Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Czy warto zabierać jedzenie do Chorwacji?

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
forumka.nika
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) forumka.nika » 06.05.2013 11:56

Wiec myslę że na 2 tygodnie to wezmę sobie jakieś 4000 kun, a reszta to będzie karta i tyle.
Oczywiście karta w zapasie :wink: (no już widze ten mój zapas po powrocie :lol: )
cooleczka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) cooleczka » 06.05.2013 12:21

forumka.nika napisał(a):cooleczka gdzies w ustawieniach to sie robi? żeby samo poprawiało?
bo jak go kocham milościa nieodwzajemniona to jak naciskam dlużej to mi wskakują 2 litery,nieraz 3, no szalu mozna dostac

Spróbuj po imprezie, to dopiero jest jazda ;) ;)

O ustawieniach nie wiem, mój poprawiał od początku.

Pozdrowienia
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 06.05.2013 12:40

forumka.nika napisał(a):Wiec myslę że na 2 tygodnie to wezmę sobie jakieś 4000 kun, a reszta to będzie karta i tyle.
Oczywiście karta w zapasie :wink: (no już widze ten mój zapas po powrocie :lol: )

Proponuję weź euro w gotówce w ilości niezbędnej a resztę z karty i wszędzie gdzie można płać kartą. Kuny wyciągaj ze ściany. Zapewne ktoś będzie udowadniał , ze można inaczej i zaoszczędzisz 54,28 PLN i te pieniądze przeznaczysz na lody dla dziecka ale moim zdaniem to nieistotne oszczędności przy całej kwocie, dziecku i tak lody będą wychodziły nosem a w przypadku zgubienia karty a nie gotówki (czy kradzieży) nie ma rozwolnienia... :)
forumka.nika
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) forumka.nika » 06.05.2013 14:40

Bocian jeszcze raz dzieki, jak dobrze trafic na pomocną dloń.
Wezme tyle co na poczatek, a potem bede korzystać z bankomatow, zawsze latwiej upilnowac karte niz gotowke.
To ide w euro, bo i Wegry i Slowacja po drodze wiec euro praktyczniejsze.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 06.05.2013 14:47

forumka.nika napisał(a):To ide w euro, bo i Wegry i Slowacja po drodze wiec euro praktyczniejsze.

Pamiętaj, że tam też są bankomaty i przyjmują w wielu miejscach karty :) Gotówka w karmanach to tylko problem :)
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 06.05.2013 15:40

Bocian napisał(a):
forumka.nika napisał(a):Wiec myslę że na 2 tygodnie to wezmę sobie jakieś 4000 kun, a reszta to będzie karta i tyle.

Proponuję weź euro w gotówce w ilości niezbędnej a resztę z karty i wszędzie gdzie można płać kartą. Kuny wyciągaj ze ściany. Zapewne ktoś będzie udowadniał , ze można inaczej i zaoszczędzisz 54,28 PLN i te pieniądze przeznaczysz na lody dla dziecka ale moim zdaniem to nieistotne oszczędności przy całej kwocie, dziecku i tak lody będą wychodziły nosem a w przypadku zgubienia karty a nie gotówki (czy kradzieży) nie ma rozwolnienia... :)

Ciekawe jak wielki jest brak szacunku dla innych przy braku ogonka pisząc "ę" w stosunku do braku przecinka przed "a" lub braku kropki nad "ż" :). Czy spacja po wyrazie, a przed wstawionym przecinkiem też do powyższego należy ?
Czy to też woła o pomstę do nieba ?

Pytam z czystej ciekawości i nie czepiam się :mrgreen:
hrupek666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hrupek666 » 06.05.2013 15:45

Bocian napisał(a):zaoszczędzisz 54,28 PLN

A jak się bardzo postarasz to zaoszczędzisz nawet 54,51 gr :mrgreen:

Ja na "trasę" wziąłem 50 euro i przywiozłem je do domu,jak ktoś ma oiro w domu to pewnie niech bierze,ale moim zdaniem jak kupować oiro potem wymieniać na inne waluty to tylko zamieszanie i oszczędności takie co do przecinka.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 06.05.2013 19:14

bluesman napisał(a):Ciekawe............

:lool:
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 06.05.2013 19:25

Ważne, że jest miło :papa:
barti75
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) barti75 » 06.05.2013 19:45

odpuść sobie kuny kupowane w PL, jak już chcesz brać jakąkolwiek gotówkę to weź ojro, jak proponuje Bocian, choć ja osobiście i tego nie robię bo ojro np na apartament pobieram ze ściany w Niemczech lub Austrii, w drodze do Chorwacji, natomiast będąc już na miejscu korzystam z bankomatów żeby jakakolwiek gotówka była w portfelu np na lody, czy na poranną kawę, reszta to płatności kartą, na bramkach autostradowych też spokojnie zapłacisz plastikiem, tak samo różnego rodzaju tunele jak będziesz je miała po drodze spokojnie można płacić kartą czy to zwykłą debetówką czy kredytową, więc nie kumam po jaką cholerę targać stąd kuny 8O , no ale i są tacy co bez kun i ojro to na urlop nie wyjeżdżają .
hrupek666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hrupek666 » 06.05.2013 19:49

bluesman napisał(a):Ciekawe jak wielki jest brak szacunku dla innych przy braku ogonka pisząc "ę" w stosunku do braku przecinka przed "a" lub braku kropki nad "ż" :). Czy spacja po wyrazie, a przed wstawionym przecinkiem też do powyższego należy ?

Wygląda na to że ja nie mam szacunku nawet do siebie samego :wink:
krispinus
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krispinus » 06.05.2013 21:07

bluesman napisał(a):
Ciekawe jak wielki jest brak szacunku dla innych przy braku ogonka pisząc "ę" w stosunku do braku przecinka przed "a" lub braku kropki nad "ż" :). Czy spacja po wyrazie, a przed wstawionym przecinkiem też do powyższego należy ?

Pytam z czystej ciekawości i nie czepiam się :mrgreen:

A czy zwracając się bezpośrednio do kogoś używając np. Cię , Tobie itp. te pierwsze literki, to wielkie, czy małe powinny (mogą) być :?:
Pytam z czystej ciekawości, czepiając się zarazem :mrgreen:
loverosa
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) loverosa » 07.05.2013 08:01

Witam:)

Czy rozliczacie się z właścicielem kwatery w euro gotówce na miejscu?
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 07.05.2013 08:09

loverosa napisał(a):Witam:)

Byłem dwa razy w kwaterach - ale za własne wyżywienie właścicielom kwater nie płaciłem :wink:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 07.05.2013 09:15

loverosa napisał(a):Witam:)

Za każdym razem płaciłem w euro i taksę w kunach.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Czy warto zabierać jedzenie do Chorwacji? - strona 31
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone