a):

Cmok Wawelski jest z Tarnowa :oczko_usmiech: chyba przez Austrię nie jeździ :?: :wink:

To Cmoka złupi bezduszna węgierska policja :lol: Z tymi to nawet nie pogadasz :roll:
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 10.05.2013 05:24

Zawsze zabieram jedzenie do Chorwacji. Przynajmniej nie latam z wywieszonym językiem po sklepach. Swoje jedzenie to swoje - to nie chemia z konoby.
forumka.nika
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) forumka.nika » 10.05.2013 07:50

Bocian dzięki za podpowiedź :D
skorzystam chociaż z jednego miejsca na pewno :D

A co do zabierania jedzenia to każdy robi jak uważa i nie ma co się naśmiewać z tych co zabierają.
Biorę bo lubię wiedzieć co jem, zwłaszcza że kupuje głownie mięsa ekologiczne, mam ulubioną wodę mineralną ( i nikt mi nie wmówi ze każda smakuje tak samo) i nie zamierzam biegać po sklepach w poszukiwaniu ryżu basmati czy mąki pszennej razowej typ 1850.
Niektórzy zabierają żywność żeby urlop kosztował taniej i też mają takie prawo.
Bogaci niech sobie szastają pieniędzmi na prawo i lewo, ich wybór.
Bogaci "inaczej" niech sobie oszczędzają, ich wybór.
A wszyscy bawią się tak samo znakomicie i wypoczywają, a niejednokrotnie ci mniej zamożni tak naprawdę bawią się lepiej.

Odezwał się krakowski centuś :lol:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 10.05.2013 08:53

Zabawa nie zależy od ilości posiadanych pieniędzy. Inaczej ma się sprawa z "używaniem" życia w Cro. Jeśli ktoś pisze, że wydał 3 kilo z dojazdem i apartmanem, na 2 tygodnie i się "nazwiedzał" i "nasmakował" regionalnych przysmaków, to moim zdaniem sieje farmazon. Moim zdaniem pizza to nie jest regionalny przysmak i porcja muli na 8 osób (takie rzeczy widziałem) to nie "wypas".
Kacper111
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kacper111 » 10.05.2013 09:43

jak masz kasy jak grzybów po deszczu to pewnie że nie
a jak troszku mniej ,to słoiczek z gołąbkami za dużo miejsca w bagazniku nie zajmuje :smo:
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 10.05.2013 09:58

Zawsze zabieram trochę jedzenia. Sam wędzę kiełbasę i jakieś inne wędzonki, więc jest smaczne, zdrowe i mam pewność że za dwa dni nie będzie mi się kleiło do ręki :wink: .
Gotowe obiady w słoikach zabrałem tylko za pierwszym razem, jedliśmy na siłę a jeszcze część wróciła z nami do Polski :wink: :mrgreen: . Teraz ewentualnie parę sosów w paczce, makaron itp.
Co do Pizzy, to jestem "pizzożerny" i właśnie Chorwacka mi bardzo smakuje, na cieniutkim cieście, nie "przeładowana" składnikami no i polana oliwą z oliwek a nie jakimś ketchupem :|
Patroniusz
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Patroniusz » 10.05.2013 12:25

Popieram kolegę Dids 76,sami robiy wiele rzeczy,a i jajka mamy wsiowe,więc czemu nie zabrać?
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 10.05.2013 12:27

Patroniusz napisał(a):Popieram kolegę Dids 76,sami robiy wiele rzeczy,a i jajka mamy wsiowe,więc czemu nie zabrać?

Ja w Cro też mam jajka wsiowe :lol:
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 10.05.2013 12:37

Bocian napisał(a):Zabawa nie zależy od ilości posiadanych pieniędzy. Inaczej ma się sprawa z "używaniem" życia w Cro. Jeśli ktoś pisze, że wydał 3 kilo z dojazdem i apartmanem, na 2 tygodnie i się "nazwiedzał" i "nasmakował" regionalnych przysmaków, to moim zdaniem sieje farmazon. Moim zdaniem pizza to nie jest regionalny przysmak i porcja muli na 8 osób (takie rzeczy widziałem) to nie "wypas".

Otóż to. Za każdym razem, gdy czytam, że ktoś przeżył "2 tygodnie all inclusive & full wypas" za 3k, (z dojazdem i atrakcjami po drodze), to smutno mi się robi, że ja tak nie potrafię. :(
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 10.05.2013 13:21

Bocian napisał(a):
Patroniusz napisał(a):Popieram kolegę Dids 76,sami robiy wiele rzeczy,a i jajka mamy wsiowe,więc czemu nie zabrać?

Ja w Cro też mam jajka wsiowe :lol:

a to zależy gdzie masz apartament :wink:
PabloX

Nieprzeczytany postnapisał(a) PabloX » 10.05.2013 13:39

walp napisał(a):
Bocian napisał(a):Zabawa nie zależy od ilości posiadanych pieniędzy. Inaczej ma się sprawa z "używaniem" życia w Cro. Jeśli ktoś pisze, że wydał 3 kilo z dojazdem i apartmanem, na 2 tygodnie i się "nazwiedzał" i "nasmakował" regionalnych przysmaków, to moim zdaniem sieje farmazon. Moim zdaniem pizza to nie jest regionalny przysmak i porcja muli na 8 osób (takie rzeczy widziałem) to nie "wypas".

Otóż to. Za każdym razem, gdy czytam, że ktoś przeżył "2 tygodnie all inclusive & full wypas" za 3k, (z dojazdem i atrakcjami po drodze), to smutno mi się robi, że ja tak nie potrafię. :(

Bo fajtłapa jesteś, burżuj rozrzutny i nie znasz różnych myków, żeby było na wypasie, a prawie jak za free :wink: Zresztą ja też nie potrafię "2 tygodnie all inclusive & full wypas" za 3k, (z dojazdem i atrakcjami po drodze), to jest nas co najmniej dwóch takich :roll: :papa:
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 10.05.2013 13:50

Panowie,damy rade,nad Zegrzyńskim,chociaż też może braknąć
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.